Image default
Ευρώπη

Η φιλοσοφία του Airbnb κατακτά και τις ισχυρές ξενοδοχειακές αλυσίδες της χώρας

Η φιλοσοφία του Airbnb κατακτά και τις ισχυρές ξενοδοχειακές αλυσίδες της χώρας, οι οποίες προχωρούν σε πώληση διαμερισμάτων των ξενοδοχείων τους, δημιουργώντας μέσα στο ξενοδοχειακό συγκρότημα νέους ιδιοκτήτες, οι οποίοι στη συνέχεια ενοικιάζουν το διαμέρισμα.

Το Costa Navarino, με διαφημιστικές καταχωρήσεις στον Κυριακάτικο Τύπο, ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους αγοραστές που επιθυμούν να αποκτήσουν το δικό τους διαμέρισμα στο συγκρότημα, ότι το πρόγραμμα τέθηκε σε εφαρμογή.

Τα σχέδιο της πώλησης διαμερισμάτων είχε εκπονηθεί το 2017 από τη διοίκηση της εταιρείας και μπαίνει σε εφαρμογή μετά από τρία χρόνια.

Η αξία των διαμερισμάτων είναι κατά 10% υψηλότερη σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό και η τιμή ενός διαμερίσματος έχει ως κατώτερη τιμή τις 550.000 ευρώ και μπορεί να φθάνει το 1 εκατ. ευρώ ενώ στην εκπόνηση του σχεδίου ήταν οι 500.000 ευρώ.

Στελέχη της αγοράς θεωρούν ότι η αγορά διαμερισμάτων είναι μία συμφέρουσα επιλογή, καθώς δίνει την ευκαιρία σε λιμνάζοντα κεφάλαια, που σήμερα βρίσκονται στις τράπεζες με σχεδόν μηδενικά επιτόκια, να αναζητήσουν εναλλακτικές λύσεις με υψηλότερες αποδόσεις. Το μοντέλο Airbnb για το ξενοδοχειακό όμιλο Costa Navarino αναμένεται να επεκταθεί και στο Hilton, καθώς πρόκειται για παγκόσμια τάση στο ξενοδοχειακό κλάδο.

Οι ιδιοκτήτες έχουν τη δυνατότητα να χρησιμοποιούν το διαμέρισμα για 8 εβδομάδες κάθε χρόνο εκτός της υψηλής περιόδου (η οποία είναι από τον Ιούνιο έως και τον Αύγουστο) ή   4 εβδομάδες  στην  καρδιά  του καλοκαιριού. Για το υπόλοιπο διάστημα, θα λαμβάνουν ένα ετήσιο εισόδημα.

Το ετήσιο εισόδημα για τα πρώτα 5 έτη της μίσθωσης θα είναι σταθερό και ίσο με το 4% της αξίας του κάθε διαμερίσματος, χωρίς άλλα λειτουργικά έξοδα – προ φόρων κι εν συνεχεία διαμορφώνεται αλλιώς η αναλογία, σύμφωνα και τα έσοδα.

Οι ιδιοκτήτες των διαμερισμάτων έχουν πρόσβαση σε όλες τις εγκαταστάσεις, υπηρεσίες και εμπειρίες που προσφέρονται στην Costa Navarino. Τα εν λόγω διαμερίσματα, 98 στον αριθμό, καλύπτουν κατά μέσο όρο 120τ.μ. και αποτελούνται από μία Family Suite (80τ.μ.) και ένα συνδεόμενο Deluxe Room (40τ.μ.).

Σύμφωνα με πληροφορίες, περίπου 40 διαμερίσματα έχουν πουληθεί σε εγχώριους και ξένους επενδυτές.

Τα έσοδα της εταιρείας ΤΕΜΕΣ Α.Ε. εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 55 εκατ. ευρώ από την πώληση διαμερισμάτων. Το 2018, τα έσοδα της εταιρείας από την πώληση διαμερισμάτων  ανήλθαν σε 18,9 εκατ. ευρώ έναντι 15,4 εκατ. ευρώ το 2017.

Ο κύκλος εργασιών του Ομίλου διαμορφώθηκε σε 52,5 εκατ. ευρώ από 47,2 εκατ. ευρώ το 2017. Οι πωλήσεις διαμερισμάτων αντιστοιχούν στο 1/3 του τζίρου της εταιρείας για το 2018, με το συνολικό της τζίρο να διαμορφώνεται σε 71,3 εκατ. ευρώ.

Σχετικα αρθρα

Σε κατάσταση πανικού οι αγορές λόγω κορωνοϊού και πετρελαίου

admin

Μέρκελ: Με την ομπρέλα ΟΗΕ η επιστροφή προσφύγων στη Συρία

admin

Η πανδημία επηρεάζει τη λειτουργία των πανεπιστημιακών ιδρυμάτων

admin

Η Ευρώπη αποχαιρετά την Βρετανία: Αντίο, auf Wiedersehen, adieu, arrivederci…

admin

Πόσο πλήγωσε τον ISIS η απώλεια του αλ Μπαγκντάντι

admin

Η στάση της Ισπανίας για το Ταμείο Ανάκαμψης της ΕΕ

admin

Ο Κόρμπιν αποκαλύπτει «εμπιστευτική» κυβερνητική έκθεση

admin

Γαλλικό βέτο στην ένταξη Αλβανίας και Β. Μακεδονίας;

admin

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα ανησυχεί για τις επιπτώσεις από την εξάπλωση του κοροναϊού

admin

«Οι πολίτες δεύτερης κατηγορίας» δεν είναι αρκετοί για να στείλουν το AfD στην κορυφή της ανατολικής Γερμανίας

admin

Τουσκ: Ενθουσιασμός στην Ε.Ε. εάν η Σκωτία θελήσει να επανενταχθεί

admin

Κνάους για προσφυγικό: Η Ελλάδα ξαναζεί ήδη το 2015 και το 2020 θα είναι χειρότερο

admin

ΙΟΒΕ: Οι προκλήσεις για το ελληνικό εκπαιδευτικό σύστημα

admin

Οι Βρυξέλλες αφαιρούν Ελβετία και ΗΑΕ από τις λίστες φορολογικών παραδείσων

admin

Η Αθήνα πιέζει για τον «άσπρο χρυσό» της: Ζητά εξαίρεση από τους δασμούς ΗΠΑ

admin

Προσεχώς το 2020: Προτάσεις για τη δημιουργία μιας καλύτερης Ευρώπης

admin

Ποιό είναι το μέλλον της εκπαίδευσης στην Ελλάδα; Η Νίκη Κεραμέως μιλά στην EURACTIV (video)

admin

Η Ελλάδα στους κορυφαίους της ΕΕ στις τεχνολογίες των Υπερυπολογιστών

admin