Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Ενεργοποιείται η πρόσκληση στους ομολογιούχους

Στη Γνωστοποίηση Πρόσκλησης Πιστωτών για την παροχή έγκρισης του Σχεδίου Εξυγίανσης της Folli Follie (Consent Solicitation), εντός του χρονικού διαστήματος από την 14 Φεβρουαρίου 2020 έως 21 Φεβρουαρίου 2020, προχωρούν τελικώς τα ενδιαφερόμενα μέρη, παρά τις ανατροπές ως προς τη διοίκηση που ασκεί τον έλεγχο στην εταιρεία.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, οι σύμβουλοι της εταιρείας και οι σύμβουλοι υλοποίησης του σχεδίου εξυγίανσης (Houlihan Lokey, Lucid, Loyens), έχοντας λάβει τις σχετικές εξουσιοδοτήσεις θα προχωρήσουν τελικώς στη διαδικασία αναζήτησης της απαραίτητης συναίνεσης.

Η εξέλιξη έρχεται λίγες μέρες μετά την παρέμβαση του βασικού μετόχου Δ. Κουτσολιούτσου με την οποία ζήτησε την αλλαγή διοίκηση στην προβληματική εισηγμένη, η οποία οδήγησε στην κινητοποίηση της ΕΚ, αλλά και τις παραιτήσεις των Ν. Κανελλόπουλου και Αβραάμ Γούναρη από το Δ.Σ. της εταιρείας.

Σημαντική μερίδα των ομολογιούχων πιστωτών της εταιρίας (26,4% των κατόχων ομολογιών σε ελβετικό φράγκο και το 100% των ομολογιούχων Schuldschein) με επιστολή της έχει εκφράσει την αντίθεση της στην πρόθεση αλλαγής διοίκησης, όπως αυτή τουλάχιστον εκφράστηκε από τον βασικό μέτοχο της εταιρείας, κίνηση που άλλωστε προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις. Ωστόσο, μένει να αποσαφηνιστεί η στάση τους στην περίπτωση που η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς προσχωρήσει σε πρωτοβουλίες περαιτέρω αλλαγών μελών της υφιστάμενης διοίκησης της εταιρείας, η οποία μέχρι στιγμής είναι εξουσιοδοτημένη να «τρέξει» την οποία διαδικασία σχετίζεται με το Σχέδιο Εξυγίανσης.

Από την πλευρά του, με δημόσια επιστολή του, ο Δ. Κουτσολιούτσος έχει εκφράσει την υποστήριξη του σε μια συμφωνία με τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας, η οποία μένει να φανεί αν εμπράκτως ισχύει τις προσεχείς ημέρες.

Σημειώνεται τέλος ότι στην επικείμενη έκτακτη Γ.Σ. των μετόχων της Folli Follie δεν συμπεριλαμβάνεται θέμα παροχής εγκρίσεως της συμφωνίας με τους ομολογιούχους (το launch ολοκληρώνεται στις 21 Φεβρουαρίου), αλλά αντιθέτως περιλαμβάνεται ως θέμα η ενημέρωση για την υπόθεση Μετοχών Dufry A.G. (Release of Dufry Shares) και η παροχή σχετικής εξουσιοδότησης στο Διοικητικό Συμβούλιο.

Υπενθυμίζεται ότι υφίσταται σχετική γνωμοδότηση για να συμπεριληφθεί στα θέματα της έκτακτης Γ.Σ. το αίτημα Κουτσολιούτσου για εκλογή 9μελούς, απομάκρυνση τεσσάρων μελών της υφιστάμενης διοίκησης και αντικατάσταση με δύο νέα μέλη που έχει ήδη ονοματίσει.

Να σημειωθεί τέλος, ότι χθες συνεδρίασε το Δ.Σ. της εταιρείας και όπως έγινε γνωστό αποφάσισε, κατόπιν της παραίτησης του προέδρου του Αβραάμ Γούναρη, να εκλέξει ομόφωνα ως νέο πρόεδρο τον Γεώργιο Ι. Ιωαννίδη.

Παράλληλα εισηγείται ως μέλη της Επιτροπής Ελέγχου της Εταιρείας τους κ.κ. Ανδρέας Κουτoύπης, Γεώργιος Ιωαννίδης και Νικόλαος Φαλδαμής.

Σχετικα αρθρα

ΟΠΑΠ: Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό στην λειτουργία της εταιρείας

admin

Η τεχνολογία της Cosmote στη διάθεση του κρατικού μηχανισμού

admin

Η Jaguar Land Rover εξασφάλισε δάνειο $705 εκατ. από κινεζικές τράπεζες

admin

Κρι Κρι: Στις 28 Αυγούστου η πληρωμή του μερίσματος 0,15 ευρώ

admin

«Πράσινο φως» στην εξαγορά της Media Markt από τον όμιλο Olympia

admin

Οι τράπεζες αρχίζουν διαπραγματεύσεις για τη Forthnet με την BC Partners

admin

Καράτζη: «Πράσινο φως» από Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς για squeeze out από ΑΝΤΚΑΡ

admin

Η AXA Regatta στη Βαλτική Θάλασσα με τους 70 κορυφαίους συνεργάτες της

admin

Η ΕΛΚΑ θα προμηθεύσει με υποβρύχια καλώδια το αιολικό Mayflower Wind

admin

Audiovisual: Εισέρχεται στο Internet of Things μέσω της Globalsat

admin

Μεγάλες πιέσεις στη μετοχή της Aegean μετά τις δηλώσεις Βασιλάκη

admin

ΚΡΙ-ΚΡΙ: Στα 15,02 εκατ. ευρώ τα καθαρά κέρδη το 2019 – Πρόταση για μέρισμα 0,18 ευρώ

admin

Η Κομισιόν ζητά παράταση της απαγόρευσης εισόδου στην Ευρώπη για άλλον έναν μήνα

admin

Η WIND παρέχει δωρεάν επικοινωνία και εξοπλισμό στις 500 Κινητές Μονάδες Υγείας

admin

Στρατηγική επέκταση δραστηριότητας στην κυπριακή αγορά ανακοινώνει η Pobuca

admin

Η Epsilon Net καινοτομεί με τα «Epsilon Support Centers»

admin

Kίνα: Ετήσια αύξηση 4,3% στα έσοδα της βιομηχανίας παραγωγής οικιακών συσκευών

admin

Σε εταιρία συμφερόντων του Οδ. Κυριακόπουλου οι ίδιες μετοχές της Lamda

admin