Image default
Επιχειρήσεις

CPI: Φόβος για τον κορωνοϊό, προσδοκίες από την e-τιμολόγηση

Τον προβληματισμό της για πιθανές επιπτώσεις στις πωλήσεις λόγω του κορωνοϊού, αλλά και τις προσδοκίες για ανάληψη νέων εργασιών μέσα από την προωθούμενη ηλεκτρονική τιμολόγηση, εξέφρασε η διοίκηση της CPI στα πλαίσια της χθεσινής τακτικής γενικής συνέλευσης των μετόχων της.

Ειδικότερα, απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο πρόεδρος της εισηγμένης Χρήστος Παπαθάνος σημείωσε πως «κατά το πρώτο μισό της τρέχουσας χρήσης η οποία λήγει στις 30 Ιουνίου του 2020, δεν είδαμε να αντανακλάται στη αγορά μας το γενικότερο κλίμα ευνοϊκών προσδοκιών που είχε διαμορφωθεί. Έτσι, ο κύκλος εργασιών της CPI κατά την περίοδο Ιουλίου-Δεκεμβρίου 2019 κυμάνθηκε στα ίδια περίπου επίπεδα, κινούμενος χαμηλότερα από το στόχο. Το πρώτο φετινό δίμηνο (Ιανουάριος-Φεβρουάριος 2020) ξεκίνησε ανοδικά, ωστόσο είμαστε επιφυλακτικοί για το πώς θα κλείσει η χρήση, εξαιτίας μιας σειράς αβεβαιοτήτων».

Ειδικότερα για τον κορωνοϊό, ο κ. Παπαθάνος δήλωσε πως «μέχρι σήμερα η εταιρεία δεν έχει αντιμετωπίσει πρόβλημα προμήθειας εμπορευμάτων, ωστόσο θεωρώ ότι σε κάποια μελλοντική στιγμή είναι πολύ πιθανόν να προκύψει κάποιο ζήτημα, επηρεάζοντας ως ένα βαθμό τον κύκλο εργασιών της CPI. Από την πλευρά μας έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες κινήσεις, αλλά ουσιαστικά μιλάμε για προβλήματα που αντιμετωπίζουν προμηθευτές των προμηθευτών μας».

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση αναφέρθηκε και στην αναπτυξιακή πορεία της εισηγμένης, λόγω και κυβερνητικής πρόθεσης να ξεκινήσει η διαδικασία της ηλεκτρονικής τιμολόγησης από τον προσεχή Μάιο.

Η ουσία είναι πως είτε από το Μάιο, είτε λίγο αργότερα αν δοθεί παράταση, οι πελάτες της CPI διαθέτουν περίπου 25.000 συστήματα φορολογικών μηχανισμών, τα οποία θα πρέπει να μετασχηματιστούν προκειμένου να ανταποκρίνονται στα νέα δεδομένα και η εισηγμένη είναι προετοιμασμένη για μια τέτοια δραστηριότητα ήδη από το 2014. Γενικότερα, η δραστηριότητα της CPI σε συστήματα φορολογικών μηχανισμών και ηλεκτρονική τιμολόγηση μπορεί να προσφέρει όχι μόνο εφάπαξ κύκλο εργασιών, αλλά και έσοδα από παροχή υπηρεσιών σε βάθος χρόνου.

Εξαγορές και εξωτερικό

Η απόπειρα επέκτασης στη Βουλγαρία έχει σταματήσει (η σχετική εταιρεία εκκαθαρίζεται), ενώ αντίθετα, θετικά εξελίσσεται η παρουσία της CPI στην Κύπρο, όπου σε συνδυασμό με τοπικό συνεργάτη έχουν λάβει έργο του δημοσίου (εκτυπωτές ΟΚΙ, που σε βάθος χρόνου προκαλούν ζήτηση και για αναλώσιμα).

«Το θετικό είναι ότι στην Κύπρο έχουμε αποκτήσει μια βάση, πάνω στην οποία μπορούμε να πατήσουμε και να επιδιώξουμε και άλλα πράγματα» υποστήριξε ο γενικός διευθυντής της εισηγμένης Άρης Παπαθάνος.

Παράλληλα, η CPI έχει ως στόχο πέρα από την οργανική της ανάπτυξη και την αύξηση των δραστηριοτήτων της μέσω εξαγορών. «Υπήρξαν τρεις περιπτώσεις που εξετάζαμε -σε κάποιες από αυτές είχαμε φτάσει κοντά- αλλά τελικά δεν προχωρήσαμε», δήλωσε ο Χρήστος Παπαθάνος, προσθέτοντας πως η CPI εξακολουθεί να αναζητεί την εξαγορά άλλων εταιρειών με γνώμονα τη διεύρυνση των προσφερόμενων προϊόντων-υπηρεσιών και την απόκτηση νέου πελατολογίου.

Σχετικα αρθρα

Κλινική Ρέα: Σε κερδοφορία, παρά την υποχώρηση των πωλήσεων

admin

Διαδικτυακή απονομή του βραβείου Best Workplace Hellas 2020 στην Epsilon Net

admin

Το σχέδιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για μια συντονισμένη άρση των περιοριστικών μέτρων

admin

Κατέρρευσε η επιχειρηματική δραστηριότητα στην ευρωζώνη τον Μάρτιο

admin

Attica Group: Πρώτη περίοδος εκτοκισμού ομολογιακού δανείου

admin

Σλοβενία: Με ταυτότητα θα πηγαίνουν για ψώνια όσοι είναι άνω των 65 ετών

admin

Νέος πρόεδρος στην ΕΤΑΔ ο Αντώνιος Μπέζας

admin

Πρωινό στο δωμάτιο και γεύματα “a la cart” για τους πελάτες των ξενοδοχείων

admin

Παραγωγή αντισηπτικών από την FAMAR, μετά από έγκριση του ΕΟΦ

admin

Επιστροφή στα κέρδη για τη Mevaco

admin

Τουρκία: Ο πρόεδρος Ερντογάν δοκιμάζει τη διπλωματία της μάσκας

admin

«Τεχνολογία για Όλους» από την Cosmote

admin

Μηδενίζει τις συσσωρευμένες ζημίες η Q&R

admin

Moody’s: Πιστωτικά θετικό το swap της Εθνικής

admin

Βραζιλία: Ημέρα νηστείας και προσευχής προκειμένου να “απαλλαγεί” η χώρα από την επιδημία

admin

The Telegraph: Η Ελλάδα πρώτος προορισμός μετά την κρίση του κορωνοϊού

admin

Διεθνής διάκριση για το αεροδρόμιο «Μακεδονία»

admin

ΚΡΙ ΚΡΙ: Στα €12,45 εκατ. αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη 9μήνου

admin