Image default
Επιχειρήσεις

Δυο προσφορές για τις τιτλοποιήσεις της ΔΕΗ

Τους ξένους επενδυτές επιδιώκει να προσεγγίσει και να δελεάσει για την τοποθέτηση των κεφαλαίων τους στη ΔΕΗ η διοίκηση της επιχείρησης.

Πιο συγκεκριμένα και όπως αναφέρουν πληροφορίες, προγραμματίζεται για τις 23 Μαρτίου η επενδυτική ημερίδα Investors Day στο Λονδίνο, όπου θα παρουσιαστεί αναλυτικά το ολοκληρωμένο business plan της McKinsey για τον όμιλο της ΔΕH, καθώς και εκείνα του ΔΕΔΔΗΕ και της ΔΕH Ανανεώσιμες.

Πέραν αυτού, προς το τέλος του Μαρτίου, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, η εταιρεία θα προχωρήσει στην τιτλοποίηση ληξιπρόθεσμων οφειλών ύψους 1,5 δισ. ευρώ αποσκοπώντας στην άντληση εσόδων της τάξης των 300 με 500 εκατ. ευρώ που θα αξιοποιηθούν για την κάλυψη χρηματοδοτικών αναγκών.

Σε ό,τι αφορά την ενημέρωση των επενδυτών στο Λονδίνο, η επιχείρηση αν και αρχικώς προγραμμάτιζε την εκδήλωση στην Αθήνα, επέλεξε τη βρετανική πρωτεύουσα επιδιώκοντας να συμβολίσει με τον τρόπο αυτό τη στροφή της προς τις διεθνείς αγορές.

Ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος Γιώργος Στάσσης αναμένεται να δώσει έμφαση τόσο στην απόφαση της επιχείρησης για το κλείσιμο των λιγνιτικών μονάδων έως το 2023, πλην της Πτολεμαϊδας V, που θα κρατήσει έως το 2028, αλλά και στη διείσδυση στις ΑΠΕ στοχεύοντας στην αύξηση του μεριδίου της.

Η διοίκηση επίσης θα προσπαθήσει να προσελκύσει το επενδυτικό ενδιαφέρον για τον ΔΕΔΔΗΕ με την απόφαση για την ιδιωτικοποίηση του 49% προς τον Σεπτέμβριο. Για το σκοπό αυτό η διοίκηση του Διαχειριστή θα έχει παραλάβει μέχρι τα μέσα Μαρτίου και το business plan που εκπονεί η McKinsey & Company.

Εξάλλου, η δημόσια εταιρεία αναμένεται προς το τέλος του Μαρτίου να έχει αποφασίσει και ανάμεσα σε δύο προσφορές που φέρεται να έχει λάβει για την τιτλοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρεία είναι έτοιμη να προχωρήσει στη μεταβίβαση των δύο πακέτων απλήρωτων λογαριασμών συνολικού ύψους 1,5 δισ. ευρώ σε funds. Πρόκειται για δύο πακέτα. Το ένα είναι με ληξιπρόθεσμες οφειλές 60 ημερών και το άλλο άνω των 90 ημερών.

Η συναλλαγή θα γίνει μέσω εταιρειών ειδικού σκοπού και η ΔΕΗ προσδοκά να αντλήσει έσοδα της τάξης των 300 με 500 εκατ. ευρώ. Η διάρκεια των χρηματοδοτήσεων θα είναι 36 μήνες και προφανώς, όπως αναφέρουν πληροφορίες, η εταιρεία βρίσκεται στην τελική ευθεία για να συμφωνήσει το ύψος του κουπονιού και άλλων όρων της συναλλαγής.

Σχετικα αρθρα

ΒΕΘ: Αυξημένες εγγραφές -διαγραφές εταιριών στο α΄ τρίμηνο – Πολλές ΙΚΕ

admin

Εφυγε από τη ζωή η «μεγάλη κυρία» της βιομηχανίας Καίτη Κυριακοπούλου

admin

Κερδοφορία και θετικές ταμειακές ροές για τα ΕΛΠΕ

admin

Περίπου 3.000 καταγγελίες στο Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών

admin

Οι υποτροφίες της HELMEPA για το 2020 – 2021

admin

Επιβράβευση των Ομίλου Quest για τις δράσεις αρωγής στους πυροπαθείς

admin

Παπουτσάνης: ΓΣ για μείωση μετοχικού κεφαλαίου και επιστροφή στους μετόχους

admin

Επενδύσεις άνω των 50 εκατ. ευρώ στο δίκτυο Γαλαξίας

admin

Air France KLM: Απαραίτητη η κρατική υποστήριξη για να συνεχιστεί η λειτουργία μετά την κρίση

admin

Σε θέση εκκίνησης το ελληνικό χρηματιστήριο

admin

Γεωργία: Πρώτος θάνατος από κορονοϊό

admin

Γενική Εμπορίου: Καθαρά κέρδη 335.000€ το πρώτο εξάμηνο

admin

Μητσοτάκης: Η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό

admin

Creta Farms: Δεν εμπλεκόμαστε σε γραφικότητες

admin

Η Μπάρμπα Στάθης προσφέρει 10 κλίνες ΜΕΘ και 10 μόνιτορ στο ΑΧΕΠΑ Θεσσαλονίκης

admin

Ερντογάν: Ίσως ενισχύσω τα μέτρα αν δεν τηρείται η “εθελοντική καραντίνα”

admin

ΑΝΕΚ: Από 25 Αυγούστου στο Χρηματιστήριο οι νέες μετοχές

admin

Εγκρίθηκε με… περικοπές το master plan της Cosco για τον ΟΛΠ

admin