Image default
Πολιτική

Τσίπρας προς Μητσοτάκη: Είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας

Εμείς έχουμε τόλμη να κοιτάμε και τα σωστά και τα λάθη – Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία να το κάνει, είπε για τον σχεδιαζόμενο απολογισμό του ΣΥΡΙΖΑ – Εσείς κοκορεύεστε γιατί εμείς βγάλαμε τη χώρα από τα Μνημόνια

Με παρατήρηση  για την «αγάπη» του Κυριάκου Μητσοτάκη προς τον Γιάνη Βαρουφάκη ξεκίνησε ο Αλέξης Τσίπρας τη δευτερολογία του. «Πόσο τον αγαπήσατε τώρα τελευταία τον κ. Βαρουφάκη. Ο άνθρωπος που κατέστρεψε την χώρα και τις τράπεζες έτσι δεν λέγατε; Τόσο τον αγαπήσατε. Σας είναι εξαιρετικά σημαντικός. Καταλαβαίνουμε τους λόγους» είπε ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
«Γιατί;» ρώτησε από τα έδρανα των υπουργών ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, «θα καταλάβετε γιατί κ. Γεραπετρίτη» απάντησε ο Αλέξης Τσίπρας.
Συνεχίζοντας τη δευτερολογία του, ο Αλέξης Τσίπρας αρχικά μίλησε για το είδος της αντιπολίτευσης του ΣΥΡΙΖΑ. «Μάλλον ξεχάσατε το δικό σας» είπε απευθυνόμενος στον Κυριάκο Μητσοτάκη προσθέτοντας: «δύο μήνες μετά την ανάληψη της προεδρίας της ΝΔ ζητήσατε εκλογές. Ζητούσατε εκλογές επι 3,5 χρόνια. Δεν τις είχατε. Προβλέψατε καταστροφή και 4ο μνημόνιο. Αναφερθήκατε όμως και κάνατε μεγάλο λάθος στα χρόνια 2012-14. Αναφερθήκατε με έλλειψη επίγνωσης για τα χρόνια που εσείς κυβερνούσατε. Τότε που διαλύσατε τις εργασιακές σχέσεις και εκτοξεύσατε την ανεργία. Και σήμερα μας κουνάτε το χέρι γιατί εμείς διεκδικήσαμε τα εργασιακά δικαιώματα και την αύξηση του κατώτατου μισθού. Εκεί που εσείς αποτύχατε εμείς βγάλαμε τη χώρα απο τα μνημόνια και αν σήμερα είστε σε θέση να κοκορεύεστε είναι γιατί εμείς βγάλαμε την χώρα απο τα μνημόνια. Μέχρι πρότινος ήξερα ότι με κατηγορείτε ότι αντάλλαξα τις συντάξεις με την Συμφωνία Πρεσπών. Δεν το πήρατε πίσω αν και ακόμα και ο Γιούνκερ το χαρακτήρισε αθλιότητα. Σήμερα μας λέτε ότι ανταλλάξαμε τα πλεονάσματα και συνταξιοδοτικό. Δεν μας λέτε για την Συμφωνία Πρεσπών γιατί και την τηρείτε και την τιμάτε. Εσείς είστε ο μεγαλύτερος πολιτικός απατεώνας».

