Image default
Οικονομία

ΕΒΕΠ: Να ενεργοποιηθεί το Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων

Να ενεργοποιηθεί, με τη ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, η πρωτοβουλία του «Λευκού Μητρώου Επιχειρήσεων» ζήτησε από το υπουργείο Εργασίας το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά (ΕΒΕΠ).

Στο Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων θα εντάσσονται επιχειρήσεις με αποδεδειγμένα υποδειγματική συμπεριφορά ως προς τις υποχρεώσεις τους στους εργαζομένους και στην πολιτεία. Οι συνεπείς επιχειρήσεις πρέπει επιτέλους να αναγνωρίζονται και να επιβραβεύονται, τυπικά και ουσιαστικά με το μέτρο «Περσέας» το οποίο αν και ψηφίστηκε το 2014, δεν εφαρμόστηκε μέχρι σήμερα.

Όσοι μάλιστα πληρούν τα κριτήρια που θα θεσπιστούν, θα πρέπει να απολαμβάνουν μία επιπλέον μείωση του μη μισθολογικού κόστους, καθώς και άλλες διοικητικές και φορολογικές διευκολύνσεις. Στο πλαίσιο αυτό θα απαλλάσσονται και από τον αναπόφευκτο διοικητικό φόρτο που επιφέρουν οι συχνές επισκέψεις ελεγκτικών κλιμακίων. Η μείωση των εισφορών σε συνδυασμό με μείωση της φορολογίας των επιχειρήσεων θα βελτιώσει τη ρευστότητα και έτσι θα δημιουργηθούν περισσότερες ευκαιρίες για προσλήψεις, αυξήσεις και επενδύσεις παγίων. Από την ελάφρυνση στις εισφορές οι υπολογισμοί δείχνουν ότι τα κέρδη για τις επιχειρήσεις θα είναι επίσης σημαντικά. 

Το ΕΒΕΠ προτείνει μάλιστα να επιτρέπεται στις επιχειρήσεις που θα συμπεριλαμβάνονται στη λίστα του «Λευκού Μητρώου» να μπορούν να επιβραβεύουν τους εργαζόμενους τους με ετήσιο «πριμ παραγωγικότητας», χωρίς όμως ασφαλιστικές επιβαρύνσεις, μέχρι το όριο ενός επιπλέον μισθού. 

Με αυτό τον τρόπο εκτιμάται ότι κερδισμένοι θα είναι επιχειρήσεις και εργαζόμενοι, αφού έτσι θα δοθούν κίνητρα να ενισχυθεί το εισόδημα τους σε ετήσια βάση, αυξάνοντας αντίστοιχα την κατανάλωση και βοηθώντας με αυτόν τον τρόπο την αύξηση του ΑΕΠ της χώρας. Επιπλέον το ΕΒΕΠ προτείνει για τη διευκόλυνση της ρευστότητας εξαγωγικών και άλλων συνεπών επιχειρήσεων με πιστωτικό ΦΠΑ, να δοθεί η δυνατότητα να συμψηφίζεται με τις τρέχουσες ασφαλιστικές υποχρεώσεις. Είναι βεβαίως ευνόητο, ότι όσοι περισσότεροι ενταχθούμε στο «Λευκό Μητρώο Επιχειρήσεων» τόσο ταχύτερη θα είναι η μετάβαση όλων μας σε ένα νέο σύγχρονο και βιώσιμο ασφαλιστικό σύστημα με χαμηλότερες ασφαλιστικές εισφορές.

Σχετικα αρθρα

Εφορία : Οι τυχεροί και οι… άτυχοι των ηλεκτρονικών αποδείξεων

admin

Σπαράγγια: Στα 60,9 ευρώ ανά στρέμμα η συνδεδεμένη ενίσχυση

admin

Η ιταλική οικονομία ελπίζει στη συνταγή Ντράγκι

admin

ΤτΕ: Σταθερή ζήτηση για επιχειρηματικά δάνεια στο α’ τρίμηνο – Αύξηση στα νοικοκυριά

admin

Κτηματολόγιο : Βλέπουν την περιουσία τους να χάνεται 20.000 ιδιοκτήτες στα Δωδεκάνησα

admin

Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς ενέκρινε το ενημερωτικό της Πειραιώς

admin

Μειωμένα ενοίκια : Ξεκίνησε η καταβολή των αποζημιώσεων για Νοέμβριο 2020 – Ιανουάριο 2021

admin

Χατζηδάκης: Σε 30 ημέρες η έκδοση συντάξεων από πιστοποιημένους λογιστές και δικηγόρους

admin

United Airlines: Απευθείας πτήσεις από Ουάσινγκτον για Αθήνα την 1η Ιουλίου

admin

Τηλεργασία : Μπορεί να γίνει μια «ιστορία επιτυχίας», σύμφωνα με νέα έρευνα

admin

Ξενογιαννακοπούλου: Προκλητική η τροπολογία Χατζηδάκη για την εμπλοκή ιδιωτών στην απονομή των συντάξεων

admin

Airbnb : Μεγάλη ζήτηση των παραθαλάσσιων κατοικιών της Αττικής ενόψει Πάσχα

admin