Image default
Επιχειρήσεις

ΕΛΤΟΝ Χημικά: Στάσιμες οι πωλήσεις του 2019

Στα ίδια περίπου επίπεδα με αυτά του 2018, κυμάνθηκε ο περυσινός κύκλος εργασιών του ομίλου ΕΛΤΟΝ Χημικά, καθώς σε άλλες χώρες οι πωλήσεις υποχώρησαν, σε άλλες αυξήθηκαν και τέλος σε κάποιες τρίτες διατηρήθηκαν σταθερές.

Ειδικότερα, χώρα στην οποία ο κύκλος εργασιών δεν παρουσίασε αξιοσημείωτη μεταβολή ήταν η Ελλάδα, απώλειες καταγράφηκαν σε Βουλγαρία και Ρουμανία, ενώ άνοδος σημειώθηκε σε Σερβία, Ουκρανία και Τουρκία που τείνει να εξελιχθεί σε μια σαφώς ικανοποιητική επένδυση για τον όμιλο.

Τα κέρδη της εισηγμένης για το 2019 αναμένονται μειωμένα, λόγω της εγγραφής αρνητικών έκτακτων (μη επαναλαμβανόμενων) αποτελεσμάτων (κυρίως απομειώσεις αποθεμάτων). Κόντρα στη στασιμότητα του 2019, το πρώτο δίμηνο του 2020 ξεκίνησε αρκετά ανοδικά για τον όμιλο ΕΛΤΟΝ Χημικά, τόσο στην Ελλάδα (όπου μέχρι σήμερα το γενικότερο κλίμα αισιοδοξίας που επικρατεί στην οικονομία δεν έχει μεταφραστεί σε αυξημένη ζήτηση στους κλάδους δραστηριοποίησης της εισηγμένης), όσο κυρίως στο εξωτερικό, με διψήφια ποσοστά ανόδου να καταγράφονται σε χώρες όπως η Ρουμανία και -ιδίως- η Τουρκία.

«Πιστεύουμε ότι η ανοδική πορεία του πρώτου φετινού διμήνου είναι διατηρήσιμη, καθώς έχει αρχίσει να αποδίδει καρπούς πρόγραμμα αναδιοργάνωσης του ομίλου, το οποίο βρίσκεται σε εξέλιξη», δηλώνουν στο Euro2day.gr κύκλοι προσκείμενοι στην εταιρεία.

Τέλος, σε ότι αφορά την πρόθεση της ΕΛΤΟΝ Χημικά να προχωρήσει σε εξαγορά άλλης εταιρείας, εξετάζονται διάφορες περιπτώσεις σε χώρες όπως η Ελλάδα, η Πολωνία και η Τουρκία (πέρα από την υπάρχουσα θυγατρική), χωρίς ωστόσο να μπορεί να διαφανεί το αν και πότε οι σχετικές προσεγγίσεις θα καταλήξουν θετικά στο μέλλον.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η ΕΛΤΟΝ Χημικά είχε σημειώσει κύκλο εργασιών ύψους 67,36 εκατ. ευρώ (έναντι 70,85 εκατ. κατά το πρώτο μισό του 2018) και καθαρά κέρδη 2,185 εκατ. ευρώ (έναντι 2,492 εκατ.), ενώ στις 30 Ιουνίου του 2019 τα ίδια κεφάλαια του ομίλου είχαν διαμορφωθεί στα 51,868 εκατ. ευρώ.

O εισηγμένος όμιλος δραστηριοποιείται στη διανομή χημικών προϊόντων, πρώτων υλών υψηλής προστιθέμενης αξίας και καινοτόμων λύσεων στις βιομηχανίες παραγωγής τελικών προϊόντων, στην Νοτιοανατολική Ευρώπη, Ουκρανία και Τουρκία.

Οι τομείς εξειδίκευσής της εταιρείας είναι: α) Αγροτικά εφόδια και πολλαπλασιαστικό υλικό β) Τρόφιμα, ποτά, ζωική διατροφή γ) Προϊόντα προσωπικής και οικιακής φροντίδας, φαρμακευτικά δ) Κατασκευές, δομικά υλικά, πολυμερή, κεριά, πλαστικά, χρώματα ε) Επεξεργασία νερού, μετάλλου, πολυουρεθάνες, βυρσοδεψία, κλωστοϋφαντουργία, βιομηχανικές εφαρμογές στ) Αντιδραστήρια και όργανα χημείου ζ) Εξειδικευμένα χημικά ψυκτικών εφαρμογών.

Σχετικα αρθρα

Ζημιές 1,1 εκατ. ευρώ για την Φουρλής το 1ο εξάμηνο

admin

Κύπρος: Τριάντα νέα κρούσματα κορονοϊού

admin

Τοποθετήθηκε το νέο διοικητικό συμβούλιο της ΕΡΓΟΣΕ

admin

Η GAP κλείνει καταστήματα και ζητά μείωση ενοικίων στα ανοιχτά

admin

Ορίστηκε προσωρινή διοίκηση στην Creta Farms

admin

Εγκρίθηκε το σχέδιο απορρόφησης της Αλουφοντ από την Αλουμύλ

admin

VentureFriends: Κεφάλαια 164 εκατ. σε 32 startups

admin

Νέος πρόεδρος στην ΕΤΑΔ ο Αντώνιος Μπέζας

admin

Παπαθανασίου: Στόχος των ΕΛΠΕ η μείωση της εξάρτησης από ρυπογόνες τεχνολογίες

admin

CNL Capital: Ο Αλέξανδρος Μπένος εξελέγη νέο μέλος στο ΔΣ

admin

Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ από το ΤΧΣ

admin

SoftOne: Προσήλωση στην καινοτομία και την ανάπτυξη

admin

Η παρακαταθήκη του 15ου Roadshow του Χρηματιστηρίου Αθηνών

admin

My Market: Εκπαίδευση προσωπικού για τις ανάγκες καταναλωτών με απώλεια όρασης

admin

Space Hellas: Αύξηση 24,5% στα καθαρά κέρδη 2019

admin

Μελέτη ΕΜΠ: Έως 157 εκατ. ευρώ το ετήσιο όφελος από την αποθήκευση ενέργειας

admin

ΟΛΠ: Συνάντηση Διοίκησης με Πατούλη για την επέκταση του σταθμού κρουαζιέρας στον Πειραιά

admin

Coca-Cola HBC: Καταργεί την πλαστική μεμβράνη στις πολυσυσκευασίες

admin