Image default
Επιχειρήσεις

Συνεχίζει η Doppler την άνω του 90% εξαγωγική της δραστηριότητα

Και το 2019 συνεχίστηκε για την Doppler SA, η σχεδόν αποκλειστική εξαγωγική δραστηριότητά της, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 90%. Τα ελεγμένα οικονομικά αποτελέσματα, που είναι βελτιωμένα σε σχέση με το 2018, προβλέπεται να δημοσιευθούν το αργότερο τέλος Απριλίου, όπως αναφέρει η εταιρεία στη σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το 2019 η Doppler προσάρτησε νέες χώρες στην λίστα των συνεργατών της (Κροατία, Τσεχία, Ιορδανία, Ιράκ, Κονγκό, Αιθιοπία) ενώ συνεχίστηκε η ενίσχυση της παρουσίας της σε Ηνωμένο Βασίλειο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Αυστραλία και Νότιο Αφρική.

Στον αναπτυξιακό της τομέα, η Doppler, το 2019 προώθησε την υλοποίηση τριών επιδοτούμενων προγραμμάτων στα πλαίσια του ΕΣΠΑ.

1. Ποιοτικός εκσυγχρονισμός, προϋπολογισμού 400.000€ με 50% επιδότηση. Στόχος η βελτίωση της παραγωγικότητας και της ποιότητας με εκσυγχρονισμό του μηχανολογικού εξοπλισμού και της μηχανογράφησης. Ήδη κατατέθηκε αίτημα για ενδιάμεσο έλεγχο με εκτελεσμένο πάνω από 50% του προγράμματος

2. Εξωστρέφεια, προϋπολογισμού 100.000€ και 50% επιδότηση. Στόχος η ενίσχυση της εξαγωγικής δραστηριότητας με συμμετοχές σε διεθνείς εκθέσεις. Ήδη κατατέθηκε αίτημα για ενδιάμεσο έλεγχο με εκτελεσμένο πάνω από 70% του προγράμματος.

3. Έρευνα και Καινοτομία, προϋπολογισμού περίπου 1.000.000€ και 70% επιδότηση. Το πρόγραμμα εκτελείται σε συνεργασία με την Πολυτεχνική Σχολή του ΑΠΘ (Έδρα Ηλεκτρικών Μηχανών), με την οποία μοιράζεται ο ανωτέρω προϋπολογισμός. Έχει στόχο την μελέτη ενεργειακά αυτόνομου κτιρίου, συνδυάζοντας μέσα παραγωγής Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ, μείωση των απωλειών, χρήση αντλιών θερμότητας και έλεγχο της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας. Τίτλος του Έργου, nZEB (nearly Zero Energy Building). Και σ’ αυτή την περίπτωση κατατέθηκε αίτημα για ενδιάμεσο έλεγχο με εκτελεσμένο πάνω από 50% του προγράμματος.

Παράλληλα, το Τμήμα Έρευνας & Ανάπτυξης (RnD), επανδρωμένο με ιδιαίτερα καταρτισμένους και έμπειρους Μηχανικούς, ερευνά, αναπτύσσει και πιστοποιεί νέα μοντέλα ανελκυστήρων ώστε να καλύπτεται όσο το δυνατό μεγαλύτερο εύρος της αγοράς, από τον πιο συμβατικό (πολυκατοικιών, εμπορικών κέντρων και νοσοκομείων) έως τον πιο ειδικό όπως, ανελκυστήρες μεγάλων φορτίων και τελεφερίκ. Ταυτόχρονα προωθούνται και άλλα συναφή προϊόντα όπως αυτόματα συστήματα parking και κυλιόμενες σκάλες

