Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Δεσμεύτηκαν οι μετοχές Dufry

Στη δέσμευση των μετοχών Dufry που ανήκουν στην Folli Follie προχώρησε η Αρχή Καταπολέμησης Μαύρου Χρήματος, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες του Euro2day.gr, αφαιρώντας τη διαθεσιμότητα ενός ακόμη περιουσιακού στοιχείου της εταιρίας, που μάλιστα παίζει κομβικό ρόλο στη διαδικασία εξυγίανσης και της προωθούμενης συμφωνίας με τους ομολογιούχους πιστωτές της.

Υπενθυμίζεται τον Νοέμβριο του 2018 ότι με εντολή του οικονομικού εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση, και με απόφαση της επικεφαλής της Αρχής για την Καταπολέμηση της Νομιμοποίησης Εσόδων από Παράνομη Δραστηριότητα, αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Άννα Ζαίρη, είχε διαταχθεί η δέσμευση των ακινήτων της οικογένειας Κουτσολιούτσου, μελών του Δ.Σ. της Folli Follie, αλλά και των ακινήτων που ανήκουν στην εταιρεία.  

Με την τελευταία κίνηση της Αρχής δεσμεύονται ωστόσο και οι 804.728 μετοχές Dufry, οι οποίες αποτελούν «προίκα» της FF, στο πλαίσιο πώλησης των ΚΑΕ το 2013, και οι οποίες παρέμεναν δεσμευμένες επί 5ετία και επρόκειτο να απελευθερωθούν εφόσον η ΚΑΕ επιτύγχανε συγκεκριμένους στόχους κερδών EBITDA. Όπως ήδη έχει γράψει το Euro2day.gr, η υφιστάμενη διοίκηση της εταιρείας πραγματοποιούσε διαπραγμάτευση με την Dufry για την απελευθέρωση των μετοχών που κατέχει η FF, έχοντας μάλιστα κατά πληροφορίες φτάσει στο τελικό στάδιο συμφωνίας.

Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται αντικειμενικά για το μοναδικό άμεσα ρευστοποιήσιμο asset της Folli Follie, που μπορεί να εισφέρει «φρέσκο» χρήμα, σε όποιον ελέγχει την οντότητα της FF, καθώς τα ακίνητα της εταιρίας είναι αφενός δεσμευμένα και αφετέρου αμφίβολης ρευστοποιήσιμης αξίας.

Σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες του Euro2day.gr, η προκαταρκτική συμφωνία εξυγίανσης ομολογιούχων –Folli Follie προβλέπει ότι το ποσό, που θα εισπραχθεί από τη ρευστοποίηση των αποδεσμευμένων μετοχών, θα κατευθυνθεί κατά 35 εκατ. ευρώ στη νέα εταιρία (OpsCo, η οποία θα ελέγχεται κατά 51% από τους σημερινούς βασικούς μετόχους και κατά 49% από τους ομολογιούχους) και τα υπόλοιπα στην υπό εκκαθάριση εταιρεία AssetCo.

Με την παραπάνω κίνηση δέσμευσης των μετοχών, το Ελληνικό Δημόσιο επιχειρεί να δημιουργήσει ανάχωμα σε κάθε πιθανή προσπάθεια των βασικών μετόχων της εταιρίας να καρπωθούν το συγκεκριμένο asset, ωστόσο, έρχεται σε μια συγκυρία, όπου παράλληλα βρίσκεται σε τελικό στάδιο η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους πιστωτές της εταιρείας. 

Ο νομικός εκπρόσωπος της εταιρίας, Θ. Σοφός σε επικοινωνία με το Euro2day.gr σημείωσε χαρακτηριστικά πως η κίνηση της Αρχής ελέγχεται για το χρόνο και τις συνθήκες που εκδηλώθηκε, δεδομένης της διαρκούς διαπραγμάτευσης τόσο με την Dufry, όσο και με τους ομολογιούχους. Σημειώνεται πάντως ότι εφόσον υπάρξει επικυρωμένη συμφωνία εξυγίανσης υπό το άρθρο 106 β ή δ του Πτωχευτικού, η περιουσία (ακίνητη και κινητή) της εταιρίας αποδεσμεύεται και κατανέμεται στους μετόχους της νέας εταιρίας όπως ορίζει το Σχέδιο Εξυγίανσης.

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: Παρουσίαση των εταιρειών ενέργειας

admin

Αυξήθηκαν κατακόρυφα οι ενεργές μερίδες στο Χρηματιστήριο τον Μάρτιο

admin

MetLife Ελλάδας: Για 8η χρονιά χορηγός στο πρόγραμμα Μαθητικής Εικονικής Επιχείρησης 2021

admin

Συνεργασία ΗΡΩΝ-ΕΠΙΚΥΚΛΟΣ προς την ενεργειακή ανεξαρτησία

admin

EY: Οι προοπτικές ανάδειξης της Ελλάδας ως διεθνούς εμπορευματικού κέντρου την επόμενη δεκαετία

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Πόσοι ήταν οι εκατομμυριούχοι επενδυτές τον Μάρτιο

admin

Η πορεία των ευρωπαϊκών δεικτών θα οδηγήσει το Χρηματιστήριο

admin

ΓΕΚ Τέρνα: Στον Γ. Περιστέρη πακέτα 2,67 εκατ. μετοχών για το 2,58% της εταιρείας

admin

ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή: Ξεκινά η μετατροπή της 115 Πτέρυγα Μάχης στη Σούδα σε «πράσινη» εγκατάσταση

admin

Τέρνα Ενεργειακή: Ξεκινά η μετατροπή της 115 Πτέρυγα Μάχης σε «πράσινη» εγκατάσταση

admin

ΔΕΗ: Στις 20 Απριλίου η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων του 2020

admin

Χρηματιστήριο: Ξεκινά αφιέρωμα στις εισηγμένες της ενέργειας

admin