Image default
Επιχειρήσεις

MLS: Φως στο νέο business plan ψάχνουν μέτοχοι και ομολογιούχοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης του νέου τριετούς business plan από την πλευρά της MLS, με στόχο να πειστούν μέτοχοι, ομολογιούχοι και λοιποί πιστωτές πως η εισηγμένη μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις επιπτώσεις που προέκυψαν από την περιορισμένη αποδοχή της πλατφόρμας MAIC στην ελληνική αγορά.

Ένα αρκετά πιθανό σενάριο είναι το business plan να ανακοινωθεί με την έκδοση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων της χρήσης 2019 (έως τα τέλη Απριλίου), προκειμένου να έχει λάβει υπόψη του όλα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η ΜLS είχε σημειώσει οριακή αύξηση κύκλου εργασιών (από τα 10,54 στα 10,64 εκατ. ευρώ) και μείωση καθαρών κερδών (από το 1,48 εκατ. στα 821 χιλ. ευρώ). Αν και τίποτε σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν ότι οι λογιστικές καταστάσεις του 2019 θα αναγνωρίσουν τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, για το σύνολο της χρονιάς αναμένουν κάποια υποχώρηση του κύκλου εργασιών και πιθανότατα το πέρασμα τμήματος των υψηλών άυλων περιουσιακών στοιχείων του παρελθόντος στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως, οδηγώντας τελικά την «κάτω γραμμή» σε αριθμό που θα ξεκινά από μείον.

Στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία συγκαταλέγεται και αυτή των επιπτώσεων του κορωνοϊού, τόσο μέσα από το πάγωμα της εγχώριας κατανάλωσης που φαίνεται να έχει οδηγήσει, όσο και μέσα από μελλοντική ενδεχόμενη στενότητα στην παραλαβή εμπορευμάτων.

Παρόλα αυτά, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προκύψει ένα ρεαλιστικό business plan το οποίο όχι μόνο να απεικονίζει την τρέχουσα δύσκολη πραγματικότητα, αλλά και να πείθει πως η εταιρεία θα μπορέσει να ανακάμψει προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και των πιστωτών της. «Το στοίχημα είναι να προκύψει ένα καλό business plan, το οποίο θα πείσει και θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της εισηγμένης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ποια όμως αναμένεται να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου business plan;

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εργαλείο είναι θα είναι -πέρα από την πολιτική περικοπής δαπανών που ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες- μια ορθολογική προσέγγιση στα μέτωπα της προϊοντικής γκάμας και της εμπορικής πρακτικής. Θα σταματήσουν να διατίθενται προϊόντα αμφίβολης κερδοφορίας και η έμφαση θα δοθεί σε εργασίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Η παρουσία στις ξένες αγορές θα γίνει με προσεκτικά βήματα.

«Η νέα MLS θα είναι μικρότερη, περισσότερο ευέλικτη και πιο αποδοτική», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικα αρθρα

Μειωμένες οι τιμές πώλησης ακινήτων στους χειμερινούς προορισμούς

admin

Ραγδαίες εξελίξεις στην Astra Airlines

admin

Η Cosmote διευκολύνει την επικοινωνία από και προς τον Λίβανο

admin

MIG: Αύξηση πωλήσεων κατά 7,2% το 2019

admin

Aegean: «Kαίει» 40 εκατ. ευρώ το μήνα – Ζητά ορατότητα για κρατικά εργαλεία στήριξης

admin

Μπουτάρης: Προχωρά μετατροπή των ανώνυμων μετοχών σε ονομαστικές

admin

Στην Andromeda ο έλεγχος της Περσεύς

admin

Σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών ο ΔΕΔΔΗΕ

admin

ΗΠΑ: Ίσως χρειαστεί να διατηρηθούν κάποια μέτρα κοινωνικής απόστασης ως το 2022

admin

Κλουκίνας: Καμία επίπτωση από τον ορισμό διαχειριστή στη βρετανική Mothercare

admin

O ΟΠΑΠ προχωρά στην ενίσχυση της επένδυσης στο Stoiximan -Ελέγχει το 85,49%

admin

Μινωικές: Στη γραμμή Χανιά – Πειραιάς το Cruise Ferry ΚΥΔΩΝ ΠΑΛΑΣ

admin

Eurobank: Αναλαμβάνει το κόστος ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ άλλων τραπεζών σε 16 νησιά

admin

Με 1,92 εκατ. ευρώ αποζημίωσε η INTERAMERICAN το Λύρειο Ίδρυμα

admin

Κερδοφόρο εξάμηνο για την Κλωστοϋφαντουργία Ναυπάκτου

admin

Εκτακτο μέρισμα 1 ευρώ δίνει ο ΟΠΑΠ

admin

Συνεργασία Lamda Hellix με την China Telecom

admin

Pizza Hut τέλος στην Ελλάδα: Κλείνουν και τα 16 καταστήματα

admin