Image default
Επιχειρήσεις

ΟΛΠ: Ξεκίνησαν οι εργασίες για την επέκταση του επιβατικού λιμένα

Πραγματοποιήθηκε σήμερα στον λιμένα κρουαζιέρας στον Πειραιά η τελετή έναρξης των εργασιών για το έργο «Επέκταση Επιβατικού Λιμένα». Πρόκειται για ένα έργο αρχικού προϋπολογισμού 120 εκατ. ευρώ, το οποίο συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης μέσω του Άξονα Προτεραιότητας 7 του ΠΕΠ Αττικής 2014-2020.

Οπως σημειώνει η σχετική ανακοίνωση, η νότια επέκταση του επιβατικού λιμένα Πειραιά θα δημιουργήσει 2 θέσεις για πρόσδεση κρουαζιερόπλοιων «νέας γενιάς» μήκους μεγαλύτερου των 280μ. με χρονοδιάγραμμα υλοποίησης 32 μήνες. Το συγκεκριμένο έργο θα συμβάλει ιδιαίτερα στην αύξηση της δυναμικότητας του λιμένος Πειραιώς, ώστε να υποδέχεται τα μεγάλα κρουαζιερόπλοια νέας γενιάς και συνεπακόλουθα στην αύξηση του homeporting (εκκίνηση / τερματισμός ταξιδιών κρουαζιέρας από το λιμάνι του Πειραιά), που συνεπάγεται και περισσότερα έσοδα για την τοπική οικονομία.

Την έναρξη του μεγάλου αυτού έργου χαιρέτησε στην εκδήλωση ως εκπρόσωπος του κ. Πρωθυπουργού ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Ιωάννης Πλακιωτάκης. Επίσης στη μεγάλη αναπτυξιακή συμβολή του έργου αναφέρθηκε και ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Πατούλης, ενώ τη σημασία του για την τοπική οικονομία επεσήμανε ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης. Επίσης την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο Υπουργός Τουρισμού Χάρης Θεοχάρης, η Πρέσβειρα της Κίνας Zhang Qiyue, o Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ.

Ιδιαίτερα θετικά εκφράστηκαν για τη συγκεκριμένη επένδυση και εκπρόσωποι των μεγαλύτερων εταιρειών κρουαζιέρας (Carnival, Royal Caribbean) αλλά και πλήθος άλλων εκπροσώπων από την τοπική αυτοδιοίκηση, φορείς της ναυτιλίας, επιμελητήρια και διάφορες ενώσεις που έδειξαν με την καθολική τους συμμετοχή ότι το συγκεκριμένο έργο υπερβαίνει τα όρια του λιμένος και αναμένεται να έχει θετικό αποτύπωμα στην τοπική και εθνική οικονομία.

Ο Πρόεδρος της ΟΛΠ Α.Ε. κ. Yu Zenggang δήλωσε: «Η COSCO SHIPPING έχει ένα ολιστικό σχέδιο ανάπτυξης του λιμένος Πειραιά. Στόχος μας είναι να βελτιώσουμε όλες τις δραστηριότητες και η επέκταση του επιβατικού λιμένα θα ενισχύσει την κρουαζιέρα όχι μόνο στον Πειραιά αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα».

Σχετικα αρθρα

Goldair: Ώθηση από τουρισμό, τρένα και Θριάσιο το 2019

admin

Καθαρά κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

admin

Εργο στη Χιλή ανέλαβε η Σωληνουργεία Κορίνθου

admin

Οι πρωτιές και τα επόμενα σχέδια του ομίλου Eurolife ERB

admin

Διάκριση για ΟΚ! Anytime Markets στα Franchise Business Awards

admin

Attica Group: Στις 18/12 η ΓΣ για τη διανομή κερδών

admin

Cosmote: 36 πρωτοετείς φοιτητές στο Πρόγραμμα Υποτροφιών

admin

Μουζάκης: Αυξάνονται τα έσοδα από ενοίκια

admin

Νέα χρηματοδότηση $50 εκατ για την Blueground

admin

ΔΕΠΑ: Τέλος του μήνα η τροπολογία για την ιδιωτικοποίηση

admin

Νέο πρόγραμμα επιβράβευσης από Alpha Bank για συνεπείς δανειολήπτες

admin

Βελτιωμένα τα EBITDA για τον όμιλο ΟΤΕ

admin

H Βάλια Μαρουγιάννη νέα Γενική Διευθύντρια στην Blueground

admin

Σαντορινιός: Νίκη της νομιμότητας η απόφαση ΕΣΑΛ για τον ΟΛΠ

admin

Η Cosmote συμμετέχει στο ευρωπαϊκό ερευνητικό έργο Uniqorn

admin

Στη ζώνη 4,25 – 4,5% το επιτόκιο για το ομόλογο της Wind

admin

Eurobank: Ξεκίνησε ο 8ος κύκλος του προγράμματος egg

admin

Εσοδα 183,3 εκατ. ευρώ για τη Σφακιανάκης

admin