Image default
Επιχειρήσεις

Τα επόμενα βήματα στο κουβάρι της Folli Follie

Στο σημείο μηδέν και πάλι –δύο σχεδόν χρόνια μετά το ξέσπασμα του σκανδάλου- βρίσκεται η υπόθεση της Folli Follie, με τις εξελίξεις της τελευταίας εβδομάδας να υπογραμμίζουν το μέγεθος της τοξικότητας που την περιβάλλει. 

Η εταιρία βρίσκεται πλέον μπροστά στο ενδεχόμενο νέων διοικητικών αλλαγών μετά την ανακοίνωση της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς και την παραίτηση  του προέδρου του διοικητικού συμβουλίου της εταιρείας Αβραάμ Γούναρη. Παράλληλα, διατηρείται στον «πάγο» η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές της, οι οποίοι ευθαρσώς έχουν ταχθεί υπέρ της διοίκησης που παραιτείται.

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς

Ήδη από το Δεκέμβριο η ανεξάρτητη εποπτική Αρχή ζήτησε την απομάκρυνση του Γ. Κουτσολιούστου από το Δ.Σ. της εταιρείας. Αν και το αίτημα εκκρεμεί δικαστικά, ο ίδιος παραιτήθηκε, και επετεύχθη η τοποθέτηση δύο νέων ανεξάρτητων μελών. 

Μετά την παρέμβαση της προηγούμενης εβδομάδας του Δ. Κουτσολιούτσου και το αίτημα για νέες αλλαγές στο Δ.Σ.– η οποία εμπεριείχε συγκεκριμένες αιτιάσεις- κλιμάκιο της Αρχής συναντήθηκε με στελέχη της διοίκησης την περασμένη Πέμπτη, προφανώς αξιολογώντας τόσο τις «καταγγελίες», όσο και το αίτημα του βασικού μετόχου. 

Μόλις χθες με ανακοίνωση της η ΕΚ προανήγγειλε πρωτοβουλίες, αναφερόμενη τόσο στο ραντεβού της Πέμπτης όσο και στον διαχειριστικό έλεγχο που «τρέχει» η PwC, χωρίς ωστόσο να δώσει λεπτομέρειες, τόσο για τις άμεσες κινήσεις, όσο και σε ότι αφορά την εκκρεμότητα του ελέγχου.

Διοίκηση

Η παραίτηση του κ. Α. Γούναρη έρχεται μετά από περίπου ένα χρόνο από την τοποθέτηση του στην προεδρία του Δ.Σ. της εταιρείας.

Ο ίδιος υπήρξε μαζί με τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ., υπεύθυνος για τη διαδικασία εξυγίανσης μέσω συμφωνίας με τους πιστωτές ομολογιούχους. Αν και η συμφωνία βρίσκεται ήδη από τον Φεβρουάριο του 2019 στο «τραπέζι», ως γνωστόν δεν έχει καταλήξει. Τον Νοέμβριο του 2019 η εταιρεία ανακοίνωσε ότι διαθέτει προκαταρκτική συμφωνία, και τον Ιανουάριο του 2019 επαναβεβαίωσε ότι διαθέτει συμφωνία…

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr έως και την προηγούμενη εβδομάδα, μέλη του Δ.Σ. της εταιρείας αντιδρούσαν στο «διαχειριστικό κόστος» αυτής, επικαλούμενα την έλλειψη πόρων της FF. Οι επιφυλάξεις ήρθαν δε λίγες μέρες πριν την περίοδο σύγκλησης των Γ.Σ. των ομολογιούχων για την έγκριση της συμφωνίας…..

Μέτοχοι

Η παρέμβαση του Δ. Κουτσολιούτσου (βασικού μετόχου της εταιρίας με 36%) κατά των μελών της διοίκησης της εταιρίας ήρθε μόλις ενάμιση μήνα μετά την απομάκρυνση του υιού του Γ. Κουτσολιούτσου από το Δ.Σ. 

Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, η συγκυρία της παρέμβαση του, όπου θεωρητικώς παρέμενε ανοιχτή και προ της τελικής ευθείας η συμφωνία με τους ομολογιούχους, γεννά ερωτηματικά.

Ομολογιούχοι

Από την πλευρά τους, οι ομολογιούχοι έχουν δηλώσει ευθαρσώς ότι δεν επιθυμούν αλλαγή διοίκησης – μετά την παρέμβαση Κουτσολιούτσου- ωστόσο μένει να αποσαφηνιστεί η στάση τους, εφόσον εκδηλωθούν οι πρωτοβουλίες της ΕΚ. Προς το παρόν απειλούν με πτώχευση, αλλά σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr έλαβαν διαβεβαίωση ότι η νομική διαδικασία προχωρά και πως η Folli Follie θα βρει τους πόρους να καλύψει το κόστος της συμφωνίας….

Σχετικα αρθρα

Από αυτά τα 25 πανεπιστήμια αποφοιτούν οι περισσότεροι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

admin

Spotawheel: Στη 41η θέση της λίστας των FT με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

admin

Forthnet: Διαγράφεται από το Χρηματιστήριο-Επιτυχημένη η Δημόσια Πρόταση

admin

Χ.Α.: Στην περιοχή των 830 μονάδων οι πρώτες αντιστάσεις

admin

Autohellas: Κερδοφόρο το 2020

admin

ΕΒΕΠ: Παρουσίασε στη Eurocommerce τα ελληνικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

admin

Autohellas: Επανάκαμψη κερδοφορίας το δ’ τρίμηνο παρά το δεύτερο lockdown

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Χωρίς επιβολή δασμού αντιντάμπινγκ η έρευνα για τις εισαγωγές της εταιρείας στις ΗΠΑ

admin

Τζιμ Γιαννόπουλος: Έτσι μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό «κρίκο» του Χόλιγουντ

admin

Κομισιόν: Σημαντική η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

admin

Visa: Πρωτοβουλία για την ψηφιακή προσαρμογή σε 8 εκατ. μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5/4 το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

admin