Image default
Οικονομία

Πιλοτικό πρόγραμμα του δήμου Αμαρουσίου και του ΟΑΕΔ με στόχο την καταπολέμηση της ανεργίας


Λύση στο ζήτημα της ανεργίας προσπαθεί να δώσει ο δήμος Αμαρουσίου σε συνεργασία με τον ΟΑΕΔ. Στην προσπάθεια αυτή υπέγραψαν ένα μνημόνιο συνεργασίας για ένα πιλοτικό πρόγραμμα, που θα έχει στόχο τη διάγνωση των αναγκών της τοπικής αγοράς εργασίας και την ταχύτερη σύγκλιση της προσφοράς και της ζήτησης εργασίας, προς μείωση της ανεργίας. Εκ μέρους του Οργανισμού υπέγραψε ο διοικητής του Σπύρος Πρωτοψάλτης και εκ μέρους του δήμου ο δήμαρχος Θεόδωρος Αμπατζόγλου, ο οποίος υπήρξε παλαιότερα διοικητής του ΟΑΕΔ.

Σε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα συμμετέχουν άλλοι δύο δήμοι, ο Κορυδαλλού και ο Μάνδρας-Ειδυλλίας και η επιλογή των τριών έγινε με βάση τα διαφορετικά χαρακτηριστικά που έχουν ως περιοχές και ως αγορές.

Στις δηλώσεις του ο κ. Αμπατζόγλου, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ανέφερε: «Είμαι πολύ χαρούμενος γιατί ξαναβρίσκομαι σε έναν χώρο που αγαπάω. Με τον διοικητή του ΟΑΕΔ είχαμε συζητήσει τους τρόπους για να φέρουμε τον Οργανισμό πιο κοντά στην τοπική αυτοδιοίκηση, πιο κοντά στους πολίτες. Συμμετέχουμε σε αυτό το πρόγραμμα τρεις δήμοι με διαφορετικά χαρακτηριστικά ο καθένας, με σκοπό να πραγματοποιήσουμε τη σύζευξη μεταξύ επιχειρήσεων και ανέργων. Στο Μαρούσι συγκεντρώνονται επιχειρήσεις που αντιπροσωπεύουν το 1/4 του ΑΕΠ της χώρας, συνεπώς υπάρχει δυνατότητα για να γίνει καλή δουλειά. Θέλω να εξάρω την πρωτοβουλία του διοικητή του ΟΑΕΔ και εμείς είμαστε συμπαραστάτες σε αυτή την προσπάθεια. Από αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα θα αποκτήσουμε μία γνώση που θα βοηθήσει τον ΟΑΕΔ να επεκταθεί και σε όλη την Τοπική Αυτοδιοίκηση».

Από τη δική του μεριά ο κ. Πρωτοψάλτης τόνισε μεταξύ άλλων: «Ο νέος ΟΑΕΔ πρέπει να είναι πιο συντονισμένος και πιο συγχρονισμένος με τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών για την καταπολέμηση της ανεργίας. Και ποιος ξέρει καλύτερα τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, από τους ίδιους τους δήμους; Ξεκινάμε μία νέα πρωτοβουλία σε συνεργασία με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, για να σχεδιάσουμε από κοινού δράσεις έτσι ώστε να μπορέσουμε να πετύχουμε την όσο το δυνατόν καλύτερη σύζευξη μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά εργασίας. Ο ρόλος της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι πάρα πολύ κομβικός και χρήσιμος. Η διάθεση του δημάρχου Αμαρουσίου και το γεγονός ότι το Μαρούσι έχει τόσες πολλές επιχειρήσεις, είναι πολύ καλά συστατικά για να ξεκινήσουμε αυτό το πιλοτικό πρόγραμμα. Ευχαριστώ τον κ. Αμπατζόγλου για τη συμβολή του τόσο στην ιδέα όσο και στην υλοποίηση και είμαι σίγουρος ότι θα έχουμε πολύ καλά αποτελέσματα σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα».

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ OIKONOMIA.GR

Σχετικα αρθρα

Κραχ στο ΧA – «Βουτιά» στις 720 μονάδες

admin

ΙΧ : «Σαφάρι» της ΑΑΔΕ για αυτοκίνητα με βουλγαρικές πινακίδες

admin

YouTube : Έχει δύο δισ. μηνιαίους χρήστες – «Ζαλίζουν» τα μηνιαία έσοδά του

admin

Ευρωβαρόμετρο: Πρωτοφανής η υποστήριξη στο ευρώ

admin

Ηλεκτρονικές αποδείξεις : Ποιες χρειάζεται να μαζέψετε για να γλιτώσετε φόρο

admin

Μητσοτάκης: Στο Νταβός επιβεβαιώθηκε το μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα

admin

Πότε θα καταβληθούν οι αυξημένες συντάξεις χηρείας

admin

Οι εισφορές που δίνουν μεγαλύτερη σύνταξη σε επαγγελματίες και αγρότες  

admin

Εξαιρούνται από τον φόρο διαμονής τα ξενοδοχεία που επλήγησαν από το «κανόνι» της Thomas Cook

admin

Συνεδριάζει την Πέμπτη η ΕΚΤ, πρώτη δοκιμασία για την Κριστίν Λαγκάρντ

admin

Fitch: Χτυπά με επιβράδυνση και την κινεζική οικονομία ο κοροναϊός

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Στο 0,1% ο εναρμονισμένος πληθωρισμός τον Αύγουστο

admin

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Χόγιερ : Εξαιρετικές οι προοπτικές ανόδου της ελληνικής οικονομίας

admin

Εβδομάδα απωλειών για το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Φλέγεται η αγορά του μαύρου χρυσού – Άλμα στις τιμές πετρελαίου

admin

Η Lamda Development αναλαμβάνει εξ ολοκλήρου το έργο του Ελληνικού

admin

Πάγια ρύθμιση : «Καίει» το επιτόκιο των 24 δόσεων

admin