Image default
Οικονομία

Ελληνοβρετανικό επιμελητήριο : Αισιόδοξα μηνύματα για επενδύσεις από βρετανούς επιχειρηματίες

Από αριστερά προς τα δεξιά: Ο Αλέξανδρος Τέρνερ – Βρετανός Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου, η Βρετανίδα Πρέσβης Kate Smith και η Άννα Καλλιάνη – Ελληνίδα Πρόεδρος του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου

Τη «νέα δυναμική της ελληνικής οικονομίας» και το «θετικό έργο της ελληνικής κυβέρνησης» για την προσέλκυση επενδύσεων, επεσήμαναν επίλεκτα μέλη της βρετανικής επιχειρηματικής κοινότητας, εκφράζοντας τη βεβαιότητα για νέες επενδύσεις στο μέλλον, κατά την εκδήλωση για την κοπή της πίτας που έγινε σήμερα από τη βρετανική πρεσβεία και το Ελληνοβρετανικό Εμπορικό Επιμελητήριο στη βρετανική πρεσβευτική κατοικία.

«H ελληνική κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα φιλικό περιβάλλον προς τις επενδύσεις και τις επιχειρήσεις, με την υλοποίηση των απαιτούμενων διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων, οι οποίες έχουν συμβάλει ουσιαστικά στην προσέλκυση διεθνών επενδυτών, καθώς και στη βελτίωση της θέσης της Ελλάδας στις διεθνείς χρηματαγορές», δήλωσε η πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, Άννα Καλλιάνη.

Επεσήμανε δε ότι η Ελλάδα και η Μ. Βρετανία συνδέονται με ιστορικά ισχυρούς δεσμούς, εκφράζοντας το στόχο του Ελληνοβρετανικού Επιμελητηρίου να συνεισφέρει ουσιαστικά στην περαιτέρω ενδυνάμωση των Ελληνοβρετανικών επιχειρηματικών σχέσεων και μετά το Brexit, προγραμματίζοντας σειρά πρωτοβουλιών.

Αυτές θα αφορούν τόσο την προσέλκυση επενδύσεων από τη Μ. Βρετανία στην Ελλάδα, όσο και την ενίσχυση της παρουσίας ελληνικών επιχειρήσεων στη βρετανική αγορά.

Στο πλαίσιο της διαμόρφωσης των μελλοντικών σχέσεων, το Επιμελητήριο δεσμεύεται να συνεχίσει τη στενή συνεργασία με την Ελληνική Κυβέρνηση, τη Βρετανική Πρεσβεία στην Αθήνα και τα British Chambers of Commerce, όπως τόνισε η πρόεδρος του.

Κέιτ Σμιθ: Θέλουμε με την ΕΕ μια φιλική συνεργασία μεταξύ ίσων

Στον χαιρετισμό της, η βρετανίδα πρέσβης Κέιτ Σμιθ, μεταξύ άλλων, δήλωσε: «Μετά την αποχώρησή μας από την Ευρωπαϊκή Ένωση είναι γεγονός. Το Ηνωμένο Βασίλειο έχει γυρίσει σελίδα και η προσοχή μας τώρα είναι στραμμένη στην μελλοντική μας σχέση με την Ευρώπη και με τον υπόλοιπο κόσμο.»

» Θέλουμε μια σχέση με την Ευρωπαϊκή Ένωση βασισμένη σε μια φιλική συνεργασία μεταξύ κυρίαρχων και ίσων με επίκεντρο το ελεύθερο εμπόριο. Αυτό θα είναι και το βασικό αντικείμενο των διαπραγματεύσεων που θα ξεκινήσουν αρχές Μαρτίου και θα διαρκέσουν για το υπόλοιπο του έτους, παράλληλα με τις συζητήσεις για την ασφάλεια και άλλους τομείς συνεργασίας».

Ο βρετανός πρόεδρος του ελληνοβρετανικού επιμελητηρίου, Αλέξανδρος Τέρνερ, είπε ότι το 2020 είναι καθοριστικό, ειδικά σε ό,τι αφορά τις επιπτώσεις του Brexit και το πώς θα επηρεάσει τις επιχειρήσεις.

