Image default
Οικονομία

British American Tobacco Hellas: Νέος Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος o Vitalii Kochenko

Ο κ. Vitalii Kochenko ανέλαβε καθήκοντα Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για την British American Tobacco στην Ελλάδα. Στο νέο ρόλο του, θα έχει την ευθύνη, εκτός από την αγορά της Ελλάδας, και για τις αγορές της Κύπρου, της Μάλτας και του Ισραήλ.

Ο κ. Kochenko, ύστερα από πολυετή εμπειρία στην Coca-Cola Hellenic και, έχοντας αναλάβει διάφορες θέσεις ευθύνης στο τμήμα Πωλήσεων της εταιρείας, ξεκίνησε την καριέρα του στην British American Tobacco στην Ουκρανία ως Διευθυντής του Εμπορικού τμήματος το 2012. Έπειτα από την θέση του Εμπορικού Διευθυντή, το 2015 ανέλαβε χρέη Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου για την British American Tobacco στην Λευκορωσία. Το 2016, ο κ. Kochenko τέθηκε ως επικεφαλής για την αγορά του Καζακστάν και της Κεντρικής Ασίας.

Η νέα θέση του κ. Kochenko έρχεται να ισχυροποιήσει περαιτέρω την στρατηγική μετασχηματισμού του κλάδου που έχει υιοθετήσει η British American Tobacco και η οποία έχει οδηγήσει ήδη σε σημαντικές επενδύσεις στα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου – το θερμαινόμενο προϊόν καπνού glo και το προϊόν ατμίσματος Vype – συμβάλλοντας σημαντικά στην ενίσχυση της ελληνικής οικονομίας και κοινωνίας.

Πρόσφατα, η British American Tobacco στην Ελλάδα, που επελέγη από τον Όμιλο ως μια από τις πρώτες χώρες διεθνώς για τη διάθεση ολόκληρης της γκάμας προϊόντων δυνητικά μειωμένου κινδύνου, ανακοίνωσε επενδύσεις 20 εκατομμυρίων ευρώ στη μικρή λιανική (περίπτερα και μίνι-μάρκετ). Οι νέες επενδύσεις συμπίπτουν με την εισαγωγή νέων προτάσεων στην ελληνική αγορά – των δύο νέων συσκευών θέρμανσης καπνού, glo nano και glo pro, και των πρώτων ράβδων καπνού με κάψουλα στην αγορά – καθιστώντας την Ελλάδα ως μια από τις πρώτες χώρες πανευρωπαϊκά που διαθέτει τα προϊόντα αυτά.

Η British American Tobacco Hellas, η οποία απασχολεί περίπου 100 υπαλλήλους, είναι σήμερα μια από τις κορυφαίες εταιρείες εμπορίας προϊόντων καπνού και νικοτίνης στην Ελλάδα, με σημαντική συνεισφορά στην ελληνική κοινωνία και οικονομία, ενισχύοντας τους Έλληνες παραγωγούς, λιανεμπόρους, προμηθευτές και εργαζόμενους, και, παράλληλα, επεκτείνοντας το Διεθνές Διαμετακομιστικό Κέντρο στον Πειραιά. Τα εμπορικά σήματα της εταιρείας περιλαμβάνουν τα προϊόντα δυνητικά μειωμένου κινδύνου του Ομίλου, το προϊόν θερμαινόμενου καπνού glo, και το προϊόν ατμίσματος Vype, καθώς και κάποια από τα δημοφιλέστερα σήματα τσιγάρων όπως Peter Stuyvesant, Prince, Rothmans, Pall Mall και Lucky Strike, καθώς και τον καπνό Craven και Lucky Strike για στριφτά τσιγάρα. Η εταιρεία ανήκει στην British American Tobacco plc, έναν από τους μεγαλύτερους Ομίλους διεθνώς, που λειτουργεί πάνω από 100 χρόνια, απασχολεί 55.000 εργαζομένους και διαθέτει γκάμα με περισσότερα από 200 εμπορικά σήματα που διανέμονται σε πάνω από 200 αγορές.

Σχετικα αρθρα

Η επόμενη μέρα στην οικονομία – Φόβοι για λουκέτα και απολύσεις

admin

Έως δύο ευκαιρίες για επανένταξη στη νέα πάγια ρύθμιση των 24-48 δόσεων

admin

Έπεσαν οι υπογραφές για τη σύσταση της Διεπαγγελματικής Οργάνωσης για τη Φέτα

admin

Ασφαλιστικό : Αναδρομικές αυξήσεις στις συντάξεις

admin

Πρόγραμμα «Συν-Εργασία»: Τι πρέπει να ξέρει ο εργαζόμενος και τι ο εργοδότης

admin

Νέο Ασφαλιστικό 2020: Τι ισχύει για τις συντάξεις και τις εισφορές εργοδότη – εργαζομένου

admin

Πόλεμος ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για τα δημοσιονομικά κατά την «παράδοση-παραλαβή» της κυβέρνησης

admin

Κοροναϊός : Πότε πληρώνεται το επίδομα των 534 ευρώ

admin

Αποκλειστικό MEGA : Εξυγιαίνονται ΕΛΒΟ, ΛΑΡΚΟ και Ναυπηγεία Σκαραμαγκά

admin

Μιχαηλίδου στο MEGA: Μειώνουμε τις καθυστερήσεις στις υιοθεσίες

admin

Ξεπέρασε την οικονομική κρίση η Ελλάδα;

admin

Οι στόχοι της Επιτροπής Ανταγωνισμού: Πέντε κλαδικές έρευνες και δημόσιες συμβάσεις

admin

Κομισιόν: Διατηρεί σταθερές τις προβλέψεις για την Ευρωζώνη- Ανησυχεί για τον κοροναϊό

admin

Με τους ταχύτερους ρυθμούς των τελευταίων 10 μηνών έτρεξε τον Φεβρουάριο η ελληνική μεταποίηση

admin

Τουρκία: Η «μπλόφα» Ερντογάν και ο εφιάλτης μιας νέας συναλλαγματικής κρίσης

admin

Μπορεί ο Τραμπ να αποτρέψει την ύφεση;

admin

Οικονομικό Επιμελητήριο: «Καμπανάκι» για ύφεση έως 10%

admin

ΙΟΒΕ: Δυσοίωνες οι προβλέψεις για τις επιπτώσεις της πανδημίας στην οικονομία

admin