Image default
Επιχειρήσεις

Υπό δύο όρους κρατά η ΔΕΗ στην πρίζα τη ΛΑΡΚΟ

Σε μία επεισοδιακή συνεδρίαση του διοικητικού συμβουλίου της ΔΕΗ για την υπόθεση της ΛΑΡΚΟ, η πλειοψηφία των μελών της, πλην των δύο εκπροσώπων των εργαζομένων της δημόσιας εταιρίας, αποφάσισε να μην διακόψει το ρεύμα στη βιομηχανία με αφορμή την κατάθεση της τροπολογίας για την ειδική διαχείριση.

Πιο συγκεκριμένα, και όπως ανακοίνωσε η ΔΕΗ για «λόγους προστασίας του δημοσίου συμφέροντος, αφού με την ειδική εκκαθάριση επιχειρείται η προστασία περιουσιακών στοιχείων του Ελληνικού Δημοσίου, αποφάσισε να μην παρεμποδίσει τη διαδικασία αποκρατικοποίησης της ΛΑΡΚΟ υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

1. Την πλήρη και έγκαιρη εξόφληση των λογαριασμών κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας εφεξής,

2. Την υπογραφή Σύμβασης Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας με τον ειδικό διαχειριστή αμέσως μετά τον ορισμό του.

Στην περίπτωση δημιουργίας νέων ληξιπρόθεσμων απαιτήσεων, η ΔΕΗ θα εφαρμόσει τα προβλεπόμενα από τον Κώδικα Προμήθειας Ηλεκτρικής Ενέργειας, ήτοι αποστολή εξώδικης επιστολής με προθεσμία 30 ημερών και διακοπή της ηλεκτροδότησης στην περίπτωση μη ανταπόκρισης, με άρση της εκπροσώπησης από τη ΔΕΗ Α.Ε.

Παράλληλα, το Διοικητικό Συμβούλιο εξουσιοδότησε τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο να προβεί σε όλες τις δέουσες ενέργειες για τη διεκδίκηση των παλαιών ληξιπρόθεσμων οφειλών της εταιρείας».

Σύμφωνα με πληροφορίες, η εισήγηση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΔΕΗ Γιώργου Στάσση αντιμετωπίστηκε με ενστάσεις από τα μέλη του Δ.Σ. με δεδομένο το ό,τι η ΛΑΡΚΟ γεννά νέες ανεξόφλητες οφειλές και παρά τη ρύθμιση που τρέχει με αποτέλεσμα το σύνολο των χρεών να εκτινάσσεται στα επίπεδα των 360 εκατ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές θέλουν τους δύο εκπροσώπους των εργαζομένων της ΔΕΗ στο Δ.Σ. Παντελή Καραλευτέρη και Νίκο Φωτόπουλο να καταψήφισαν την προαναφερόμενη απόφαση διαβλέποντας κίνδυνο για τη δημόσια εταιρεία ηλεκτρισμού. Κόντρα, μάλιστα, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές στην κριτική που άσκησε ο ΣΥΡΙΖΑ προς την κυβέρνηση πως επιδιώκει μόνο και μόνο το κλείσιμο της βιομηχανίας αφήνοντας στο δρόμο τους εργαζομένους. Τα υπόλοιπα μέλη του Δ.Σ. της ΔΕΗ ψήφισαν τελικά την εισήγηση του κ. Στάσση λαμβάνοντας υπόψη, όπως αναφέρει και σε ανακοίνωσή της η δημόσια εταιρία ηλεκτρισμού:

1. Την ενημέρωση της ΛΑΡΚΟ προς το υπουργείο Ενέργειας, σύμφωνα με την οποία η προαναγγελθείσα διακοπή της ηλεκτροδότησης από τη ΔΕΗ θα προκαλούσε σοβαρές βλάβες στον τεχνολογικό εξοπλισμό της εταιρείας,

2. Την επιστολή του Υπουργού Ενέργειας προς τη Διοίκηση της ΛΑΡΚΟ με την οποία ζητεί να μην προβεί σε ενέργειες τεχνολογικού παροπλισμού, ώστε να προστατεύσει περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας,

3. Την κατάθεση τροπολογίας του υπουργείου Ενέργειας, με την οποία τίθεται σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης η ΛΑΡΚΟ.

Σχετικα αρθρα

Ο Δήμος Σαγκάης προσέφερε 20.000 μάσκες στον Δήμο Πειραιά για την προστασία από την πανδημία του κορονοϊού

admin

Εγκρίθηκε το σχέδιο απορρόφησης της Αλουφοντ από την Αλουμύλ

admin

Μυτιληναίος: Εκτακτη ΓΣ για αγορά ιδίων μετοχών στις 27/3

admin

Πώς υποβάλλουν Αναλυτικές Περιοδικές Δηλώσεις εταιρίες σε αναστολή

admin

Athens Capital Hotel– MGallery: Σε λειτουργία από τον Απρίλιο 2020

admin

Στους 45.719 οι νεκροί παγκοσμίως – Ξεπέρασαν τις 900.000 τα κρούσματα κορονοϊού

admin

ΕΒΕΠ: Δωρίζει στον Πειραιά τρεις πυλώνες φόρτισης ηλεκτροκίνητων οχημάτων

admin

Κορρές: Στόχος η ανάπτυξη στην Κίνα

admin

«Μαχαίρι» 20% στους μισθούς των πιλότων της Ryanair

admin

Alpha Bank: Απώλειες στις διεθνείς αγορές μετά τη σημαντική ενίσχυση

admin

Unibios: Καλύφθηκε η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

admin

ΔΕΗ: Ο Γεώργιος Βενιέρης εκ νέου πρόεδρος της Επιτροπής Ελέγχου

admin

ΕΤΕ: Πουλά «κόκκινα» ναυτιλιακά δάνεια

admin

Τραμπ: Πριν από τα μέσα Σεπτεμβρίου η πώληση του Το TikTok για να συνεχίσει να λειτουργεί στις ΗΠΑ

admin

Ποιες επιχειρήσεις ανοίγουν στο “καλό σενάριο” Μάιο – Ιούνιο – Γρίφος τα μεγάλα ξενοδοχεία – Η ώρα για καφέ, εστιατόρια – Τα σχολεία;

admin

Fourlis: Την Τρίτη 1 Σεπτεμβρίου τα αποτελέσματα εξαμήνου

admin

Νέα ηγεσία στην ΕΡΤ το δίδυμο Ζούλα – Γαμπρίτσου

admin

Νέα υπηρεσία αποστολής εμβασμάτων από την PayPal

admin