Image default
Επιχειρήσεις

Folli Follie: Τι ειπώθηκε στη ΓΣ για εξυγίανση και νέα διοίκηση

Χωρίς ουσιαστικές απαντήσεις, ωστόσο με τυπικές νομιμοποιήσεις θεμάτων της ημερήσιας διάταξης, ολοκληρώθηκε η έκτακτη γενική συνέλευση της Folli Follie, η οποία συγκέντρωσε απαρτία του 63,7%.

Παρά το γεγονός ότι κάποιοι μέτοχοι απείχαν ή καταψήφισαν (μεταξύ των οποίων και ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος που εκπροσωπούσε το 2,3% της εταιρίας), εκτιμάται ότι έχουν εγκριθεί τα βασικά θέματα της συνέλευσης.

Το κυριότερο αφορά στην εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου, στο οποίο πρόεδρος ορίστηκε ο κ. Γ. Ιωαννίδης.

Ο κ. Τζώρτζης Κουτσολιούτσος παρενέβη στη συνέλευση, καταψηφίζοντας τα νέα πρόσωπα της Επιτροπής Ελέγχου (Η. Πεντάζος, Π. Δοντάς, Γ. Ιωαννίδης). Ο ίδιος επέμεινε σε αναλυτικότερη ενημέρωση όσον αφορά στο έβδομο θέμα της συνέλευσης, για τα οικονομικά πεπραγμένα από τον ισολογισμό του 2017 έως σήμερα.

Σε ότι αφορά στο θέμα ενημέρωσης, το οποίο σημειώνεται ότι επέμεινε να εισαχθεί στην ατζέντα της συνέλευσης η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς, ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρίας Γ. Σάμιος ενημέρωσε ότι η σύμβαση με την PwC για τον έλεγχο των οικονομικών καταστάσεων 2018 είναι σε ισχύ και ο οποίος αναμένεται να παραδοθεί το Μάιο του 2020.

Ο ίδιος έκρινε ικανοποιητικά τα διαθέσιμα της εταιρίας και επέμεινε στο ότι η Folli Follie δεν έχει σχηματίσει ληξιπρόθεσμες υποχρεώσεις προς δημόσιο, ασφαλιστικά ταμεία, εργαζόμενους και προμηθευτές.

Επίσης, ανέφερε ότι αναμένει τη γνωστοποίηση του διαχειριστικού ελέγχου που διενεργείται επίσης από την PwC, εφόσον αυτός κατατεθεί στην ΕΚ.

Σε ότι αφορά στις μετοχές της Dufry, ο πρόεδρος της εταιρίας σημείωσε ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση αποδέσμευσής τους και ότι θα κατατεθεί προσφυγή κατά της δέσμευσης από την ελληνική δικαιοσύνη.

Σχέδιο εξυγίανσης

Σε ότι αφορά στο μείζον ζήτημα της εξυγίανσης, το νέο ΔΣ της εταιρίας ανέφερε πολλές φορές ότι συνεχίζεται η διαπραγμάτευση με τους ομολογιούχους, αλλά και ότι διατηρεί ανοιχτό δίαυλο επικοινωνίας με επενδυτικά funds τα οποία θα μπορούσαν να συμμετάσχουν στη διάσωση.

Παρά τις επίμονες ερωτήσεις του Euro2day.gr, δεν δόθηκε εξήγηση στο πώς θα μπορούσαν να συνδυαστούν αυτές οι δυο εκδοχές.

Σχετικα αρθρα

7evenkill: Τα Tesla που βασίζονται σε ονόματα της ελληνικής Μυθολογίας

admin

Swiss Med: Κηρύχθηκε έκπτωτη η εταιρεία που είχε αναλάβει την προμήθεια 3.000.000 self test

admin

Η ΑΓΕΤ Ηρακλής «υιοθετεί» το παιδί της οικογένειας στη Μακρινίτσα μετά το διπλό φονικό

admin

Self Test: Για ποιους είναι υποχρεωτικά από Δευτέρα- Οι ΚΑΔ και η διαδικασία

admin

Μηδενικά ενοίκια τον Απρίλιο για κλειστές επιχειρήσεις – Η τροπολογία

admin

ΠΥΡΚΑΛ: Τα χρυσά χρόνια, η εγκατάλειψη και το σχέδιο αναγέννησης

admin

Κίνητρα για συγχωνεύσεις και συνέργειες επιχειρήσεων

admin

Αυτές είναι οι 20 εταιρείες που προτιμούν οι Millennials – Η λίστα για το 2021

admin

Αποκαλυπτική έρευνα για την Microsoft: Τι απάντησαν 132.0000 εργαζόμενοι

admin

Ανδριόπουλος (Dimand): «Στρατηγική η απόφασή μας να ασχολούμαστε με αστικές αναπλάσεις»

admin

Agrino: Βραβεύτηκε για την Κοινωνική της Ευθύνη

admin

S&P: Υποβάθμισε την Ελλάκτωρ σε CCC+ με αρνητικό outlook

admin