Image default
Επιχειρήσεις

Interamerican: Πλήρωσε 244,3 εκατ. σε πελάτες και δικαιούχους το 2019

Στοιχεία αδιαμφισβήτητης αξιοπιστίας της INTERAMERICAN αποτελούν το μέγεθος και οι διαφανείς-αντικειμενικές, έγκαιρες και απλοποιημένες διαδικασίες των πληρωμών της εταιρείας, που κατά το 2019 έφθασαν στα 244,3 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 2,9% έναντι του 2018 (237,3 εκατ.), σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση.

Αντιστοίχως, αύξηση κατά 1,9% παρουσίασαν και οι περιπτώσεις πληρωμών και αποζημιώσεων που η INTERAMERICAN διαχειρίστηκε πέρυσι, οι οποίες ανήλθαν στις 426.134, έναντι 418.056 κατά το 2018. Είναι αξιοσημείωτο ότι, κατά τη δεκαετία της οικονομικής κρίσης (2010-2019), η εταιρεία έχει πληρώσει συνολικά σε πελάτες και δικαιούχους 2,73 δισ. ευρώ. Πέρυσι, πληρώθηκαν ή έλαβαν κάποια υπηρεσία βοήθειας (οδική ή άμεση ιατρική) από την INTERAMERICAN, αθροιστικά, 957.461 περιπτώσεις. Δηλαδή καθημερινά, κατά μέσο όρο, εξυπηρετούνταν 2.623 πελάτες και δικαιούχοι.

Ο Γιάννης Καντώρος, διευθύνων σύμβουλος, τονίζει σχετικά: «Έχουμε κτίσει, με τη συνέπειά μας σε πληρωμές και την ποιότητα των υπηρεσιών μας, που υποστηρίζονται από τη σύγχρονη οργάνωση –με τυποποίηση, απλοποίηση, ψηφιακές λειτουργίες και καινοτόμες εφαρμογές- και από μοναδικές ιδιόκτητες υποδομές, μια ισχυρή σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ εταιρείας και πελατών. Το γεγονός επιβεβαιώνει ο εξαιρετικά υψηλός -και για τα διεθνή standards- δείκτης NPS (Net Promoter Score). Βρισκόμαστε στον δρόμο σημαντικών δομικών αλλαγών με στόχο αιχμής τη δημιουργία πραγματικής αξίας για όλα τα ενδιαφερόμενα μέρη. Η απόδοση αξίας στην οικονομία και την κοινωνία, αλλά και ειδικότερα στους πελάτες μας, όπως άλλωστε καταγράφηκε και στη μελέτη που πραγματοποιήθηκε πρόσφατα για το socio-economic impact της INTERAMERICAN, κάνει όλους εμάς που εργαζόμαστε στην εταιρεία υπερήφανους».

Ο δείκτης Transactional NPS ανήλθε πέρυσι στο 65, καταγράφοντας εντυπωσιακή αύξηση από το 2014 (δείκτης 48) όταν η εταιρεία ξεκίνησε να τον παρακολουθεί συστηματικά. Ο δείκτης είναι σύνθετος και παρέχει την εικόνα ικανοποίησης, διατηρησιμότητας-προτίμησης και διάθεσης για σύσταση της εταιρείας σε τρίτους. Παράλληλα, η έρευνα ικανοποίησης πελατών (2019) παρουσιάζει ποσοστά ικανοποιημένων πελατών 90% για την INTERAMERICAN και 94% για το brand της Anytime.

Όσον αφορά στις πληρωμές ανά τομέα δραστηριότητας, αναλυτικά, στον κλάδο ασφαλίσεων Ζωής πέρυσι καταβλήθηκαν για θανάτους, λήξεις συμβολαίων, συντάξεις, μόνιμες και πρόσκαιρες ανικανότητες, καθώς και εξαγορές, συνολικά 65,8 εκατ. ευρώ σε 11.687 περιπτώσεις. Ειδικότερα, σε λήξεις και συντάξεις η εταιρεία πλήρωσε πέρυσι 29,6 εκατ. ευρώ.

Στον τομέα Υγείας, εξάλλου, που αποτελεί κορμό των επιχειρησιακών δραστηριοτήτων με ηγετική παρουσία στην ασφαλιστική αγορά και με υπηρεσίες (πολυϊατρεία Medifirst, γενική κλινική Αθηναϊκή Mediclinic, Γραμμή Υγείας 1010 και δίκτυο υγείας) και με το καινοτόμο σύστημα υγείας «bewell», σε σύνολο 231.635 περιπτώσεων οι αποζημιώσεις για πρωτοβάθμια φροντίδα, χειρουργικές επεμβάσεις, νοσηλεία και επιδόματα ανήλθαν στα 57,3 εκατ. ευρώ, έναντι 58,8 εκατ. κατά το 2018. Η αύξηση κατά 4,2% των περιπτώσεων που διαχειρίστηκε η INTERAMERICAN καταδεικνύει τις συνεχώς αυξανόμενες ανάγκες των πολιτών για χρήση ιδιωτικής ασφάλισης της υγείας.

