Image default
Οικονομία

Μίχαλος: Να διευκολυνθεί η προσέγγιση των ερευνητών και των επιχειρήσεων

«Σήμερα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στις ψηφιακές τεχνολογίες, υλοποιώντας μεγάλα ή μικρότερα έργα. Παρ’ όλα αυτά, θα έλεγα ότι είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ως επιμελητηριακή κοινότητα, για να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, χρειάζεται να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα σημεία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας στην παρουσίαση του βιβλίου «Ρήξη – Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης» του οµότιµου καθηγητή του τµήµατος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστηµίου, Παναγιώτη Ρουµελιώτη.

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι χρειάζονται στοχευμένα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για νέες επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, σε λύσεις και εφαρμογές και για να επιταχυνθεί ο μετασχηματισμός των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων σε «έξυπνα» εργοστάσια. Εξίσου σημαντικό ζητούμενο, όπως σημείωσε, είναι η επένδυση στο «τρίγωνο της γνώσης», δηλαδή στην αποτελεσματική διασύνδεση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. «Σήμερα, στα πανεπιστήμια της χώρας αναπτύσσεται σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, με αποτελέσματα υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, χρειάζεται στενότερη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αύξηση των πόρων που διατίθενται για έρευνα, αλλά και ένα πλαίσιο ανώτατης εκπαίδευσης, το οποίο δεν θα είναι αποκομμένο από τον κόσμο της παραγωγής» όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική τη δημιουργία κόμβων καινοτομίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση των ερευνητών και των επιχειρήσεων. Για τις επερχόμενες αλλαγές στην αγορά εργασίας, είπε ότι η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια ζήτημα επιβίωσης για κάθε κοινωνία. Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την υπερσυγκέντρωση των ψηφιακών αυτοκρατοριών της τεχνητής νοημοσύνης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει κινητοποίηση για ένα πλαίσιο ρύθμισης με όρους διεθνούς δικαίου. «Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ήδη εδώ. Είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε ότι θα έχει περισσότερους νικητές παρά ηττημένους» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Σχετικα αρθρα

Πόλεμος Σταϊκούρα – Τσακαλώτου για τράπεζες και πλειστηριασμούς α’ κατοικίας

admin

Χρηματιστήριο: Κλείσιμο με οριακή άνοδο

admin

Πρώτο βήμα για εμπορική ειρήνη η μερική συμφωνία ΗΠΑ – Κίνας

admin

Το αποτύπωμα του κορονοϊού στην καθημερινότητα της εργασίας και τα αχαρτογράφητα νερά

admin

Δείτε πόσα ένσημα έχετε μόνο με τον ΑΜΚΑ σας

admin

Ενέργεια και περιβάλλον στη συνάντηση Μητσοτάκη με ιταλική αντιπροσωπεία

admin

Ερευνα της ΕΚΤ : Πώς αξιολογεί το προσωπικό τη θητεία Ντράγκι

admin

Πιέζει το ΔΝΤ για συντάξεις, μεταρρυθμίσεις και πλεονάσματα

admin

Ευρωπαϊκά Χρηματιστήρια: Κλείσιμο με πτώση λόγω κορωνοϊού

admin

Cyber Monday: Τι πρέπει να προσέξουν οι καταναλωτές

admin

Διέλυσε το αφήγημα της κανονικότητας στην οικονομία ο κοροναϊός

admin

Σταϊκούρας στο MEGA: Οσοι απολύουν εργαζόμενους δεν θα λάβουν ενισχύσεις

admin

Νέο ράλι για τη στερλίνα

admin

Επίδομα θέρμανσης : Εγκρίθηκε η καταβολή του εμπροσθοβαρώς και προσαυξημένο

admin

«Φωτιά» στις τιμές του πετρελαίου – Αύξηση 5% στη βενζίνη

admin

Alpha Bank : Νέες εκταμιεύσεις ύψους 14 δισ. ευρώ στην πραγματική οικονομία

admin

Αλλάζει το εκθεσιακό κέντρο στη Θεσσαλονίκη

admin

Ηλεκτρονική πλατφόρμα για τη διόρθωση αδήλωτων τετραγωνικών: Την επισκέφτηκαν 739.866 πολίτες

admin