Image default
Οικονομία

Βουτιά 85% για τις πωλήσεις της Adidas στην Κίνα λόγω κορονοϊού

Η εταιρία αθλητικού εξοπλισμού Adidas είδε τις πωλήσεις της στην Κίνα να καταγράφουν βουτιά 85% σε ετήσια βάση από τα τέλη Ιανουαρίου, λόγω του νέου κορονοϊού.

Η επιδημία του Covid-19 είχε ως αποτέλεσμα να κλείσουν ένας «σημαντικός» αριθμός καταστημάτων, είτε που ανήκουν στον ίδιο τον όμιλο είτε σε εταίρους, όπως ανέφερε ο όμιλος σε ανακοίνωση.

Η Adidas υφίσταται επίσης τις τελευταίες εβδομάδες μια «σημαντική μείωση του όγκου πελατών» στα καταστήματα που άνοιξαν και πάλι μετά τις αργίες για το κινεζικό νέο έτος.

Η αντίθεση είναι έντονη με τις τρεις πρώτες εβδομάδες του έτους, κατά τις οποίες η Adidas είπε ότι κατέγραψε «ισχυρή αύξηση» των δραστηριοτήτων της στην Κίνα, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η εταιρεία.

Ο όμιλος είπε αντίθετα ότι δεν βιώνει «σημαντικές επιπτώσεις» σε άλλες ασιατικές αγορές, ειδικότερα στην Ιαπωνία και τη Νότια Κορέα. Ο όμιλος θα είναι καλύτερα σε θέση να αξιολογήσει τον αντίκτυπο της επιδημίας στην τρέχουσα χρήση όταν ανακοινώσει τα οικονομικά αποτελέσματα για το 2019, κάτι που είναι προγραμματισμένο για τις 11 Μαρτίου.

Η «βασική προτεραιότητα» αυτή τη στιγμή είναι να «διασφαλίσουμε την προσωπική και οικονομική» ασφάλεια των εργαζομένων και των οικογενειών τους, το οποίο γίνεται «σε στενή συνεργασία με τις κινεζικές αρχές», σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Η Adidas, όπως αναφέρει το ΑΠΕ – ΜΠΕ, διαθέτει στην Κίνα 500 καταστήματα τα οποία λειτουργεί η ίδια και ένα δίκτυο franchise περίπου 11.500 καταστημάτων.

Η γερμανική ανταγωνίστριά της Puma ανακοίνωσε και εκείνη σήμερα ότι οι επιχειρηματικές της δραστηριότητες στην Κίνα «επηρεάστηκαν σοβαρά από τα μέτρα ασφάλειας και τους κυβερνητικούς περιορισμούς».

«Πάνω από τα μισά από τα δικά μας καταστήματα λιανικής πώλησης και αυτά των συνεργατών μας είναι προσωρινά κλειστά λόγω της αποφάσεων των τοπικών αρχών», ανέφερε η εταιρία στο περιθώριο της ανακοίνωσης των ετήσιων αποτελεσμάτων της.

Άλλες αγορές, κυρίως στην Ασία, πλήττονται από «την απουσία Κινέζων τουριστών», πρόσθεσε η Puma, που δεν είναι σε θέση αυτή τη στιγμή να προβλέψει «τον ακριβή αντίκτυπο» του ιού στις δραστηριότητές της.

Η αμερικανική ανταγωνίστριά τους Nike ανακοίνωσε νωρίτερα αυτό τον μήνα ότι βραχυπρόθεσμα αναμένει «σημαντικό αντίκτυπο» στις δραστηριότητες στην Κίνα, όπου επίσης αναγκάστηκε να κλείσει καταστήματα.

Σχετικα αρθρα

Εφορία : Οι τυχεροί και οι… άτυχοι των ηλεκτρονικών αποδείξεων

admin

Σπαράγγια: Στα 60,9 ευρώ ανά στρέμμα η συνδεδεμένη ενίσχυση

admin

Η ιταλική οικονομία ελπίζει στη συνταγή Ντράγκι

admin

ΤτΕ: Σταθερή ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια στο α’ τρίμηνο – Αύξηση στα νοικοκυριά

admin

Κτηματολόγιο : Βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται 20.000 ιδιοκτήτες στα Δωδεκάνησα

admin

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό της Πειραιώς

admin

Μειωμένα ενοίκια : Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για Νοέμβριο 2020 – Ιανουάριο 2021

admin

Χατζηδάκης: Σε 30 ημέρες η έκδοση συντάξεων από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

admin

United Airlines: Απευθείας πτήσεις από Ουάσινγκτον για Αθήνα την 1η Ιουλίου

admin

Τηλεργασία : Μπορεί να γίνει μια «ιστορία επιτυχίας», σύμφωνα με νέα έρευνα

admin

Ξενογιαννακοπούλου: Προκλητική η τροπολογία Χατζηδάκη για την εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων

admin

Airbnb : Μεγάλη ζήτηση των παραθαλάσσιων κατοικιών της Αττικής ενόψει Πάσχα

admin