Image default
Οικονομία

Σταθερή αξία η HORECA

Με 100.000 επισκέπτες από 40.000 επιχειρήσεις, η 15ηHORECA, το κορυφαίο εκθεσιακό γεγονός στην Ελλάδα, αποδείχτηκε για πολλοστή φορά πώς είναι ο πυρήνας των εξελίξεων και επενδύσεων για τους κλάδους των Ξενοδοχείων, της Καφεστίασης και της Μαζικής Εστίασης.

Η 15η HORECA, με μια απίστευτα μεγάλη επισκεψιμότητα, ποιοτικού επαγγελματικού κοινού, μέσα σε τέσσερις ημέρες, απέδειξε περίτρανα ότι αποτελεί το πλέον σημαίνον εμπορικό forum για τα ξενοδοχεία, την μαζική εστίαση και την καφεστιαση στη χώρα μας και επιβεβαίωσε για ακόμα μία χρονιά ότι είναι από τις λίγες εκθέσεις που αποδεδειγμένα μπορεί να εγγυηθεί την υλοποίηση των στόχων και την εμπορική επιτυχία των εκθετών της.

Ποιοτική αναβάθμιση του επισκεπτικού κοινού

Και τις τέσσερις μέρες της έκθεσης ιδιοκτήτες και στελέχη σημαντικών ξενοδοχειακών μονάδων, εστιατορίων, bar, καφετεριών, αρτοζαχαροπλαστείων έδωσαν δυναμικό «παρών». Σύμφωνα με τα λεγόμενα των εκθετών -που επιβεβαιώνονται και από την επεξεργασία των στοιχείων των επισκεπτών που πέρασαν και τις τέσσερις μέρες τις πύλες τους εκθεσιακού-  τόσο την Παρασκευή όσο και την Δευτέρα υπήρξε συγκριτικά με πέρυσι μία τεράστια αύξηση των decision makers που πραγματικά ήθελαν να αγοράσουν προϊόντα και υπηρεσίες.

Αυτό το γεγονός οδήγησε  σε αύξηση των επαγγελματικών συμφωνιών που κλείστηκαν κατά τη διάρκεια της έκθεσης αλλά και των leads  θα οδηγήσουν σε ακόμα περισσότερα deals. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός πως την Δευτέρα η προσέλευση ήταν αυξημένη κατά 12% σε σχέση με την Κυριακή η οποία, παραδοσιακά, είναι η εκθεσιακή ημέρα που σημειώνει τη μεγαλύτερη επισκεψιμότητα.

Πλούτος προϊόντων και υπηρεσιών από τους 550 εκθέτες

550 εκθέτες – οι σημαντικότερες και μεγαλύτερες επιχειρήσεις για την τροφοδοσία και τον εξοπλισμό των Ξενοδοχείων και των μονάδων Μαζικής Εστίασης έδωσαν δυναμικά το “παρών” στην 15η HORECA, δίνοντας την δυνατότητα στους χιλιάδες επισκέπτες της έκθεσης να ανακαλύψουν κάτω από την ίδια στέγη έναν τεράστιο πλούτο προϊόντων και υπηρεσιών που θα οδηγήσει στην αναβάθμιση και ανάπτυξη της επιχείρησης τους.

Οι χιλιάδες επαγγελματίες -ιδιοκτήτες και στελέχη από ξενοδοχειακές μονάδες, εστιατόρια, bars, cafes, αρτοζαχαροπλαστεία που επισκέφτηκαν την φετινή διοργάνωση εντυπωσιάστηκαν από το εύρος των επιλογών που τους προσφέρθηκαν για κάθε ανάγκη της επιχείρησής τους αλλά και για πολλά διαφορετικά budget.

Moνοπώλησαν το ενδιαφέρον των επισκεπτών τα special events!

Αναπόσπαστο κομμάτι και εξίσου σημαντικό με το εκθεσιακό σκέλος αποτελούν οι παράλληλες εκδηλώσεις της HORECA. Μέσα από workshops, case studies και συζητήσεις σε πάνελ τόσο οι επισκέπτες όσο και οι συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να ανοίξουν τους επιχειρηματικούς τους ορίζοντες να ενημερωθούν για τις εξελίξεις τόσο σε επίπεδο προϊόντων αλλά και για τις τάσεις στο digital marketing και το management στο Business Lab. Οι δε πανελλήνιοι διαγωνισμοί καφέ στο Coffee Events stage και cocktail στο Beer & Spirits show για την ανάδειξη των κορυφαίων baristas και bartenders αντίστοιχα συγκέντρωσαν ένα δυναμικό πλήθος που τους παρακολούθησαν με αγωνιά.

Παράλληλα, τα θέματα του γαστροτουρισμού, του αγροτουρισμού και των τάσεων που επικρατούν παγκοσμίως αναλύθηκαν στο Gastronomy Forum ενώ τέλος, σημαντική ήταν και η διεξαγωγή της 9ης Γενική Συνέλευσης του Ξ.Ε.Ε. που πραγματοποιήθηκε την πρώτη ημέρα της HORECA, προσελκύοντας εκατοντάδες ξενοδόχους από κάθε γωνιά της Ελλάδας.

Σχετικα αρθρα

Γεωργιάδης : Τα τρία εργαλεία για τις επιχειρήσεις μετά την άρση των μέτρων

admin

Πτώση στις διανυκτερεύσεις στα ξενοδοχεία της Θεσσαλονίκης το 2019

admin

Διθύραμβοι Ρος για την ελληνική Οικονομία και την κυβέρνηση Μητσοτάκη

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Σε ύφεση 0,9% η Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2020

admin

Επαφές Χ. Θεοχάρη με ξένους επενδυτές και παράγοντες του τουριστικού κλάδου στις ΗΠΑ

admin

ΕΝΦΙΑ: Αναρτούνται στο Taxisnet τα εκκαθαριστικά

admin

Διαφορετικοί τρόποι έρευνας, διαφορετικά αποτελέσματα. Γιατί;

admin

Οικονομικά Προγράμματα Νέων Συνεργατών Revoil

admin

Ανυπολόγιστες ζημιές στις αεροπορικές: Περικοπές θέσεων και συρρίκνωση του στόλου

admin

Μ. Σχοινάς: Εφικτή η αναθεώρηση των πρωτογενών πλεονασμάτων

admin

Σταϊκούρας : Η εντολή είναι «μειώστε κατά το δυνατόν τους φόρους, ενισχύστε στις Ένοπλες Δυνάμεις»

admin

Ιταλία: «Βουτιά» 84 δισ. ευρώ στην κατανάλωση λόγω κοροναϊού

admin

Κοροναϊός : Σε απόγνωση οι επιχειρήσεις για την επόμενη ημέρα

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Με αύξηση 0,9% «άνοιξε» το τρέχον έτος ο πληθωρισμός -Αναλυτικά τα στοιχεία

admin

Αποδοχή κληρονομιάς: Όλες οι αλλαγές που φέρνει η νέα ρύθμιση – «ανάσα»

admin

Πλειστηριασμοί : Πώς μπορούν οι οφειλέτες να πετύχουν «πάγωμα» έως τα τέλη του 2020

admin

Προϋπολογισμός : Ποιοι φόροι φούσκωσαν το πρωτογενές πλεόνασμα

admin

Eντατικοποίηση των ελέγχων στην αγορά εν όψει Καθαράς Δευτέρας

admin