Image default
BLOOMBERG

John Wobensmith: Η «τέλεια καταιγίδα» της παγκόσμιας ναυτιλίας θα περάσει

Η παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έχει πέσει σε τρικυμισμένα ύδατα το 2020, καθώς η κρίση του κοροναϊού που ταλανίζει την Κίνα και έχει αναστατώσει τις αγορές εμπορευμάτων ήρθε να προστεθεί στους κινδύνους από την εποχιακή επιβράδυνση και τις κακές καιρικές συνθήκες. Ένας διευθύνων σύμβουλος που επιβλέπει ένα στόλο 55 πλοίων λέει ότι θα υπάρξει ανάκαμψη.

«Αυτό είναι σίγουρα προσωρινό», δήλωσε ο John Wobensmith της Genco Shipping & Trading Ltd. «Πιστεύουμε ότι το δεύτερο εξάμηνο θα επανέλθει στα φυσιολογικά επίπεδα», δήλωσε ο βετεράνος της βιομηχανίας σε συνέντευξή του στη Νέα Υόρκη, επικαλούμενος το ενδεχόμενο μέτρων ενίσχυσης της οικονομίας στην Κίνα, σε συνδυασμό με τη χαμηλότερη προσφορά πλοίων.

Η υγειονομική κατάσταση έκτακτης ανάγκης έχει πλήξει τις τιμές των πάντων, από το σιδηρομεταλλεύμα μέχρι τη σόγια, και έχει επηρεάσει τις τιμές ναύλωσης που ήδη ήταν υπό πίεση. Τα πλοία ξηρού φορτίου της Genco μεταφέρουν σιδηρομετάλλευμα, άνθρακα και σιτηρά, συνδέοντας ορυχεία και αγροκτήματα με τις αγορές που χρειάζονται τις πρώτες ύλες, συμπεριλαμβανομένης της κορυφαίας οικονομίας της Ασίας. Το πλήγμα από τον ιό, ο οποίος έχει επιβραδύνει τη δραστηριότητα σε μερικά κινεζικά λιμάνια, ήρθε να προστεθεί στις άλλες προκλήσεις που έχουν πλήξει τις τιμές, σύμφωνα με τον Wobensmith.

«Αυτά που αντιμετωπίζει το ξηρό φορτίο δεν είναι τόσο θέματα μεταφορών», δήλωσε ο Wobensmith, ο οποίος εργάζεται στη βιομηχανία εδώ και πάνω από δύο δεκαετίες. «Είναι απλώς ότι εξαιτίας του κοροναϊού, της εποχικότητας και του καιρού, είναι η τέλεια καταιγίδα και έχει ωθήσει τις τιμές πολύ χαμηλά στα μεγαλύτερα πλοία».

Ο δείκτης Baltic Exchange Dry, που μετρά τη ζήτηση για πλοία, υποχώρησε κατά 55% τον Ιανουάριο και έπεσε το χαμηλότερο επίπεδο από το 2016 στις αρχές του μήνα, καθώς ο ιός εξαπλώθηκε στην Κίνα, αναγκάζοντας την κυβέρνηση να επιβάλει περιορισμούς στις ταξιδιωτικές και βιομηχανικές δραστηριότητες. Οι μετοχές της Genco υπέστησαν επίσης πλήγμα, υποχωρώντας κατά 23% μέχρι τώρα φέτος.

Μία ιδιαίτερη πηγή αδυναμίας για την αγορά ξηρού φορτίου προέρχεται από το σιδηρομετάλλευμα, το μεγαλύτερο φορτίο κατ’ όγκο. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις στη Βραζιλία αυτήν την περίοδο του χρόνου συνήθως μειώνουν τις ροές. Επιπλέον, ένας κυκλώνας που έπληξε τη Δυτική Αυστραλία αυτόν το μήνα προκάλεσε προβλήματα σε ορισμένα κύρια  λιμάνια.

Επιβράδυνση της δραστηριότητας

«Έχουμε συνεχίσει να δένουμε στην Κίνα», δήλωσε ο Wobensmith, προσθέτοντας ότι η Genco δεν έχει εκτρέψει πλοία της και ότι δεν υπάρχουν γνωστές περιπτώσεις κήρυξης ανωτέρας βίας στον τομέα του ξηρού φορτίου. «Υπάρχει επιβραδυμένη δραστηριότητα στα λιμάνια, υπάρχουν λιγότεροι εργαζόμενοι, αλλά νομίζω ότι υπάρχει σχέδιο».