Μιλώντας, δε, για τα πρωτογενή πλεονάσματα ο Αλέξης Τσίπρας σημείωσε ότι «εσείς με την κυβέρνηση Σαμαρά είχατε συμφωνήσει σε πλεονάσματα 4% και 5%. Τα θυμάστε; Δεν σας αρέσει να τα θυμάστε γιατί τώρα ο Σαμαράς είναι απέναντι».
Όσον αφορά τον απολογισμό που θα επιχειρήσει ο ΣΥΡΙΖΑ το προσεχές Σαββατοκύριακο ο Αλέξης Τσίπρας είπε «είναι σε όλους γνωστό πόσες ομάδες φράξιες και κόμματα υπάρχουν στο δικό σας κόμμα. Μην κάνετε σε εμάς μαθήματα. Εμείς έχουμε τόλμη να κοιτάμε και τα σωστά και τα λάθη. Αναρωτιέμαι ποιο άλλο κόμμα είχε την παρρησία να το κάνει. Εσείς τα έχετε κάνει όλα σωστά. Και την χρεοκοπία της χώρας και τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων και τις μίζες των εξοπλιστικών τα κάνατε σωστά. Και τα θαλασσοδάνεια τα κάνατε σωστά. Μπράβο σας. Συγχαρητήρια».
«Αναφερθήκατε στα δύσκολα στα πνιγερά χρόνια όταν η ΔΕΗ έκοβε το ρεύμα και άνθρωποι πεθαιναν. Στα δικά μας χρόνια αυτό δεν γινόταν. Αυτό το χαρακτηρίζετε λαϊκισμό. Είναι ύβρις απέναντι σε αυτούς τους ανθρώπους. Είναι ντροπή αυτό που κάνατε» είπε ακόμα ο Αλέξης Τσίπρας.
«Μιλάτε για δήθεν ανταλλαγές για κρίσιμα εθνικά θέματα. Μήπως οι ανταλλαγές γεννιούνται απο τη δική σας θέση και αντίληψη; Μήπως η σπουδή σας να προχωρήσετε στην άρση την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας έχει να κάνει με τις όποιες διεκδικήσεις σε άλλα ζητήματα; Θα σας πω με απόλυτη επίγνωση του τι λέω. Η κατάσταση στην χώρα δεν είναι ειδυλλιακή και εύκολη, είναι δύσκολη . Πριν απο λίγες ημέρες ο πρωθυπουργός Ιρλανδίας, ο Λίο Βαράνκαρ, έχασε τις εκλογές ενώ η Ιρλανδία είχε ανάπτυξη 6%. Είχε ανεργία 5% και χρέος 50%. Γιατί τις έχασε; Τα 2/3 ερωτηθέντων απάντησαν ότι δεν βλέπουν βελτίωση. Εσείς υποσχεθήκατε όχι βελτίωση αλλά ραγδαία βελτίωση. Σήμερα αντί γαλανό ουρανό βλέπουν σύννεφα: στο προσφυγικό καταδικάσατε νησιά και νησιώτες, στα εθνικά θέματα είναι δύσκολη κατάσταση, στην πραγματική οικονομία δεν υπάρχει φως, στην Ιρλανδία κέρδισε η Αριστερά και έχασε ο δεξιός πρωθυπουργός».
«Η Ιρλανδία μας διδάσκει ότι ούτε οι ρυθμοί ανάποτυξης απο μόνοι τους επαρκούν αν δεν αντιμετωπίσουμε το δύσκολο ζήτημα της βελτίωσης των εργασιακών συνθηκών. Το μοντέλο που προωθείτε είναι αυτό του εργαζόμενου φτωχού. Εσείς φέρατε αυτή την πραγματικότητα. Εμείς προσπαθήσαμε να την αλλάξουμε» συμπλήρωσε τις αναφορές του στην Ιρλανδία ο αρχηγός του ΣΥΡΙΖΑ.
Όσον αφορά το θέμα του κατώτατου μισθού είπε στον πρωθυπουργό «μην επιχειρείτε να ξεφύγετε. Διάγραμμα δείχνει ότι η μόνη χώρα ΕΕ που ο κατώτατος μισθός του 2020 είναι χαμηλότερος απο το 2010 είναι η Ελλάδα. Άκουσα με ενδιαφέρον με την Γεννηματά να συμφωνεί στην αύξηση του κατώτατου μισθού αλλά να θεωρεί ότι η ευθύνη ανήκει στους κοινωνικούς εταίρους. Αν συμφωνούμε ότι πρέπει να επανέλθουμε τουλάχιστον το 2021 εκεί που είμασταν στο 2010 δηλαδή στα 751 τότε είμαι έτοιμος να αλλάξουμε την πρόταση νόμου μας και να δίνουμε την ευθύνη στους κοινωνικούς εταίρους με την προϋπόθεση ότι το πάτωμα θα είναι 7,5% για 2020 και 7,5% για 2021 και αν θέλετε να καταθέσουμε μαζί την πρόταση».
«Ο πρωθυπουργός είπε ότι δεν υπάρχει ισχυρή χώρα χωρίς ισχυρές επιχειρήσεις. Αλλά δεν υπάρχει ισχυρή οικονομία χωρίς ποιότητα των εργαζομένων. Να απευθυνθείτε στους εργαζόμενους των Λιπασμάτων και στον κόσμο εργασίας. Σε αυτούς έχετε να απολογηθείτε» έκλεισε τη δευτερολογία του ο Αλέξης Τσίπρας.

Σχετικα αρθρα

Κύπρος: Οι ραγδαίες εξελίξεις στη Λιβύη στο επίκεντρο των συνομιλιών με Αίγυπτο και Σαουδική Αραβία

admin

Ο Ακιντζί επαναλαμβάνει: Tο θέμα της Αμμοχώστου δεν είναι ατομικό αλλά διεθνές

admin

Κίνα: Ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τον πρόεδρο Σι Τζινπίνγκ στο Πεκίνο

admin

«Ελλάδα 2021»: Συνάντηση Γεωργιάδη – Αγγελοπούλου

admin

Οι πολίτες αξιολογούν τους υπουργούς της ΝΔ έναντι αυτών του ΣΥΡΙΖΑ, ποιον «επιβραβεύουν» περισσότερο

admin

Στέλιος Πέτσας: Ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ό,τι μπορεί να υλοποιεί τα πράγματα

admin

Μενδώνη: Το 2020 θα είναι η χρονιά του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

admin

Καραμανλής για απεργία στο Μετρό: Η κυβέρνηση δεν θα ανεχτεί «νταβατζιλίκια» και εκβιασμούς

admin

Εικόνες από την άφιξη του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Νέα Υόρκη

admin

Συνταγματική αναθεώρηση: Απορρίφθηκε η αίτηση αντισυνταγματικότητας του ΣΥΡΙΖΑ για το άρθρο περί εκλογής ΠτΔ

admin

Βορίδης για Πολάκη – Τζανακόπουλο: Τέτοια έκαναν οι χρυσαυγίτες

admin

Μητσοτάκης: Δεν έχω πει ότι θέλω να γίνω καλύτερος πρωθυπουργός από τον πατέρα μου

admin

Χρυσοχοΐδης: Αν δεν αντιμετωπίσουμε άμεσα το μεταναστευτικό, οι ροές θα περάσουν από πάνω μας

admin

Αυτά είναι τα μέλη της νέας διοίκησης στον Δήμο Θεσσαλονίκης

admin

Θεοδωρικάκος για νέο εκλογικό νόμο: Πράξη ευθύνης προς τους ψηφοφόρους και το πολιτικό σύστημα

admin

Τσίπρας στο CNBC: Παραμένω αντισυστημικός

admin

Θεοδωρικάκος: Διπλές εκλογές αν δεν συναινέσει ο Τσίπρας σε εκλογικό νόμο

admin

Το σχέδιο της κυβέρνησης για τις πορείες στο κέντρο

admin