Image default
Πρώτο Θέμα

Τρ:Πειραιώς: 8 φορές υπερκάλυψη-350 επενδυτές πρόσφεραν συνολικά 4 δισ.

Κατά οκτώ φορές υπερκαλύφθηκε το ποσό των 500 εκατ. ευρώ που «σηκώνει» η Τράπεζα Πειραιώς με την επιτυχημένη έκδοση ομολόγου Tier II που πραγματοποίησε την Τετάρτη, 12 Φεβρουαρίου.

Η ζήτηση χαρακτηρίζεται ποιοτική και συνάμα ισχυρή, καθώς 350 επενδυτές πρόσφεραν συνολικά 4 δισ. ευρώ για το ομόλογο της Πειραιώς.

Στην πλειονότητά τους οι επενδυτές είναι διεθνώς γνωστά ονόματα στο χώρο της διαχείρισης κεφαλαίων, τόσο από την Ευρώπη, όσο και από την Ασία.

Σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 60% των προσφορών προήλθαν από οίκους διαχείρισης κεφαλαίων και private banks από Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία και άλλες χώρες. Το ποσοστό των hedge funds περιορίστηκε στο 20%.

Η τράπεζα άντλησε έτσι 500 εκατ. ευρώ με επιτόκιο 5,5%, πετυχαίνοντας ουσιαστικά τους στόχους που είχε θέσει εξ αρχής.

Σημειώνεται ότι η Τράπεζα Πειραιώς ανακοίνωσε πρόσφατα πως στο πλαίσιο του σχεδίου «Ηρακλής», στοχεύει σε συρρίκνωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων το 2020 κατά 11 δισ. ευρώ.

Όπως αναφέρει η τράπεζα, το ποσό αντλεί θα χρησιμοποιηθεί για εταιρικούς και χρηματοδοτικούς σκοπούς του ομίλου. Η Πειραιώς θα μπορέσει να ενισχύσει την κεφαλαιακή της βάση έτσι ώστε να προχωρήσει άμεσα με τις τιτλοποιήσεις που εξήγγειλε υπό το νέο της στρατηγικό σχέδιο, επιταχύνοντας τη μείωση των κόκκινων δανείων, ενώ αναμένεται να δοθεί και ένα θετικό σήμα από τους οίκους αξιολόγησης.

Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια διήμερων επαφών που είχε η διοίκηση της Τράπεζας με διεθνείς επενδυτές, με τη ζήτηση να διαμορφώνεται υψηλότερα των €4δισ (8 φορές υπερκάλυψη) και με περίπου 350 επενδυτές να συμμετέχουν στη διαδικασία βιβλίου προσφορών.

Πρόκειται για τη δεύτερη έκδοση τίτλων μειωμένης εξασφάλισης της Τράπεζας Πειραιώς στις διεθνείς αγορές, μετά την επιστροφή της Τράπεζας στις αγορές κεφαλαίου τον Ιούνιο 2019. Η συναλλαγή εντάσσεται στο πλαίσιο της στρατηγικής  της Τράπεζας Πειραιώς, όπως  ανακοινώθηκε στην αγορά στις 3 Φεβρουαρίου 2020 και οι τίτλοι ενισχύουν τον συνολικό δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας της Τράπεζας Πειραιώς κατά περίπου 110 μονάδες βάσης.

Οι Goldman Sachs International και UBS Investment Bank ενήργησαν ως από κοινού συντονιστές και διοργανωτές του βιβλίου προσφορών και οι Barclays, BNP Paribas, Credit Suisse και Nomura ως από κοινού διοργανωτές του βιβλίου.

Ο κ. Χρήστος Μεγάλου, Διευθύνων Σύμβουλος της Τράπεζας Πειραιώς, δήλωσε:

 «Η συναλλαγή αυτή σηματοδοτεί ένα ακόμα σημαντικό βήμα στην υλοποίηση της στρατηγικής της Τράπεζας Πειραιώς. Είμαστε πολύ ικανοποιημένοι με την ισχυρή ζήτηση από μεγάλους θεσμικούς επενδυτές για τη δεύτερη έκδοση τίτλων Tier 2 της Τράπεζας, η οποία αποτελεί ακόμα μία ισχυρή ψήφο εμπιστοσύνης για την Τράπεζα Πειραιώς, τον ελληνικό τραπεζικό κλάδο και την ελληνική οικονομία συνολικά.».

Σχετικα αρθρα

Οι προτεινόμενες ασφαλιστικές μεταρρυθμίσεις σκοντάφτουν στην αντιπολίτευση

admin

Οι νικητές και οι χαμένοι από το ράλι στα ομόλογα

admin

Το ράλι του ευρώ θα επιταχύνει την ανατροπή του

admin

Ενώ η Γερμανία κοιμόταν…

admin

ΕΥ: Ποια εμπόδια ορθώνονται στα σχέδια των εταιρειών για ΙPO

admin

Μετά από τρεις εβδομάδες κερδών, οι αγορές “έπεσαν” – παρά τη μείωση των επιτοκίων από τη FED

admin

Ο ενιαίος ψηφιακός φόρος της Τουρκίας θα εμπνεύσει και άλλους

admin

Οι ΗΠΑ αγνοούν τις προειδοποιήσεις

admin

Οι ψηφοφόροι αμφισβήτησαν το status quo της Ευρώπης

admin

Τι δείχνουν τα μεγαλύτερα καθαρά shorts στο € από το 2016

admin

Πέντε επιπλέον ανοιχτά μέτωπα μετά τον προϋπολογισμό…

admin

Η λιτότητα απέτυχε…

admin

Οι λαϊκιστές της Ιταλίας ξεκίνησαν τον πόλεμο με την Ευρώπη

admin

Η πτώση της στερλίνας μετά το Brexit φαίνεται μελοδραματική

admin

Οι Γερμανοί αποταμιεύουν, αλλά δεν γίνονται πλουσιότεροι

admin

Πολυνομοσχέδιο – Αναλυτικά οι μεταβολές στην φορολογία εισοδήματος

admin

Ευρώπη:Το επίκεντρο της επόμενης κρίσης;

admin

Ισπανία και Ιράκ απογοητεύουν τους αυτονομιστές τους

admin