Image default
Πρώτο Θέμα

Reuters: O Ερτογαν «σπαει» την συμφωνια με την Ε.Ε- Εκατοντάδες μετανάστες κατευθύνονται προς τα σύνορα

Εκατοντάδες μετανάστες περνούν από τη βορειοδυτική Τουρκία προς τα σύνορά με την Ελλάδα και τη Βουλγαρία την Παρασκευή, ανέφεραν τα τουρκικά ΜΜΕ, αφού ένας ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι η Άγκυρα δεν θα σταματήσει πλέον  τους πρόσφυγες από τη Συρία προς την Ευρώπη.

Την Πέμπτη, η Τουρκία δήλωσε ότι 33 Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε αεροπορική επίθεση από συριακές κυβερνητικές δυνάμεις στην βορειοδυτική περιοχή της Idlib της Συρίας την Πέμπτη.

Ανώτερος αξιωματούχος δήλωσε αργότερα στο - ότι οι Τούρκοι αστυνομικοί, ακτοφυλακή και αξιωματούχοι της ασφάλειας των συνόρων είχαν διαταχθεί να σταματήσουν τους ελεγχους των προσφύγων και των θαλάσσιων διαβάσεων προς την Ευρώπη ενόψει της επικείμενης άφιξης προσφύγων από την Idlib.

Το πρακτορείο Demiroren δήλωσε ότι υπήρχαν περίπου 300 μετανάστες, συμπεριλαμβανομένων των γυναικών και των παιδιών, στην ομάδα που ξεκινούσε στα σύνορα μεταξύ των δύο χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης και της επαρχίας Edirne της Τουρκίας περίπου τα μεσάνυχτα.

Συριακοί, Ιρανοί, Ιρακινοί, Πακιστανοί και Μαροκινοί ήταν μεταξύ εκείνων της ομάδας, ανέφερε.

Είπε ότι οι μετανάστες είχαν επίσης συγκεντρωθεί στη δυτική τουρκική παράκτια περιοχή Ayvacik στην επαρχία Canakkale με σκοπό να ταξιδέψουν με καραβάκι στη Λέσβο της Ελλάδας.

Το - δεν μπόρεσε να επιβεβαιώσει ανεξάρτητα ποιοι ήταν οι άνθρωποι και πού κατευθύνονταν. Επίσης, δεν θα μπορούσε να επαληθευτεί αμέσως η τηλεοπτική μετάδοση των μεταναστών που μεταδίδονται από τα κυβερνητικά τηλεοπτικά κανάλια.

Ο Τούρκος πρόεδρος Tayyip Erdogan απείλησε επανειλημμένα να ανοίξει τις πύλες των μεταναστών για να ταξιδέψουν στην Ευρώπη. Αν το έπραττε αυτό, θα ανατρέψει μια δέσμευση που η Τουρκία θα προσδιόρισε στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2016 και θα μπορούσε να τραβήξει τις Δυτικές δυνάμεις στη στάση του για την Idlib.

Περίπου ένα εκατομμύριο πολίτες εκτοπίστηκαν στη Συρία κοντά στα τουρκικά σύνορα από τον Δεκέμβριο, καθώς οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που υποστηρίχθηκαν από τη Ρωσία κατασχέθηκαν από εδάφη από τους Τούρκους υποστηριζόμενους συριακούς επαναστάτες, δημιουργώντας τη χειρότερη ανθρωπιστική κρίση στον εννέαχρονο πόλεμο.

Σχετικα αρθρα

Ο ανασχηματισμός και τα υπονοούμενα για εκλογές το φθινόπωρο…

admin

H Γερμανία φλερτάρει με την ύφεση και η Ευρώπη τρέμει…

admin

Τρία προαπαιτούμενα για το Brexit

admin

Αυτές είναι οι τράπεζες που έχουν ανάμιξη στο ρωσικό ξέπλυμα

admin

Οι τράπεζες, οι ξένοι και οι ενδεχόμενες ΑΜΚ

admin

Δυσκολεύει η θέση της May

admin

Ενδεχόμενο έκπληξης από την ΕΚΤ αυξάνει την απήχηση του ευρώ

admin

H Ευρώπη,το ελληνικό δράμα και ο Σουλτς…

admin

Το δίλημμα της Μέρκελ στον κόσμο του Τραμπ

admin

Φωτιά για τους ελεύθερους επαγγελματίες το ασφαλιστικό

admin

Πώς στήθηκε το κόλπο με τη Χρυσή Βίζα και τους Κινέζους

admin

Χ.Α. (-0,32%): Πτώση 1,66% στις Τράπεζες

admin

ΕΚΤ: Η διαφιλονικούμενη παρακαταθήκη του Ντράγκι

admin

FAZ για μεταναστευτικό: Κίνδυνος για ένα δεύτερο 2015

admin

Οι ευθύνες Ομπάμα για τη Συρία και τον κόσμο

admin

Σωτηρία για το χρέος από την ΕΚΤ!

admin

Τα κόστη του Grexit

admin

Bloomberg: Η Ευρώπη, η σοβαρότερη απειλή για την παγκόσμια οικονομία

admin