Η Κίνα έχει καλλιεργήσει προσδοκίες ότι θα αυξήσει τις δαπάνες του τρέχοντος έτους για να αντισταθμίσει τον αντίκτυπο του ιού, αν και η κορυφαία εξορυκτική εταιρεία BHP Group προειδοποίησε ότι οι επόμενες έξι εβδομάδες θα είναι κρίσιμες. Ο κατασκευαστικός και ο μεταποιητικός τομέας της Κίνας πρέπει να επιστρέψουν στην κανονικότητά τους τον Απρίλιο για να διασφαλιστεί ότι η υπάρχουσα αναστάτωση μπορεί να εξισορροπηθεί πριν από το τέλος του έτους, δήλωσε ο μεγαλύτερος ανθρακωρύχος του κόσμου.

Η εξορυκτική εταιρεία της Αυστραλίας Fortescue Metals Group αυτήν την εβδομάδα υπογράμμισε επίσης το εύρος των μέτρων. Η επιθυμία της Κίνας να επιτύχει τους αναπτυξιακούς στόχους του 2020 θα πρέπει να ενισχύσει το σιδηρομεταλλεύμα γιατί θα απαιτήσει επενδύσεις σε υποδομές έντασης χάλυβα, δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος Elizabeth Gaines στο - Television.

Η Genco βλέπει προοπτικές για μέτρα τόνωσης της οικονομίας κατά το δεύτερο εξάμηνο, τα οποία θα μπορούσαν να τροφοδοτήσουν τη ζήτηση για πρώτες ύλες παραγωγής χάλυβα. Ταυτόχρονα, με τη διάλυση περισσότερων πλοίων και την απουσία παραγγελιών νέων πλοίων εν μέσω αρνητικού κλίματος, αυτό θα σήμαινε μικρότερη προσφορά πλοίων όταν η ζήτηση αυξηθεί, σύμφωνα με τον Wobensmith. «Η αγορά θα είναι σε δυνατότερη θέση», είπε.

Σχετικα αρθρα

Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας: Σε εξέλιξη η ανάπτυξη 70 εμβολίων. Αυτά είναι τα τρία επικρατέστερα

admin

Οι πλουσιότεροι Βρετανοί χάνουν περίπου 1 δισ. δολάρια ο καθένας φέτος. Ποια γυναίκα δισεκατομμυριούχος έγινε πιο ισχυρή

admin

Το Brexit έχει ήδη στοιχίσει δισεκατομμύρια στη χρηματοπιστωτική βιομηχανία του Λονδίνου

admin

Goldman Sachs: Επαναφέρει το θετικό outlook για τις αμερικανικές μετοχές

admin

Τι σηματοδοτούν για τη Λαγκάρντ οι τελευταίες εξελίξεις στους κόλπους της ΕΚΤ

admin

Ποια είναι η δισεκατομμυριούχος που ξόδεψε 74,7 εκατ. δολάρια για ένα ακίνητο κοντά στο Harrods του Λονδίνου

admin

Κομισιόν: Η Ελλάδα χρειάζεται περισσότερες μεταρρυθμίσεις για την αντιμετώπιση του χρέους και των τραπεζών

admin

Η άγνωστη κινεζική εταιρεία smartphones με την IPO που είναι διπλάσια από την αποτίμηση της Apple

admin

Τολμηρά στοιχήματα στον χρυσό: Θα φτάσει η τιμή του στις 4.000 δολάρια ανά ουγγιά;

admin

Άλμα του χρυσού στα 3.000 δολάρια βλέπει η BofA

admin

Πότε και πώς θα τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας. Εννέα ερωταπαντήσεις αποκαλύπτουν την αλήθεια

admin

Χρυσός: Εξαφανίστηκαν από την αγορά οι μικρές ράβδοι και οι χρυσές λίρες

admin

Η υποσχετική του Ταμείου Ανάκαμψης και οι μεγάλες προσδοκίες

admin

Bloomberg: Δυσανάλογα υψηλό το κόστος της ιατρικής περίθαλψης στην Ελλάδα (χάρτης)

admin

Και όμως! Ο Μπιλ Γκέιτς πιέζει για υψηλότερους φόρους στους μεγιστάνες του πλούτου

admin

Burberry: Ο κοροναϊός πλήττει δραματικά τις πωλήσεις του ομίλου στην Κίνα

admin

Πρωταθλητές στο προσδόκιμο… εργασίας οι Σουηδοί, ουραγοί οι Έλληνες (χάρτης)

admin

ΕΚΤ: «Φάρμακο» για την οικονομία, «φαρμάκι» για τις τράπεζες το νέο QE και τα αρνητικά επιτόκια

admin