Το 2020 σηματοδοτεί επίσης, τη συμπλήρωση της επετείου των 75 ετών λειτουργίας του επιμελητηρίου, ενώ κατά τη διάρκεια της χρονιάς, θα διεξαχθούν εκλογές για την ανάδειξη νέου διοικητικού συμβουλίου.

Ο Όμιλος London Regional Properties θα παραμείνει επενδυτής

Κύριος ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Γιάν Λίβινγκστοουν, εκτελεστικός πρόεδρος της London Regional Properties, ενός από τους μεγαλύτερους ιδιωτικούς βρετανικούς επενδυτικούς ομίλους στον χώρο του real estate και τουρισμού, με επενδυτικά κεφάλαια περίπου 9 δισ. λιρών.

Ο κ. Λίβινγκστοουν υπογραμμίζοντας στην ομιλία του τις μακροχρόνιες σχέσεις μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Ελλάδας τόσο σε επιχειρηματικό όσο και σε πολιτιστικό επίπεδο, επιβεβαίωσε την εμπιστοσύνη του στην ελληνική οικονομία και αναφέρθηκε στην εξαιρετικά θετική δουλειά της νέας κυβέρνησης στο πλαίσιο των μεταρρυθμίσεων.

Ανέφερε ότι, μέχρι σήμερα η London Regional έχει επενδύσει περίπου 100 εκατ. ευρώ στην Ελλάδα, επισημαίνοντας ότι ο Όμιλος σχεδιάζει περαιτέρω επενδύσεις στη χώρα μας.

Επεσήμανε δε ότι, στην επόμενη ημέρα για την Ελλάδα, μια χώρα με χαμηλότερους φόρους, βελτίωση του επενδυτικού πλαισίου, μείωση της γραφειοκρατίας και αύξηση των ιδιωτικοποιήσεων, η London Regional θα παραμείνει ως μακροχρόνιος επενδυτής.

-

Σχετικα αρθρα

Υπερπλεόνασμα : Σε ευάλωτους και όσους υπερφορολογήθηκαν λέει ο κ. Πέτσας

admin

Netflix: Βαριά τραυματισμένη στον πόλεμο του streaming

admin

Γερμανικός Τύπος: «Μεγάλη τύχη για την Ελλάδα η γερμανική προεδρία»

admin

Κοροναϊος : Πυρετός συσκέψεων πριν το κρισιμότερο Eurogroup για την ενότητα της Ευρώπης

admin

Εφορία: Τέλος τα πιστοποιητικά για δήλωση γάμου, γέννησης παιδιού και θανάτου

admin

Κτηματολόγιο: «Fast track» επίλυση για τις δικαστικές διαμάχες των ιδιοκτητών

admin

Κέρδη 2% κατέγραψε το Χρηματιστήριο την τελευταία εβδομάδα

admin

Σαράντα εκατ. ευρώ στη βιομηχανία για επανάχρηση αποβλήτων

admin

Βρούτσης: Παρελθόν ο νόμος Κατρούγκαλου με το νέο ασφαλιστικό

admin

«13η παροχή» : Ανοίγει το πουγκί η κυβέρνηση σε 10 ημέρες

admin

Κοροναϊός : Ο βασιλιάς Σαλμάν θα προεδρεύσει στην έκτακτη σύνοδο κορυφής της G20

admin

Τουρισμός : Βαρύ πλήγμα από το «μπλόκο» της ΕΕ σε Αμερικανούς ταξιδιώτες

admin

Κορονοϊός και πετρέλαιο προκάλεσαν «κραχ» στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Συντάξεις – φιλοδώρημα για τη γενιά των 300 ευρώ

admin

Εξοικονόμηση κατ’ οίκον ΙΙ: Σε μια ώρα εξαντλήθηκαν οι πόροι για την Πελοπόννησο

admin

Σε πρώτο χρόνο η μείωση εισφορών και σε δεύτερο οι φοροελαφρύνσεις

admin

Στο -0,3% ο πληθωρισμός στην Ελλάδα τον Οκτώβριο

admin

Φόβοι για… Iαπωνοποίηση της παγκόσμιας οικονομίας

admin