Image default
Επιχειρήσεις

Τα επόμενα βήματα στο κουβάρι της Folli Follie

Στο σημείο μηδέν και πάλι –δύο σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου- βρίσκεται η υπόθεση της Folli Follie, με τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας να υπογραμμίζουν το μέγεθος της τοξικότητας που την περιβάλλει. 

Η εταιρία βρίσκεται πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο νέων διοικητικών αλλαγών μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την παραίτηση  του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αβραάμ Γούναρη. Παράλληλα, διατηρείται στον «πάγο» η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές της, οι οποίοι ευθαρσώς έχουν ταχθεί υπέρ της διοίκησης που παραιτείται.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ήδη από το Δεκέμβριο η ανεξάρτητη εποπτική Αρχή ζήτησε την απομάκρυνση του Γ. Κουτσολιούστου από το Δ.Σ. της εταιρείας. Αν και το αίτημα εκκρεμεί δικαστικά, ο ίδιος παραιτήθηκε, και επετεύχθη η τοποθέτηση δύο νέων ανεξάρτητων μελών. 

Μετά την παρέμβαση της προηγούμενης εβδομάδας του Δ. Κουτσολιούτσου και το αίτημα για νέες αλλαγές στο Δ.Σ.– η οποία εμπεριείχε συγκεκριμένες αιτιάσεις- κλιμάκιο της Αρχής συναντήθηκε με στελέχη της διοίκησης την περασμένη Πέμπτη, προφανώς αξιολογώντας τόσο τις «καταγγελίες», όσο και το αίτημα του βασικού μετόχου. 

Μόλις χθες με ανακοίνωση της η ΕΚ προανήγγειλε πρωτοβουλίες, αναφερόμενη τόσο στο ραντεβού της Πέμπτης όσο και στον διαχειριστικό έλεγχο που «τρέχει» η PwC, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες, τόσο για τις άμεσες κινήσεις, όσο και σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του ελέγχου.

Διοίκηση

Η παραίτηση του κ. Α. Γούναρη έρχεται μετά από περίπου ένα χρόνο από την τοποθέτηση του στην προεδρία του Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο ίδιος υπήρξε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., υπεύθυνος για τη διαδικασία εξυγίανσης μέσω συμφωνίας με τους πιστωτές ομολογιούχους. Αν και η συμφωνία βρίσκεται ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 στο «τραπέζι», ως γνωστόν δεν έχει καταλήξει. Τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει προκαταρκτική συμφωνία, και τον Ιανουάριο του 2019 επαναβεβαίωσε ότι διαθέτει συμφωνία…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr έως και την προηγούμενη εβδομάδα, μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αντιδρούσαν στο «διαχειριστικό κόστος» αυτής, επικαλούμενα την έλλειψη πόρων της FF. Οι επιφυλάξεις ήρθαν δε λίγες μέρες πριν την περίοδο σύγκλησης των Γ.Σ. των ομολογιούχων για την έγκριση της συμφωνίας…..

Μέτοχοι

Η παρέμβαση του Δ. Κουτσολιούτσου (βασικού μετόχου της εταιρίας με 36%) κατά των μελών της διοίκησης της εταιρίας ήρθε μόλις ενάμιση μήνα μετά την απομάκρυνση του υιού του Γ. Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. 

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, η συγκυρία της παρέμβαση του, όπου θεωρητικώς παρέμενε ανοιχτή και προ της τελικής ευθείας η συμφωνία με τους ομολογιούχους, γεννά ερωτηματικά.

Ομολογιούχοι

Από την πλευρά τους, οι ομολογιούχοι έχουν δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν επιθυμούν αλλαγή διοίκησης – μετά την παρέμβαση Κουτσολιούτσου- ωστόσο μένει να αποσαφηνιστεί η στάση τους, εφόσον εκδηλωθούν οι πρωτοβουλίες της ΕΚ. Προς το παρόν απειλούν με πτώχευση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έλαβαν διαβεβαίωση ότι η νομική διαδικασία προχωρά και πως η Folli Follie θα βρει τους πόρους να καλύψει το κόστος της συμφωνίας….

Σχετικα αρθρα

Συμφωνία Bob Diamond με Viva για την Praxia

admin

Περίπου 3.000 καταγγελίες στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

admin

Για 11η χρονιά ο ΟΤΕ στους κορυφαίους παγκοσμίως σε θέματα βιώσιμης ανάπτυξης

admin

Οκτώ ελληνικές εταιρείες εντάσσονται στην παγκόσμια εφοδιαστική αλυσίδα της Naval Group

admin

Σαράντης: Στο 42,436% το άμεσο ποσοστό της Hawkeye

admin

Επένδυση στις ΑΠΕ από την Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

Ενεργή συμμετοχή της Πειραιώς στην συναλλαγή για το Ιασώ

admin

ΕΛΠΕ: Προτάσεις εργαζομένων για επενδύσεις 1 δισ. στη Θεσσαλονίκη

admin

Creta Farms: Εκκληση εργαζομένων να προχωρήσει η είσοδος στρατηγικού επενδυτή

admin

Το πλάνο στρατηγικής ανάπτυξης της Τράπεζας Ηπείρου

admin

Project Future: Πάνω από 3.500 αιτήσεις συμμετοχής στον τρίτο κύκλο

admin

Οι απάντηση ΔΕΔΔΗΕ για τις «αποτυχημένες» αποκοπές ρεύματος

admin

Νέα υπηρεσία Mobile Check από τα Public

admin

ΟΤΕ: Εκτακτη ΓΣ για ακύρωση ιδίων μετοχών

admin

Ευ. Μυτιληναίος: Ολη μου τη ζωή δουλεύω, δεν ξέρω κάτι άλλο…

admin

«Καλύτερες μέρες» για τις εταιρείες πληροφορικής

admin

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

admin

Καθαρά κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

admin