Image default
Επιχειρήσεις

Αναβλήθηκε η εκδίκαση της Folli Follie

Αναβολή για την Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου ζήτησαν και έλαβαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie, όσον αφορά στο αίτημα της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για αντικατάσταση της διοίκησης της εισηγμένης.

Σύμφωνα με πληροφορίες του Euro2day.gr, τέσσερα μέλη της υφιστάμενης διοίκησης επικαλέστηκαν έλλειψη κατάλληλης προετοιμασίας, δεδομένου ότι εκπροσωπούνται από νομικό που εδράζεται εκτός Αθήνας.

Στο πλαίσιο αυτό, πέτυχαν ολιγοήμερη αναβολή της εκδίκασης του αιτήματος της ΕΚ.

Σημειώνεται ότι την Πέμπτη δρομολογείται -εκτός απροόπτου- η έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie.

Folli Follie: Νέοι τακτικισμοί από Δ. Κουτσολιούτσο

Την απόσυρση του αιτήματός του για αλλαγή μελών του διοικητικού συμβουλίου της Folli Follie και τη διαγραφή του από τα θέματα ημερήσιας διάταξης στην επικείμενη γ.σ. στις 20/2 γνωστοποίησε χθες αργά το βράδυ ο ιδρυτής και βασικός μέτοχος της εταιρείας Δ. Κουτσολιούτσος.

Δηλώνει ικανοποιημένος για την πρόσκληση προς τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας (η οποία δημοσιεύθηκε την Παρασκευή) και ως εκ τούτου εκτιμά ότι δεν συντρέχουν λόγοι για το αίτημα που υπέβαλε στις αρχές του μήνα.

Υπενθυμίζεται πάντως πως στο αρχικό του αίτημα, ο κ. Κουτσολιούτσος έκανε λόγο για διορισμό συγκεκριμένων προσώπων, που κατά την άποψή του, είχαν τα εχέγγυα να «τρέξουν» εμπορικά την επιχείρηση (παρά το γεγονός του ότι η εταιρεία έχει απολέσει αντιπροσωπείες και το σύνολο του εμπορικού χαρτοφυλακίου της), αμφισβητώντας τις ικανότητες της υφιστάμενης διοίκησης. Στην τελευταία του επιστολή, ωστόσο, προσπερνά το παραπάνω ζήτημα και επικεντρώνει στο ζήτημα δρομολόγησης του Σχεδίου Εξυγίανσης.

Σημειώνεται επίσης πως το βέτο Κουτσολιούτσου και οι κινήσεις που ακολούθησαν, προέκυψαν ενάμιση μήνα μετά την αποχώρηση του γιου του Γ. Κουτσιολιούτσου από το δ.σ. της εταιρείας (παραιτήθηκε ενώ η Ε.Κ. είχε ήδη ζητήσει δικαστικώς την απομάκρυνσή του), ο οποίος βρισκόταν αδιάλειπτα στο δ.σ. της Folli Follie από το ξέσπασμα της κρίσης έως και τον Δεκέμβριο του 2019. Επιπλέον, όλο το παραπάνω διάστημα συνεργαζόταν με τα μέλη της υφιστάμενης διοίκησης.

Η επιστολή

Κύριε Πρόεδρε,

Ανέγνωσα με μεγάλη ικανοποίηση την ανακοίνωση της εταιρείας της 14ης Φεβρουαρίου 2020 για την πρόσκληση παροχής συγκατάθεσης και την έναρξη διαδικασίας εξυγίανσης και εκφράζω για πρώτη φορά θερμές ευχαριστίες προς το υφιστάμενο Διοικητικό Συμβούλιο και προς τα πρόσωπα αυτού, που οδηγούν την εταιρεία στη διαδικασία εξυγίανσης.

Κατόπιν αυτής της εξέλιξης δεν υφίσταται πλέον ο λόγος για τον οποίον είχα ζητήσει με την από 4 Φεβρουαρίου 2020 επιστολή μου, να τεθεί ως θέμα ημερήσιας διατάξεως στην επερχόμενη Γενική Συνέλευση των μετόχων της εταιρείας η αντικατάσταση του Διοικητικού Συμβουλίου. Για τοβ λόγο αυτόν ανακαλώ με την παρούσα το σχετικό αίτημά μου και αιτούμαι να αφαιρεθεί από την ημερήσια διάταξη, στην οποία νομίμως είχε προστεθεί.

Ταυτόχρονα εκφράζω την ευχή προς τη Διοίκηση της εταιρείας να ολοκληρώσει την εξυγίανση της εταιρείας σε συνεργασία με τους χρηματοοικονομικούς και νομικούς συμβούλους της εταιρείας και ευελπιστώ ότι παρόλο που ανακοινώθηκε το σχέδιο εξυγίανσης, η Διοίκηση θα μεριμνήσει ώστε να υπάρξει ενδιάμεση χρηματοδότηση, την οποία έχει απόλυτη ανάγκη η εταιρεία.

Τέλος, εισηγούμαι να πληρωθεί μία από τις κενές θέσεις του Διοικητικού Συμβουλίου και με κάποιον εκπρόσωπο των ομολογιούχων, προς τους οποίους εκφράζω επίσης ευχαριστίες για την ανταπόκρισή τους στην πρόσκληση για εξυγίανση της εταιρείας.

Με τιμή

Δημήτριος Κουτσολιούτσος

Σχετικα αρθρα

Attica Group: Στα €15,50 εκατ. αυξήθηκαν τα EBITDA στο εξάμηνο

admin

Προμηθευτής τελευταίου καταφυγίου η ΔΕΗ για τους πελάτες της Green AE

admin

Ο Νάρκισσος Γεωργιάδης νέος CEO στην ΕΥΑΘ

admin

ΟΛΠ: Στις 23/9 η ΓΣ για την έγκριση του Προγράμματος Ανταμοιβής Προσωπικού

admin

Intracom: Στην Cubico Ltd η K-Wind έναντι 18 εκατ. ευρώ

admin

MLS: Τι οδήγησε στη βύθιση της μετοχής

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Κυνηγάει και τα κεφάλαια των μετοχών Dufry

admin

Frigoglass: Κέρδη 10,8 εκατ. ευρώ το α’ εξάμηνο

admin

Βελτιώσεις στην πλατφόρμα επενδυτικών προϊόντων της Interamerican

admin

Κύκλος εργασιών €190 εκατ. για την Avis το 2019

admin

ΕΤΕ: Βεβαίωση κανονιστικής συμμόρφωσης από την TUV Austria

admin

Πάγωσε η αγορά ακινήτων περιμένοντας την αναστολή ΦΠΑ

admin

Επίσκεψη Πρεμ Γουάτσα με… γεμάτη ατζέντα

admin

Στο +15% οι πωλήσεις της Γενικής Εμπορίου

admin

Προγραμματίζει επενδύσεις 178 εκατ. ευρώ η ΕΥΑΘ

admin

Εξώδικο Βίκος, ΕΨΑ, Λουξ κατά της Coca Cola

admin

Audiovisual: Εισέρχεται στο Internet of Things μέσω της Globalsat

admin

Φουρλής: Στα €6 εκατ. τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin