Image default
Επιχειρήσεις

Συνεργασία του Μητέρα με το Αρεταίειο Νοσοκομείο

Τη διεξαγωγή θεωρητικών και πρακτικών διαδραστικών σεμιναρίων Γυναικολογικής Ενδοσκοπικής Χειρουργικής για την εκπαίδευση νέων ιατρών, μέσω της συνεργασίας τους, ανακοίνωσαν το ΜΗΤΕΡΑ και η Β’ Πανεπιστημιακή Μαιευτική – Γυναικολογική Κλινική του Αρεταιείου Νοσοκομείου, στο πλαίσιο Συνέντευξης τύπου που πραγματοποιήθηκε σήμερα, 12 Φεβρουαρίου 2020, στο Μικρό Αμφιθέατρο του Αρεταίειου Νοσοκομείου.

Σκοπός της συνεργασίας αυτής, είναι η εξειδίκευση και εξοικείωση των νέων ιατρών, ειδικευμένων στο αντικείμενό τους, με τις νεότερες τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία.

Συγκεκριμένα, εντός του 2020, θα πραγματοποιηθούν δύο εκπαιδευτικά προγράμματα διάρκειας τριών (3) ημερών. Το πρώτο σεμινάριο θα διεξαχθεί την Πέμπτη 21 Μαΐου 2020 με θέμα «Εκπαιδευτικό Σεμινάριο στη Διαγνωστική & Επεμβατική Υστεροσκόπηση», όπου οι συμμετέχοντες θα εκπαιδευτούν σε όλο το φάσμα της υστεροσκοπικής χειρουργικής με ζωντανή συμμετοχή σε υστεροσκοπικά χειρουργεία, υπό την καθοδήγηση καταξιωμένων ειδικών. To δεύτερο σεμινάριο με θέμα «Σεμινάριο Κλινικής Καρδιοτοκογραφίας & Παρακολούθησης του Εμβρύου», θα διεξαχθεί σε συνεργασία με τη «Σουηδική Μαιευτική Γυναικολογική Εταιρεία», τη «Σουηδική Ένωση Μαιών» και τη «Σουηδική Νεογνολογική Εταιρεία». Το πρακτικό καθώς και το θεωρητικό μέρος των σεμιναρίων θα φιλοξενηθεί στο αμφιθέατρο «Ν. Λούρος» του ΜΗΤΕΡΑ. Μετά το πέρας των προγραμμάτων θα απονεμηθούν Βεβαιώσεις Παρακολούθησης.

Σχολιάζοντας τη συνεργασία ο κ. Στέφανος Χανδακάς, Μαιευτήρας – Γυναικολόγος, Ενδοσκοπικός Χειρουργός, Μέλος Επιστημονικού Συμβουλίου ΜΗΤΕΡΑ τόνισε: «Το ΜΗΤΕΡΑ στα 40 και πλέον χρόνια λειτουργίας του, έχει αναπτύξει σημαντική έρευνα και επιστημονική δραστηριότητα, και ήδη από το 2011, οργανώνει προγράμματα μετεκπαιδευτικής πρακτικής άσκησης νέων ιατρών στις τεχνικές της ελάχιστα επεμβατικής χειρουργικής στη Γυναικολογία. Πρωτοπόρο για μια ακόμη φορά στις εξελίξεις, το ΜΗΤΕΡΑ είναι το πρώτο ιδιωτικό νοσοκομείο, που ενώνει τις δυνάμεις του με ένα καταξιωμένο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της χώρας το «Αρεταίειο», στο πλαίσιο μιας νεωτεριστικής προσέγγισης στην εκπαίδευση των νέων ιατρών. Ευελπιστούμε, η σύμπραξη αύτη να αποτελέσει την αρχή για περισσότερες ανάλογες πρωτοβουλίες».

Από την πλευρά του ο κ. Νικόλαος Φ. Βλάχος, Διευθυντής Β’ Μαιευτικής και Γυναικολογικής Κλινικής Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών «Αρεταίειον» Νοσοκομείο, τόνισε «Είμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε την επίσημη συνεργασία της Κλινικής μας με τον Όμιλο ΥΓΕΙΑ, με σκοπό την οργάνωση από κοινού εκπαιδευτικών προγραμμάτων για τους νέους συναδέλφους, την υποστήριξη της δια βίου μάθησης και εκπαίδευσης και συνολικά τη βελτίωση της φροντίδας και της παροχής ιατρικών υπηρεσιών σε όλους τους ασθενείς. Ελπίζουμε ότι αυτή η πρωτοβουλία θα αποτελέσει την απαρχή ενός πλαισίου συνεργασίας ανάμεσα στην Β´ Μαιευτική και Γυναικολογική Κλινική και τον ιδιωτικό τομέα για την προσφορά υψηλού επιπέδου εκπαίδευσης σε πρακτικά ζητήματα της ειδικότητας μας».

Σχετικα αρθρα

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Με 1,92 εκατ. ευρώ αποζημίωσε η INTERAMERICAN το Λύρειο Ίδρυμα

admin

Κορονοϊός: Τα δύο τρίτα των ασθενών με σοβαρή εξέλιξη της νόσου εμφάνισαν βελτίωση μετά τη χορήγηση ρεμδεσιβίρης

admin

Έργα 65 εκατ. ευρώ υλοποιεί στη Θεσσαλονίκη η ΕΥΑΘ

admin

Μυτιληναίος: Στα €0,3436/μετοχή το μέρισμα, από 1η Ιουλίου η πληρωμή

admin

Λύση για ΛΑΡΚΟ εντός Γενάρη επιδιώκει το ΥΠΕΝ

admin

Ελεύθερος με εγγύηση 5 εκατ. ευρώ ο πρώην CEO της Wirecard

admin

Αιφνιδιαστικός έλεγχος και στη Γενική Ταχυδρομική για ανατιμήσεις

admin

Αγωγή Λογοθέτη για 400 εκατ. σε συνεργάτες του

admin

Η ελληνική πρόταση για τον τουρισμό στην Ευρώπη – Τι ζητά η Αθήνα – Τι προβλέπει το προσχέδιο της απόφασης

admin

Στην Andromeda ο έλεγχος της Περσεύς

admin

Τι προβλέπει το business plan της ΔΕΗ

admin

Νίκας: Στο €1,9 εκατ. συρρικνώθηκαν οι ζημιές προ φόρων στο εξάμηνο

admin

Παραγωγή αντισηπτικών από την FAMAR, μετά από έγκριση του ΕΟΦ

admin

Στη Space Hellas η αναβάθμιση των δικτυακών υποδομών του ΕΜΠ

admin

Επ. Κεφαλαιαγοράς: Τέλος στην απαγόρευση του short selling

admin

Ο Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε ότι στηρίζει τον Τζο Μπάιντεν

admin

Οι νέοι στόχοι της Anytime

admin