Image default
Οικονομία

Μίχαλος: Να διευκολυνθεί η προσέγγιση των ερευνητών και των επιχειρήσεων

«Σήμερα, όλο και περισσότερες επιχειρήσεις επενδύουν στις ψηφιακές τεχνολογίες, υλοποιώντας μεγάλα ή μικρότερα έργα. Παρ’ όλα αυτά, θα έλεγα ότι είμαστε ακόμα σε αρχικό στάδιο», τόνισε ο Κωνσταντίνος Μίχαλος.

«Όπως έχουμε επισημάνει επανειλημμένα, ως επιμελητηριακή κοινότητα, για να επιταχυνθεί ο ψηφιακός μετασχηματισμός των ελληνικών επιχειρήσεων, χρειάζεται να εστιάσουμε σε συγκεκριμένα σημεία», πρόσθεσε ο πρόεδρος της Κεντρικής Ενωσης Επιμελητηρίων και του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθήνας στην παρουσίαση του βιβλίου «Ρήξη – Ο πόλεμος της τεχνητής νοημοσύνης» του οµότιµου καθηγητή του τµήµατος Διεθνών και Ευρωπαϊκών Σπουδών του Παντείου Πανεπιστηµίου, Παναγιώτη Ρουµελιώτη.

Ο κ. Μίχαλος είπε ότι χρειάζονται στοχευμένα κίνητρα προς τις επιχειρήσεις, σε συνδυασμό με την ανάπτυξη των κατάλληλων χρηματοδοτικών εργαλείων. Χρειάζονται συγκεκριμένα μέτρα για νέες επενδύσεις σε υψηλή τεχνολογία, σε λύσεις και εφαρμογές και για να επιταχυνθεί ο μετασχηματισμός των ελληνικών μεταποιητικών επιχειρήσεων σε «έξυπνα» εργοστάσια. Εξίσου σημαντικό ζητούμενο, όπως σημείωσε, είναι η επένδυση στο «τρίγωνο της γνώσης», δηλαδή στην αποτελεσματική διασύνδεση της έρευνας, της εκπαίδευσης και της καινοτομίας. «Σήμερα, στα πανεπιστήμια της χώρας αναπτύσσεται σημαντική ερευνητική δραστηριότητα, με αποτελέσματα υψηλού επιπέδου. Ωστόσο, χρειάζεται στενότερη συνεργασία του δημοσίου και του ιδιωτικού τομέα, με σκοπό την αύξηση των πόρων που διατίθενται για έρευνα, αλλά και ένα πλαίσιο ανώτατης εκπαίδευσης, το οποίο δεν θα είναι αποκομμένο από τον κόσμο της παραγωγής» όπως ανέφερε ο κ. Μίχαλος.

Χαρακτήρισε, επίσης, σημαντική τη δημιουργία κόμβων καινοτομίας στην Αθήνα, αλλά και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας, ώστε να διευκολυνθεί η προσέγγιση των ερευνητών και των επιχειρήσεων. Για τις επερχόμενες αλλαγές στην αγορά εργασίας, είπε ότι η ανάπτυξη των κατάλληλων δεξιοτήτων θα αποτελέσει στα επόμενα χρόνια ζήτημα επιβίωσης για κάθε κοινωνία. Τέλος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, για την υπερσυγκέντρωση των ψηφιακών αυτοκρατοριών της τεχνητής νοημοσύνης υπογράμμισε ότι επιβάλλεται να υπάρξει κινητοποίηση για ένα πλαίσιο ρύθμισης με όρους διεθνούς δικαίου. «Η επανάσταση της τεχνητής νοημοσύνης και της ψηφιακής τεχνολογίας είναι ήδη εδώ. Είναι στο χέρι μας να διασφαλίσουμε ότι θα έχει περισσότερους νικητές παρά ηττημένους» κατέληξε ο κ. Μίχαλος.

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Ιστορική απόφαση για άρση του νόμου περί «φρένου χρέους»

admin

Σταϊκούρας : Πιθανή η νέα μείωση του ΕΝΦΙΑ το 2020

admin

Η σύνθεση του νέου ΔΣ του Συνδέσμου Ελληνικών Τουριστικών Επιχειρήσεων (ΣΕΤΕ)

admin

ΕΚΤ: Μείωσε το καταθετικό επιτόκιο, επαναφέρει το QE

admin

Στουρνάρας : Βλέπει επιτάχυνση ρυθμού ανάπτυξης και ανάκαμψη επενδύσεων

admin

Ευρωζώνη: Ο κοροναϊός δεν θα προκαλέσει νέα κρίση κρατικού χρέους

admin

Κόκκινα δάνεια : Πώς θα ελέγχουν οι τράπεζες τους κακοπληρωτές

admin

ΤτΕ : Αύξηση των τιμών ενοικίων σε γραφεία και καταστήματα το 2019

admin

Αντικειμενικές αξίες : Οι αλλαγές στη φορολογία των ακινήτων

admin

Όσα ισχύουν για τη χορήγηση της ετήσιας άδειας ως το τέλος του έτους

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στα 335,518 δισ. ευρώ το χρέος το β’ τρίμηνο του 2019

admin

Θεσσαλονίκη: Στην τελική ευθεία το έργο της επέκτασης 6ου προβλήτα

admin

Οι νέοι ελεγκτικοί στόχοι της ΑΑΔΕ

admin

Απόδειξη : Έρχονται bonus και καμπάνια για το πλαστικό χρήμα

admin

Χρηματιστήριο : Άνοδο 0,85% κατέγραψε ο ΓΔ, δεν κατάφερε να πιάσει τις 680 μονάδες

admin

Θεοχάρης για Airbnb : Δεν θα υπάρξει αιφνιδιασμός στις βραχυχρόνιες μισθώσεις

admin

Ουραγός της ΕΕ η Ελλάδα στις κενές θέσεις εργασίας

admin

Παπαθανάσης : Υποχρεωτικό το άνοιγμα των σούπερ μάρκετ την Κυριακή

admin