Image default
Οικονομία

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Στο τραπέζι το σενάριο έκπτωσης φόρου -Ποιες κατηγορίες αποδείξεων θα αφορά

«Κάντε τις πληρωμές σας ηλεκτρονικά. Κερδισμένη θα είναι και η τσέπη σας και η εφορία». Αυτό είναι το μήνυμα που θα προσπαθήσει να περάσει το υπουργείο Οικονομικών στους φορολογούμενους για τις ηλεκτρονικές πληρωμές από τον επόμενο μήνα.

Ήδη, «τρέχει» προκήρυξη διαγωνισμού για τους επαγγελματίες που θα αναλάβουν τη διαφημιστική καμπάνια, με κόστος ως 74.400 ευρώ και όπως προκύπτει από τους όρους του διαγωνισμού, ο… βομβαρδισμός μηνυμάτων θα διαρκέσει ως τις 31 Οκτωβρίου και μάλιστα με… παραλλαγές, προφανώς ανάλογα την εποχή- π.χ. το καλοκαίρι θα πέσει το βάρος στις εποχικές δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα- και την ανταπόκριση των φορολογούμενων.

Ηλεκτρονικές πληρωμές: Εκστρατεία σε όλα τα ΜΜΕ

Η εκστρατεία φυσικά θα καλύψει όλα τα μέσα:

ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη δημιουργία, παραγωγή τηλεοπτικών σποτ που θα προβληθούν τελικώς στα τηλεοπτικά κανάλια. Η δημιουργία του σεναρίου και των ταινιών θα γίνει από τον Ανάδοχο σε συνεργασία με το υπουργείο Οικονομικών, έτσι ώστε να ανταποκρίνεται στο επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΚΑ ΜΗΝΥΜΑΤΑ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει τη δημιουργία και παραγωγή των ραδιοφωνικών μηνυμάτων με βάση το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα.

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΕΙΣ ΣΤΟΝ ΤΥΠΟ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει το σχεδιασμό των μακετών των καταχωρήσεων σε διαφορετικές διαστάσεις ανάλογα με τις προδιαγραφές και τις Οδηγίες του υπουργείου Οικονομικών.

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ: Ο Ανάδοχος θα αναλάβει το σχεδιασμό και την παραγωγή διαφημιστικών μηνυμάτων για ιστοσελίδες (παραγωγή web banners σε διαφορετικές διαστάσεις) στο πλαίσιο της σκοπούμενης δυναμικής προώθησης και προβολής.

Κινητρα για την χρήση ηλεκτρονικών πληρωμών

Φυσικά στο υπουργείο Οικονομικών δεν τρέφουν ψευδαισθήσεις ότι οι φορολογούμενοι θα αλλάξουν συναλλακτικές συνήθειες απλά και μόνο επειδή «βομβαρδίζονται» με μηνύματα, που στο κάτω- κάτω μπορεί να λειτουργήσουν και ανάποδα. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, στο φορολογικό νομοσχέδιο που έρχεται μέσα στις επόμενες εβδομάδες, θα προβλεφθούν κίνητρα για τη χρησιμοποίηση «πλαστικού» χρήματος ειδικά σε δραστηριότητες, που βρίσκονται στη «μαύρη» λίστα των ελεγκτικών υπηρεσιών.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι το σενάριο του bonus σε τέτοιου είδους ηλεκτρονικές αποδείξεις δεν «περπατάει» ή μάλλον δεν «περπάτησε» ποτέ. Έτσι μένουν στο συρτάρι οι σκέψεις να «μετράνε» διπλά ή τριπλά οι e- αποδείξεις από «ευαίσθητες» δραστηριότητες.

Αντιθέτως, εξετάζεται με μεγαλύτερη… ζέση το σενάριο του να εκπίπτουν από το εισόδημα ή από το φόρο- σε κάποιο ποσοστό- οι ηλεκτρονικές πληρωμές σε δραστηριότητες με υψηλή παραβατικότητα. Αρμόδιες πηγές ξεκαθαρίζουν ότι η εστίαση δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές τις δραστηριότητες, ωστόσο συνεργεία, κομμωτήρια, γυμναστήρια, ηλεκτρολόγοι, υδραυλικοί ή ακόμα και γιατροί αποτελούν πεδίο εφαρμογής ενός τέτοιου μέτρου. Η κατάργηση της έκπτωσης φόρου για ιατρικές δαπάνες είναι, άλλωστε, πολύ πρόσφατη.

Αυστηρές κυρώσεις για παραβάσεις στις ταμιακές μηχανές

Στο ίδιο νομοσχέδιο θα υπάρχουν- αυτή είναι τουλάχιστον η εισήγηση- και πολύ αυστηρές κυρώσεις για όσους παρεμβαίνουν στο λογισμικό των ταμειακών μηχανών. Οι περιπτώσεις που είδαν το φως της δημοσιότητας το περασμένο καλοκαίρι δείχνουν ότι το φαινόμενο έχει πάρει διαστάσεις και το υπουργείο Οικονομικών θέλει να κόψει το… βήχα στους πονηρούς εν όψει εφαρμογής των ηλεκτρονικών βιβλίων- τιμολογίων και της απευθείας σύνδεσης των ταμειακών μηχανών με το Taxis.

Σχετικα αρθρα

Πλοία: Οι ακτοπλοϊκές εξετάζουν αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων από 7 έως 10%

admin

Airbnb : Στη Ευρώπη η «τύχη» της ψηφιακής πλατφόρμας

admin

Επίδομα γέννας: 207 αιτήσεις την πρώτη ώρα λειτουργίας της πλατφόρμας

admin

Οι αυτοκινητοβιομηχανίες παγκοσμίως αναμένουν την απόφαση Τραμπ για τους δασμούς

admin

Θεοχάρης στο CNN: Έχουμε πλήρες πρόγραμμα για να διασφαλίσουμε τα ταξίδια χωρίς ρίσκο

admin

Virtual POS για πιστωτικές κάρτες από το Τεχνικό Επιμελητήριο για τα μέλη του

admin

Ο τιμοκατάλογος της αγοραπωλησίας ενός ακινήτου

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Κλείσιμο με ελεύθερη πτώση 13,39%

admin

Βυθίζονται οι μετοχές μετά την ταξιδιωτική απαγόρευση του Τραμπ

admin

«Βραχυκύκλωσαν» οι μεταβιβάσεις ακινήτων

admin

Με το χέρι στη σκανδάλη οι Ευρωπαίοι λόγω κορονοϊού

admin

ΟΠΕΚΑ: Ξεκινούν οι πληρωμές των επιδομάτων, όλες οι ημερομηνίες

admin

Χρηματιστήριο: Πάνω από τις 870 μονάδες με αυξημένο τζίρο

admin

YouTube από… χρυσάφι: Δύο δισ. χρήστες και διαφημιστικά έσοδα άνω του ενός δις. δολαρίων

admin

Διαφωνίες για το ισχυρό όπλο της Λαγκάρντ στους κόλπους της ΕΚΤ

admin

Ιfo για Γερμανία: Σε τεχνική ύφεση το γ’ τρίμηνο, μόλις 0,5% η ανάπτυξη για το 2019

admin

Ο Σόιμπλε ζητά μία «πολύ λογική» νομισματική πολιτική από τη Λαγκάρντ

admin

Κοινωνικό μέρισμα : Πιστώθηκαν τα χρήματα στους λογαριασμούς

admin