Image default
Αγορές

Ράλι στο αμερικανικό χρηματιστήριο

Ισχυρά κέρδη στη Wall Street μετά τη νίκη του Τζον Μπάιντεν στη χθεσινή «σούπερ Τρίτη».

Ειδικότερα, στην εσωκομματική διαδικασία των Δημοκρατικών για την ανάδειξη του υποψηφίου στις προεδρικές εκλογές της 3ης Νοεμβρίου, ο Μπάιντεν κέρδισε τις 9 από τις 14 πολιτείες, ουσιαστικά, καθησυχάζοντας την αγορά.

Παράλληλα, το NBC προέβλεψε ότι ο Μπάιντεν θα συγκεντρώσει 453 αντιπροσώπους έναντι 373 του βασικού του αντιπάλου Μπέρνι Σάντερς. Για να κερδίσει το χρίσμα, ένας υποψήφιος πρέπει να λάβει τη στήριξη της πλειοψηφίας των αντιπροσώπων, δηλαδή τουλάχιστον 1.991 σε σύνολο 3.979.

«Οι επενδυτές φοβούνται ότι ο αντίπαλος του Μπάιντεν θέλει να αυξήσει τους φόρους στους πλούσιους προκειμένου να προσφέρει τα πάντα δωρεάν στους υπόλοιπους. Δεν προκαλεί εντύπωση που η αγορά τον αντιμετωπίζει σαν κάποιον που θα εξαπλώσει τον σοσιαλισμό σαν ιό», σχολίασε ο πρόεδρος της Yardeni Research, Ed Yardeni.

Στο μεταξύ, ενδείξεις ότι η εξάπλωση του κορωνοϊού έχει αρχίσει να επηρεάζει αρνητικά το επιχειρηματικό κλίμα στις ΗΠΑ διαπιστώνει η Fed στην έκθεση της για την κατάσταση της αμερικανικής οικονομίας τον Φεβρουάριο.

«Ο κορωνοϊός έχει αρνητικό αντίκτυπο στον τουρισμό και τις μετακινήσεις στις ΗΠΑ. Κάποιες καθυστερήσεις στις εφοδιαστικές αλυσίδες έχουν αναφερθεί ως αποτέλεσμα του κορωνοϊού και διάφορες περιφέρειες ανέφεραν ότι οι παραγωγοί φοβούνται περαιτέρω διαταραχές τις ερχόμενες εβδομάδες» επισημαίνεται στη Beige Book που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη και αναφέρει 48 φορές την λέξη «κορωνοϊός».

Στο μέτωπο της απασχόλησης, οι αμερικανικές εταιρείες συνέχισαν να προσθέτουν θέσεις εργασίας τον Φεβρουάριο, παρά τον φόβο του κορωνοϊού.

Όπως μεταδίδει το CNBC, η απασχόληση -εξαιρουμένου του κρατικού τομέα- ενισχύθηκε κατά 183.000 θέσεις εργασίας τον περασμένο μήνα, σύμφωνα με έκθεση της Moody’s Analytics. Οι αναλυτές ανέμεναν 155.000 θέσεις εργασίας.

Στη Wall Street, o Dow Jones «εκτοξεύτηκε» 4,53% ή 1.173 μονάδες στις 27.090, ο S&P σημείωσε «άλμα» 4,22% στις 3.130 μονάδες και ο Nasdaq κινήθηκε υψηλότερα 3,85% στις 9.018 μονάδες.

Στον βιομηχανικό δείκτη, τη μεγαλύτερη άνοδο σημείωσαν οι μετοχές των UnitedHealth ( 10,7%), American Express ( 7,2%) και 3Μ ( 6%) ενώ κανένας τίτλος δεν κινήθηκε πτωτικά.

Στην αγορά ομολόγων, η απόδοση του αμερικανικού 10ετούς επέστρεψε πάνω από το 1%, σημειώνοντας άνοδο τεσσάρων μονάδων βάσης, στο 1,03%.

Στην αγορά συναλλάγματος, το δολάριο κινήθηκε υψηλότερα 0,4% έναντι του ευρώ στο 1,1180 δολ. από 1,1134 την προηγούμενη μέρα.

Στην αγορά εμπορευμάτων, η τιμή του πετρελαίου υποχώρησε 0,9% στα 46,78 δολάρια ανά βαρέλι και αντίστοιχα η τιμή του χρυσού σημείωσε πτώση 0,9% στα 1.643 δολ./oz.

Σχετικα αρθρα

Προσεκτικές κινήσεις στις ευρωαγορές

admin

Νευρικότητα στη Wall Street με τα ομόλογα στο επίκεντρο

admin

Wall Street: Δεν πείθεται από τις διαβεβαιώσεις Τραμπ για «άνοιγμα» της οικονομίας

admin

Υποτονική εικόνα στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια με το βλέμμα στη Fed

admin

Με κέρδη κλείνουν την εβδομάδα τα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Μικτά πρόσημα στη Wall Street

admin

Ανοδικά οι ασιατικές αγορές

admin

Με ρεκόρ μπήκε το 2020 στη Wall Street

admin

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

admin

Σε στάση αναμονής τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια-Στο επίκεντρο τα εταιρικά αποτελέσματα

admin

Στο «κόκκινο» πέρασαν τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Νέες πιέσεις λόγω Covid-19 στη Wall Street-Κέρδη για τον Nasdaq

admin

Στο 1,17% η απόδοση του ελληνικού 10ετούς

admin

Ισχυρές πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω κοροναϊού

admin

Τρίτη μέρα πτώσης στις ευρωαγορές

admin

Νέες πιέσεις στις ασιατικές αγορές λόγω κορωνοϊού

admin

Επιφυλακτικότητα στα ασιατικά χρηματιστήρια με το βλέμμα στον Powell

admin

Σε υψηλό τεσσάρων ετών οι ευρωαγορές

admin