Image default
Οικονομία

Πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αμαρουσίου και του ΟΑΕΔ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας


Λύση στο ζήτημα της ανεργίας προσπαθεί να δώσει ο δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Στην προσπάθεια αυτή υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα έχει στόχο τη διάγνωση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας και την ταχύτερη σύγκλιση της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας, προς μείωση της ανεργίας. Εκ μέρους του Οργανισμού υπέγραψε ο διοικητής του Σπύρος Πρωτοψάλτης και εκ μέρους του δήμου ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος υπήρξε παλαιότερα διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν άλλοι δύο δήμοι, ο Κορυδαλλού και ο Μάνδρας-Ειδυλλίας και η επιλογή των τριών έγινε με βάση τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχουν ως περιοχές και ως αγορές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αμπατζόγλου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξαναβρίσκομαι σε έναν χώρο που αγαπάω. Με τον διοικητή του ΟΑΕΔ είχαμε συζητήσει τους τρόπους για να φέρουμε τον Οργανισμό πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιο κοντά στους πολίτες. Συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα τρεις δήμοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τη σύζευξη μεταξύ επιχειρήσεων και ανέργων. Στο Μαρούσι συγκεντρώνονται επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα για να γίνει καλή δουλειά. Θέλω να εξάρω την πρωτοβουλία του διοικητή του ΟΑΕΔ και εμείς είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα αποκτήσουμε μία γνώση που θα βοηθήσει τον ΟΑΕΔ να επεκταθεί και σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Από τη δική του μεριά ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο νέος ΟΑΕΔ πρέπει να είναι πιο συντονισμένος και πιο συγχρονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για την καταπολέμηση της ανεργίας. Και ποιος ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, από τους ίδιους τους δήμους; Ξεκινάμε μία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να σχεδιάσουμε από κοινού δράσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολύ κομβικός και χρήσιμος. Η διάθεση του δημάρχου Αμαρουσίου και το γεγονός ότι το Μαρούσι έχει τόσες πολλές επιχειρήσεις, είναι πολύ καλά συστατικά για να ξεκινήσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα. Ευχαριστώ τον κ. Αμπατζόγλου για τη συμβολή του τόσο στην ιδέα όσο και στην υλοποίηση και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ OIKONOMIA.GR

Σχετικα αρθρα

Γ. Ζαββός: «Ενδεχόμενη φουρνιά νέων «κόκκινων δανείων, δεν θα ξεπερνά τα 4 με 5 δισ. ευρώ»

admin

Πορτογαλία: Πρώτη υπέβαλε στην Ε.Ε. το εθνικό σχέδιο ανάκαμψης

admin

Επιβεβαιώνεται η θέληση της Κίνας για συνέχιση των επενδύσεων στην Ελλάδα

admin

Από «κόσκινο» οι αποζημιώσεις για τα χαμένα ενοίκια Μαρτίου

admin

Ποιοι ωφελούνται από αλλαγές στα τεκμήρια και στις e-αποδείξεις

admin

Η Lufthansa θέλει να καταργήσει θέσεις εργασίας – Βασικός στόχος οι θυγατρικές

admin

Επιταγές: Αναστολή πληρωμής 60 ημερών και τον Μάιο

admin

Συντάξεις – ΣΔΙΤ: «Η κυβέρνηση ρίχνει τον σπόρο για φακελάκι» λέει η αντιπολίτευση

admin

Μία στις 2 γερμανικές εταιρείες αναζητεί επιπλέον προμηθευτές για την παραγωγή των προϊόντων της

admin

Κρ. Λαγκάρντ: Στο β’ εξάμηνο του 2022 οι οικονομίες θα επιστρέψουν στα προ πανδημίας επίπεδα

admin

Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο: Σε ψηφιακή μορφή το Φθινόπωρο η «LIGNA 2021»

admin

ΕΚΤ: Με υψηλότερο ρυθμό οι αγορές ομολόγων στο τρέχον τρίμηνο

admin