Image default
Τράπεζες

Overweight για τις τράπεζες η JP Morgan

Οι ελληνικές τράπεζες είναι η επιλογή μας για επενδύσεις από τον τραπεζικό κλάδο σε Κεντρική Ευρώπη, Μέση Ανατολή και Αφρική, υπογραμμίζει η JP Morgan σε έκθεσή της, στην οποία αναβαθμίζει την Alpha Bank και την Τράπεζα Πειραιώς.

Ο οίκος προχωρά σε διπλή αναβάθμιση της σύστασης για την Πειραιώς σε overweight από underweight, ανεβάζοντας την τιμή-στόχο στα 4,20 από 2,40 ευρώ.

Παράλληλα, αναβαθμίζει την Alpha σε overweight από neutral, με την τιμή-στόχο στα 2,5 ευρώ από 1,5 ευρώ.

Για την Εθνική διατηρεί τη σύσταση overweight, με την τιμή-στόχο στα 3,80 από 3,90 ευρώ, ενώ υποβαθμίζει τη Eurobank σε neutral από overweight, μειώνοντας τον στόχο στο 1 από 1,3 ευρώ, λόγω αποτίμησης.

Ο οίκος εκφράζει τη βεβαιότητα, μετά και το πρόσφατο ταξίδι στην Αθήνα, ότι οι τράπεζες θα λειτουργήσουν σε υποστηρικτικό πλαίσιο το 2020, καθώς βελτιώνονται οι οικονομικές προοπτικές.

Η ορατότητα όσον αφορά στη μείωση των NPEs έχει βελτιωθεί δραματικά ενώ έρχονται νέες κυβερνητικές πρωτοβουλίες για την ενίσχυση του πτωχευτικού πλαισίου.

Με P/BV στο 0,4 με βάση τις εκτιμήσεις για το 2020, οι τραπεζικές μετοχές δεν αντανακλούν πλήρως τη μείωση των NPEs και την ομαλοποίηση του κόστους ρίσκου, κατά τη γνώμη του οίκου, που επισημαίνει ότι βλέπει περιθώριο ανόδου 27-46%, με υπόθεση για απόδοση ιδίων κεφαλαίων (ROTE) στο 6-8% το 2022. 

Η Πειραιώς 

Οι πιο θετικές προβλέψεις του οίκου για τα κεφάλαια της τράπεζας σε συνδυασμό με την εκτιμώμενη αύξηση της απόδοσης ιδίων κεφαλαίων στο 6,3% ως το 2022 οδηγούν σε διπλή αναβάθμιση της σύστασης. Παραμένουν τα δομικά ρίσκα, ιδίως αναφορικά με το μετατρέψιμο ομόλογο, ωστόσο οι ανησυχίες για τη μετατροπή ίσως είναι υπερβολικές (overstated). Η JP Morgan επισημαίνει ότι το ιστορικό εκτέλεσης της διοικητικής ομάδας είναι καθησυχαστικό, ενώ με P/TBV στο 0,25 με ROTE 6,3% τo 2020, βλέπει περιθώριο ανόδου 41% ως τη νέα τιμή-στόχο των 4,2 ευρώ.

Η Αlpha Bank

Το εμπροσθοβαρές πλάνο μείωσης των NPEs από την τράπεζα οδηγεί το ROTE στο 7% από 4,6%, υπεραντισταθμίζοντας το πλήγμα 2 δισ. στα κεφάλαια από την τιτλοποίηση Galaxy. Ενώ η κερδοφορία προσεγγίζει επίπεδα ανταγωνιστών με καλύτερα κεφάλαια, διατηρείται το discount στην αποτίμηση (στο 0,4 με βάση την εκτίμηση για τη λογιστική αξία του 2020) και δεν αντανακλά το λειτουργικό turnaround.

Η Eurobank

Ο οίκος σημειώνει ότι συνεχίζει να προτιμά τη Eurobank για την ταχύτερη έναντι των ανταγωνιστών μείωση των NPEs και την υψηλότερη απόδοση ιδίων κεφαλαίων στον κλάδο. Ωστόσο, με τιμή προς λογιστική αξία 2020 στο 0,6 και έλλειψη σημαντικών βραχυπρόθεσμων καταλυτών, υποβαθμίζει τη μετοχή σε neutral, αντανακλώντας τη σειρά προτίμησης στην Ελλάδα.

Η Εθνική 

H JP Morgan αναθεωρεί τις προβλέψεις της για την Εθνική, λαμβάνοντας υπόψη τιτλοποίηση 6 δισ. εντός του έτους, σε ευθυγράμμιση και με τα σχέδια της τράπεζας να προχωρήσει εμπροσθοβαρώς τη μείωση των NPEs. Εκτιμά ότι η τράπεζα βρίσκεται σε καλύτερο σημείο σε σχέση με τους ανταγωνιστές της, λόγω του υψηλού δείκτη κάλυψης των δανείων, ισχυρών κεφαλαιακών δεικτών και των πρόσφατων κερδών από τα ομόλογα. Η μετοχή διαπραγματεύεται με τιμή προς λογιστική αξία στο 0,4 (2020), με την τιμή-στόχο στα 3,8 ευρώ να υποδηλώνει περιθώριο ανόδου 34% από τα τρέχοντα επίπεδα.     

       

Σχετικα αρθρα

Με δύο σχέδια για «κόκκινα» δάνεια στις Βρυξέλλες

admin

Εθνική: Επιστρέφει τόκους σε συνεπείς δανειολήπτες στεγαστικών

admin

Στο «στόχαστρο» μπαίνουν οι προθεσμιακές καταθέσεις

admin

Ντε Γκίντος (ΕΚΤ): Δεν προβλέπω να μπαίνει σε ύφεση η ευρωζώνη

admin

Τι αναμένουν οι επενδυτές από τις αποφάσεις της ΕΚΤ την Πέμπτη

admin

Tech Companies Like Facebook and Twitter Are Drawing Lines. It’ll Be Messy

admin

«Μάχη» τραπεζών για τα μεγάλα δάνεια

admin

JPMorgan: Αύξηση 16% στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

admin

Alpha: Μεταφορά 800 ατόμων στη νέα CEPAL

admin

Τσεκούρι σε 1.500 θέσεις εργασίας από τη Morgan Stanley

admin

Διακρίσεις για τις υπηρεσίες Securities Services της Eurobank

admin

Γιατί οι τράπεζες… διώχνουν τις καταθέσεις!

admin

Ελληνική Τράπεζα: Δωρεάν μεταφορές SEPA μέχρι €1000

admin

Πατάει γκάζι η αγορά εταιρικών ομολόγων

admin

Στεγαστικά: Πάνω από €400 εκατ. εκαταμιεύσεις το 2019

admin

Παγώνουν οι τράπεζες αυξήσεις στις προμήθειες

admin

Λέιν: Η ΕΚΤ διατηρεί τον στόχο της για τον πληθωρισμό

admin

ΕΚΤ: «Σύννεφα» και αυξημένα καθοδικά ρίσκα στην ευρωζώνη

admin