Image default
Επιχειρήσεις

Creta Farms: Η ΓΣ ενέκρινε το σχέδιο εξυγίανσης

Με ποσοστό άνω του 95% των παρισταμένων μετόχων, εγκρίθηκε σήμερα το σχέδιο εξυγίανσης από την έκτακτη Γενική Συνέλευση της Creta Farm.

Μετά το απαραίτητο αυτό στάδιο, ακολουθεί η συζήτηση του αιτήματος υπαγωγής της εταιρίας στο άρθρο 106 δ, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 20 Μαρτίου, στο Μονομελές Πρωτοδικείο Ρεθύμνου.

Η ανακοίνωση της εταιρίας 

Η Έκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της Creta Farm ενέκρινε σήμερα σε ήπιο κλίμα το σχέδιο εξυγίανσης και τη στρατηγική συμφωνία που έχει επιτευχθεί με την Impala Hellas του κ. Δημήτρη Βιντζηλαίου σχεδόν ομόφωνα με ποσοστό 97,92% των παρισταμένων και 84,52% επί του συνόλου των δικαιωμάτων ψήφου. Σημειώνεται πως ο κ. Μάνος Δομαζάκης, ένας από τους βασικούς μετόχους της εταιρείας, υπερψήφισε την συμφωνία.

Υπενθυμίζεται πως έχει προηγηθεί κατάθεση στο Πρωτοδικείο Ρεθύμνου της αίτησης για την υπαγωγή της αλλαντοβιομηχανίας στο άρθρο 106 β&δ του πτωχευτικού κώδικα και η δικάσιμος έχει ορισθεί για τις 20 Μαρτίου, ενώ ήδη έχει κατατεθεί σχετική γνωστοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού και αναμένεται η σχετική απόφαση. Παράλληλα, ενδιάμεση χρηματοδότηση 4 εκατ. ευρώ, υπογράφηκε μεταξύ της Creta Farm, των πιστωτριών τραπεζών και της Impala Hellas, εξασφαλίζοντας την κανονικότητα στη δραστηριότητα της εταιρείας μέχρι να ολοκληρωθούν οι απαιτούμενες διαδικασίες για την υλοποίηση του σχεδίου εξυγίανσης.

Οι όροι που επιβάλλει το σχέδιο εξυγίανσης θα καταστήσουν την επιχείρηση βιώσιμη και ικανή, πυλώνα ανάπτυξης της οικονομίας της Κρήτης. Σύμφωνα με αυτό, η νέα Creta Farm εκτιμάται ότι θα επιτύχει ετήσιο ρυθμό αύξησης πωλήσεων άνω του 10% με στόχο τον τριπλασιασμό του κύκλου εργασιών της εταιρείας μέσα στην επόμενη δεκαετία (στόχος 130 εκατ. ευρώ).

H είσοδος του στρατηγικού επενδυτή μέσω της συμφωνίας εξυγίανσης εξασφαλίζει ότι με την ολοκλήρωση της διαδικασίας οι εργαζόμενοι της εταιρείας εντάσσονται σε έναν μεγάλο διεθνή εύρωστο όμιλο – με τζίρο που ανήλθε στα 210 εκατ. ευρώ, EBITDA €22 εκατ. ευρώ, ίδια κεφάλαια 145 εκατ. ευρώ και καθαρά κέρδη άνω των 10 εκατ. ευρώ (Impala Invest, 2019) – και αποκτούν μεγαλύτερη εργασιακή ασφάλεια.

Έτσι, τα προϊόντα της Creta Farm επιστρέφουν δυναμικά και με γοργούς ρυθμούς στα ράφια των ελληνικών σουπερμάρκετ. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσονται και οι συμφωνίες με όλους τους μεγάλους retailers με σκοπό όλοι οι κωδικοί να επανέλθουν σε όλες τις αλυσίδες και σημεία horeca μέχρι τέλος Ιουνίου, εκτιμά η εταιρία. 

Σχετικα αρθρα

Όμιλος Ideal: Με κέρδη έκλεισε το πρώτο εξάμηνο

admin

«Μαχαίρι» 20% στους μισθούς των πιλότων της Ryanair

admin

Μητσοτάκης: Η Aegean συνδυάζει το όραμα με τον ρεαλισμό

admin

Jumbo: Συντηρητικές προσδοκίες και guidance για +5% στις πωλήσεις

admin

ΟΠΑΠ: Οι επιπτώσεις από τον κορονοϊό στην λειτουργία της εταιρείας

admin

ΟΛΘ: Στο τελικό στάδιο ο διαγωνισμός για την επέκταση του 6ου προβλήτα

admin

Nέος country manager στην Ελλάδα για την ApcoPay

admin

Ανακαλεί μοντέλα Honda η «Αδελφοί Σαρακάκη»

admin

Βγήκε από την εντατική ο Μπόρις Τζόνσον

admin

EY: «Ηγέτης» στις συμβουλευτικές υπηρεσίες ψηφιακής στρατηγικής

admin

DHL: Απολύει 2.200 υπαλλήλους της από εργοστάσια της Jaguar Land Rover

admin

Σε απομόνωση 170.000 κρατούμενοι σε φυλακές των ΗΠΑ για να μην εξαπλωθεί ο κορονοϊός

admin

Κέρδη 45,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

Χρηματιστήριο: Εκρηκτικό ξεκίνημα με ώθηση από τις πρωθυπουργικές εξαγγελίες

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Ανοδική πορεία παρά την πανδημία

admin

«True Leader» η Interamerican Ζωής

admin

Intrasoft: Υπέγραψε νέα σύμβαση με την Ευρωπαϊκή Ενωση

admin

Η ελληνική Novastar στις 1000 ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες στην Ευρώπη

admin