Image default
Τράπεζες

Μέτρα άμυνας έναντι του Covid-19 ζητά από τις τράπεζες ο SSM

Την ανάγκη να προετοιμαστεί το τραπεζικό σύστημα για να αντιμετωπίσει τον κίνδυνο πανδημίας λόγω του κορωνοϊού επισημαίνει ο επικεφαλής της εποπτικής αρχής Α. Ενρία με επιστολή που απευθύνει στις διοικήσεις, σε Ευρώπη και Ελλάδα.

Σε αυτή επισημαίνει ότι η προετοιμασία πρέπει να έχει ως στόχο να αντιμετωπιστούν οι δυσκολίες που θα προκύψουν από την πιθανότητα να μην μπορούν να εργαστούν υπάλληλοι, είτε λόγο ασθένειας, είτε επειδή θα κληθούν να φροντίσουν συγγενείς τους. Υπάρχει επίσης η πιθανότητα να μην μπορούν να χρησιμοποιηθούν τα γραφεία εξαιτίας τυχόν προληπτικών μέτρων.

Προβλήματα, τονίζει μπορεί να δημιουργήσει και η αδυναμία τρίτων εταιρειών να παράσχουν υλικά ή υπηρεσίες.

Η ΕΚΤ απαγορεύει ταξίδια στους εργαζόμενους της λόγω Covid-19

Προληπτικά μέτρα για την προστασία του προσωπικού της από τον κίνδυνο του κοροναϊού, ανακοίνωσε σήμερα το Εκτελεστικό Συμβούλιο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας. Συγκεκριμένα, απαγορεύονται όλα τα ταξίδια των μελών του Εκτελεστικού Συμβουλίου και των εργαζομένων της ΕΚΤ, που δεν θεωρούνται αναγκαία, έως τις 20 Απριλίου, όταν θα γίνει νέα αξιολόγηση της κατάστασης. Οι επισκέψεις στην κεντρική τράπεζα και στο κέντρο της για τους δημόσιους επισκέπτες αναστέλλονται για την ίδια περίοδο.

Επίσης, αναβάλλονται ή αναστέλλονται συνέδρια που θα γίνονταν στην κεντρική τράπεζα, ενώ η εκδήλωση που είχε προγραμματισθεί από την ΕΚΤ να γίνει στις Βρυξέλλες, στο πλαίσιο του δημόσιου διαλόγου για την επανεξέταση της νομισματικής πολιτικής της (ECB Listen Event) θα γίνει σε νέα ημερομηνία. Κανονικά θα γίνονται οι τακτικές συνεντεύξεις Τύπου μετά τις συνεδριάσεις του Διοικητικού Συμβουλίου της ΕΚΤ για τη νομισματική πολιτική, με την επόμενη συνέντευξη να είναι προγραμματισμένη για την επόμενη Πέμπτη, 12 Μαρτίου.

«Με τα σημερινά μέτρα, λαμβάνουμε μέτρα για να διασφαλίσουμε την ασφάλεια και την καλή κατάσταση του προσωπικού μας, διατηρώντας παράλληλα μία πλήρως λειτουργική κεντρική τράπεζα και τη λειτουργία της τραπεζικής εποπτείας», δήλωσε η πρόεδρος της ΕΚΤ Κριστίν Λαγκάρντ, προσθέτοντας: «Τα μέτρα βασίζονται στις υφιστάμενες κατευθυντήριες γραμμές και τη συνεχή επικοινωνία με το προσωπικό μας, συμβουλεύοντάς τους για τον ιό και ζητώντας από εκείνους που βρίσκονταν σε τομείς που έχουν επηρεασθεί να εργάζονται από το σπίτι τους για δύο εβδομάδες». Η ΕΚΤ προσθέτει ότι έως σήμερα δεν έχουν καταγραφεί κρούσματα κοροναϊού σε εργαζομένους της.

Σχετικα αρθρα

Ποια σχολεία βράβευσε η Eurobank

admin

Reuters: Μεγαλύτερη κεφαλαιακή ελάφρυνση για τις τράπεζες της ΕΕ

admin

Eurobank: Πούλησε 370 ακίνητα στην Brook Lane

admin

Παγκρήτια: Παραιτήθηκε για προσωπικούς λόγους ο Ν. Μυρτάκης

admin

CEO Intrum: «Είμαστε εδώ για να μείνουμε»

admin

Γεωργιάδης: Συμφωνία με τις τράπεζες για όσους εγκρίθηκαν για το ΤΕΠΙΧ ΙΙ, αλλά δεν έλαβαν χρήματα λόγω εξάντλησης των κονδυλίων

admin

JPMorgan: Αύξηση 16% στα κέρδη το δεύτερο τρίμηνο

admin

Ντράγκι: Σημαντικές δράσεις στήριξης είναι ακόμη απαραίτητες

admin

Κλείνει άμεσα το ντιλ Eurobank-doValue

admin

JP Morgan για Εθνική Τράπεζα: Σημαντική ανάκαμψη στο β΄εξάμηνο

admin

Πρακτικά ΕΚΤ: Ομόλογα και tiering προκάλεσαν μεγάλη αντιπαράθεση

admin

Μπαρνιέ: Να μην έχει ψευδαισθήσεις το Λονδίνο για το City

admin

Τι ψάχνουν θεσμικοί και επενδυτικά κεφάλαια στα roadshows των ελληνικών τραπεζών στο Λονδίνο

admin

Η Κριστίν Λαγκάρντ προσπαθεί να μάθει γερμανικά

admin

Γ. Χαντζηνικολάου: Οι τράπεζες πρέπει να ενθαρρύνουν τη βιώσιμη ανάπτυξη

admin

Εκλεισε το ντιλ Eurobank-doValue για FPS και Cairo

admin

Αυξημένες στα 143,1 εκατ. ευρώ οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα

admin

Επέκταση στα Βαλκάνια ετοιμάζουν ξανά οι ελληνικές τράπεζες

admin