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρείας, η καινοτομία και η εφευρετικότητα χαρακτηρίζουν την Doppler διαχρονικά. Πρόσφατα κατατέθηκε αίτημα για πατέντα ενός ιδιαίτερα πρωτοποριακού θαλάμου, Ease Cabin. Για πρώτη φορά χρησιμοποιούνται πάνελ κυψέλης αλουμινίου (aluminum honeycomb panels) διπλής όψης, που ταυτόχρονα εξασφαλίζουν και ελαφριά και στιβαρή κατασκευή. Το πιο σημαντικό όμως, κατά την εταιρεία, είναι η δυνατότητα εύκολης αντιστροφής των πάνελ, το έξω γίνεται μέσα, ώστε σε περίπτωση φθοράς στο εσωτερικό να χρησιμοποιείται το ίδιο πάνελ χωρίς να απαιτείται υψηλού κόστους και χρονοβόρα επέμβαση, όπως στους συνήθεις θαλάμους που τώρα χρησιμοποιούνται. Η εταιρία βρίσκεται την παρούσα στιγμή σε κατάσταση Patent Pending.

Όλα τα προϊόντα της Doppler τεκμηριώνονται και συνοδεύονται από πιστοποιήσεις σύμφωνα με τα Ευρωπαϊκά Πρότυπα (ΕΝ81.20/70, ΕΝ81.31, ΕΝ81.41) αλλά και πιστοποιήσεις όπου απαιτούνται πέραν των Ευρωπαϊκών, σύμφωνες και ανάλογες των εκτός Ευρωπαϊκής Ένωσης χωρών. Τα ανωτέρω αποτελούν βασική προϋπόθεση για την ανάπτυξη της διεθνούς δραστηριότητας της εταιρίας.

Στόχος της εταιρίας στα επόμενα χρόνια είναι η διατήρηση και διεύρυνση του διεθνούς δικτύου Πωλήσεων της, που ήδη εκτείνεται και στις πέντε ηπείρους, αλλά και η επέκταση της δραστηριότητα της και στον Ενεργειακό Τομέα, ολοκληρώνοντας το 2021 το σχετικό Ερευνητικό Πρόγραμμα.

Σχετικα αρθρα

ΕΥ: Υπηρεσίες διασφάλισης στο ομόλογο της Τέρνα Ενεργειακή

admin

Βραβείο Καινοτομίας για την Institute of Life ΙΑΣΩ

admin

Τα κρίσιμα μέτωπα ΕΤΕ σε ΛΕΠΕΤΕ και Εθνικής Ασφαλιστικής

admin

Σελόντα: Η Andromeda Seafood διαβεβαιώνει ότι καλύφθηκαν οι όροι που έθεσε η DGComp

admin

Sunlight: Νέος Διευθύνων Σύμβουλος ο Λάμπρος Μπίσαλας

admin

Εθνική Ασφαλιστική: Βράβευση στα Επιχειρηματικά Βραβεία «Θαλής ο Μιλήσιος»

admin

BNP Paribas: Ακυρώνει την καταβολή μερίσματος

admin

Συλλαλητήριο των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ

admin

Ονδούρα: Συμμορία διακινούσε ναρκωτικά με… ασθενοφόρο, εκμεταλλευόμενη την καραντίνα

admin

Γαλαξίας: Πάνω από 185.000 χρήστες της νέας κάρτας Bonus σε ένα μήνα

admin

Πιστοποίηση ISO στη διαχείριση ενέργειας για την Ευρωπαϊκή Πίστη

admin

ΕΔΥΑΠ: Πρόωρες οι εκτιμήσεις για την τιμολόγηση του αδιύλιστου νερού

admin

Οι χειρουργικές μάσκες θα μπορούσαν να περιορίσουν την εξάπλωση του κορονοϊού

admin

Νέος διευθύνων σύμβουλος στην Creta Farms ο Δ. Τσίρμπας

admin

Μποτσουάνα-Κορονοϊός: Σε καραντίνα ο πρόεδρος και όλοι οι βουλευτές

admin

Στρατηγική συνεργασία Accor με την Aegean Airlines

admin

Στην Intrum κόκκινα δάνεια ύψους 2,4 δισ. ευρώ από την PQH

admin

Ελάχιστες ελπίδες για τη διάσωση της ΛΑΡΚΟ

admin