Στους κλάδους Ζημιών, οι αποζημιώσεις έφθασαν κατά το περασμένο έτος στα 95,5 εκατ. ευρώ, με αύξηση κατά 12,1%. Αποζημιώθηκαν 69.315 δικαιούχοι, συνολικά, για περιουσία (κατοικία, επιχείρηση, αυτοκίνητο), αστική ευθύνη, νομική προστασία και άλλες καλύψεις κινδύνων. Το μεγαλύτερο μερίδιο αποζημιώσεων αντιστοιχεί στον κλάδο οχημάτων, ύψους 69,8 εκατ., όπου η μέση αποζημίωση -με συνεχή βελτίωση στην καθετοποιημένη διαχείριση των ζημιών- ήταν 1.133 ευρώ. Επισημαίνεται ότι η αύξηση των αποζημιώσεων του 2019 για ζημιές περιουσίας επηρεάστηκε σημαντικά από τις συνέπειες καταστροφικών φυσικών φαινομένων, που υπογραμμίζουν το ιδιαίτερο έμπρακτο ενδιαφέρον της INTERAMERICAN για την αντιμετώπιση των ανθρωπογενών αιτίων και τη διαχείριση της κλιματικής αλλαγής.

Τέλος, στις Ομαδικές ασφαλίσεις, η εταιρεία πέρυσι κατέβαλε 25,7 εκατ. ευρώ σε 113.497 περιπτώσεις ασφαλισμένων με ομαδικά συμβόλαια Ζωής – Υγείας και Ζημιών, Υγείας τύπου Medisystem και συνταξιοδοτικά.

Καταβολές 2019

Περιστατικά

Ποσόν(εκατ. ευρώ)

Ασφαλίσεις Ζωής  

11.687  

65,8

Ασφαλίσεις Υγείας  

231.635  

57,3

Ασφαλίσεις κατά Ζημιών  

69.315  

95,5

Ομαδικές ασφαλίσεις  

113.497  

25,7

Σύνολο

426.134  

244,3

Σχετικα αρθρα

United Airlines: Ετοιμάζεται να κλείσει 3 από τις 5 βάσεις αεροσυνοδών στο εξωτερικό

admin

Yπόθεση Praxia: Πού πήγαν τα λεφτά;

admin

Breaking the Glass Ceiling: Η έρευνα της Vodafone για τη θέση των γυναικών στις επιχειρήσεις 

admin

Υποχρεωτική η μάσκα στα mall – πολυκαταστήματα που ανοίγουν τη Δευτέρα

admin

Intracom Defence: Μνημόνιο συνεργασίας με την Krauss Maffei Wegmann

admin

FFG: Η συζήτηση της αίτησης πτώχευσης και τα «αντεπιχειρήματα» της διοίκησης

admin

Πετρέλαιο: Θετικά αξιολογεί τη συμφωνία στον OPEC+ και τη στάση του Μεξικού ο Πούτιν

admin

MLS: Παράταση λήξης εταιρικού ομολόγου κατά ένα έτος

admin

Η απάντηση της Praktiker Hellas για το άνοιγμα των καταστημάτων στις 07:00

admin

ΕΤΕ: Βεβαίωση κανονιστικής συμμόρφωσης από την TUV Austria

admin

EY: Η πανδημία αλλάζει ριζικά τις καταναλωτικές συμπεριφορές

admin

Λεκκός (Πειραιώς): Αισιοδοξία για περαιτέρω βελτίωση των εξαγωγών

admin

Παρατείνει τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω κορονοϊού η Ιρλανδία έως 5 Μαΐου

admin

Δυναμικό «come back» επιχειρεί η Audiovisual

admin

Grant Thornton: 8 απαντήσεις σε ερωτήματα εργοδοτών – εργαζομένων για την από 01/05/2020 ΠΝΠ

admin

Dell: Νέος country manager για Ελλάδα και Κύπρο

admin

Δανία: Η κεντρική τράπεζα “βλέπει” μείωση ΑΕΠ έως και κατά 10% για το 2020

admin

Reuters: Η Saudi Aramco θέλει να αναθεωρήσει την τιμή στο deal με την SABIC

admin