Image default
Επιχειρήσεις

Ενισχύει την επιτήρηση των συνόρων του Μαρόκου η Intracom Telecom

H Intracom Telecom, διεθνής πάροχος τηλεπικοινωνιακών συστημάτων και λύσεων, ανακοίνωσε την προμήθεια του κορυφαίου σημειακού (Point-to-Point) μικροκυματικού ραδιοσυστήματός της, OmniBAS™, στο Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων για την περιοχή Μαγκρέμπ, το οποίο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ε.Ε.). Η εταιρεία έχει αναλάβει να εγκαταστήσει τον εξοπλισμό σε συνεργασία με τοπικές εταιρίες παροχής μηχανολογικών υπηρεσιών και υπηρεσιών εγκατάστασης.

Μέσω του Καταπιστευματικού Ταμείου Έκτακτης Ανάγκης της Ε.Ε. για την Αφρική, το Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων για την περιοχή Μαγκρέμπ, το οποίο υλοποιείται από το Διεθνές Κέντρο για την Ανάπτυξη Μεταναστευτικής Πολιτικής (ICMPD), στοχεύει στην ενίσχυση της ικανότητας των Μαροκινών αρχών να ελέγχουν τα σύνορά τους, προκειμένου να προστατεύσουν τους ευάλωτους μετανάστες, να αντιμετωπίσουν την παράνομη μετανάστευση και να εξαλείψουν τη διασυνοριακή εγκληματικότητα. Η Intracom Telecom επιλέχθηκε για την αξιόπιστη μικροκυματική λύση της υψηλής χωρητικότητας OmniBAS™, η οποία θα βοηθήσει τις Μαροκινές Αρχές να αντιμετωπίσουν αυτές τις προκλήσεις.

Οπως αναφέρει η εταιρία, το Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων αξιοποιεί στο έπακρο τις ασυναγώνιστες δυνατότητες του συστήματος OmniBAS™, την απαράμιλλη ευελιξία και τις εξαιρετικές επιδόσεις του, βελτιώνοντας περαιτέρω την επικοινωνία και τη μεταφορά δεδομένων μεταξύ των αρμόδιων αρχών. Τα ραδιοσυστήματα OmniBAS™, που αποτελούνται από μονάδες υψηλής απόδοσης εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, παρέχουν διαμόρφωση συχνότητας μέχρι 4096-QAM για ραδιοεπικοινωνίες υψηλής απόδοσης, υποστηρίζουν λειτουργικότητα XPIC και μεγιστοποιούν την αποδοτικότητα των φασματικών πόρων που χρησιμοποιούνται.

Ο κ. Christian Chataigner, εμπορικός διευθυντής της Intratelecom στο Μαρόκο, δήλωσε: «Έχοντας επίγνωση της έντονης μεταναστευτικής πίεσης που αντιμετωπίζει το Μαρόκο, γνωρίζουμε πόσο σημαντικό είναι να προσφέρουμε λύσεις που θα αντιμετωπίσουν αποτελεσματικά το ζήτημα και θα υποστηρίξουν το Πρόγραμμα Διαχείρισης των Συνόρων για την περιοχή Μαγκρέμπ. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να προμηθεύσουμε την τεχνολογία μας για την αναβάθμιση και υποστήριξη του δικτύου των Μαροκινών Αρχών, παρέχοντας τα κατάλληλα εργαλεία διαχείρισης και ελέγχου για την επιτήρηση των συνόρων» .

Ο κ. Ιωάννης Τενίδης, επικεφαλής Μάρκετινγκ του επιχειρησιακού τομέα ασύρματων λύσεων της Intracom Telecom, σχολίασε: «Τα ραδιοσυστήματα OmniBAS™ της Intracom Telecom αποτελούν την ιδανική λύση για την ενίσχυση της διαχείρισης των συνόρων και την ελαχιστοποίηση, ή ακόμη και την εξάλειψη, της παράνομης μετανάστευσης, όχι μόνον στο Μαρόκο αλλά σε οποιαδήποτε χώρα αντιμετωπίζει παρόμοια προβλήματα. Η λύση της εταιρείας για δίκτυα επικοινωνιών καίριας σημασίας έχει αναπτυχθεί ευρέως στην Ευρώπη και είμαστε βέβαιοι ότι θα ανταποκριθούμε επιτυχώς σε αυτό το απαιτητικό έργο» .

Σχετικα αρθρα

Από αυτά τα 25 πανεπιστήμια αποφοιτούν οι περισσότεροι επιτυχημένοι επιχειρηματίες

admin

Spotawheel: Στη 41η θέση της λίστας των FT με τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες εταιρείες της Ευρώπης

admin

Forthnet: Διαγράφεται από το Χρηματιστήριο-Επιτυχημένη η Δημόσια Πρόταση

admin

Χ.Α.: Στην περιοχή των 830 μονάδων οι πρώτες αντιστάσεις

admin

Autohellas: Κερδοφόρο το 2020

admin

ΕΒΕΠ: Παρουσίασε στη Eurocommerce τα ελληνικά μέτρα στήριξης των επιχειρήσεων

admin

Autohellas: Επανάκαμψη κερδοφορίας το δ’ τρίμηνο παρά το δεύτερο lockdown

admin

ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ: Χωρίς επιβολή δασμού αντιντάμπινγκ η έρευνα για τις εισαγωγές της εταιρείας στις ΗΠΑ

admin

Τζιμ Γιαννόπουλος: Έτσι μπορεί η Ελλάδα να εξελιχθεί σε πραγματικό «κρίκο» του Χόλιγουντ

admin

Κομισιόν: Σημαντική η Ελληνική Αναπτυξιακή Τράπεζα στη χρηματοδότηση των επιχειρήσεων

admin

Visa: Πρωτοβουλία για την ψηφιακή προσαρμογή σε 8 εκατ. μικρές επιχειρήσεις στην Ευρώπη

admin

Τεχνική Ολυμπιακή: Στις 5/4 το πόρισμα για το Πόρτο Καρράς

admin