Image default
Επιχειρήσεις

MLS: Φως στο νέο business plan ψάχνουν μέτοχοι και ομολογιούχοι

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία εκπόνησης του νέου τριετούς business plan από την πλευρά της MLS, με στόχο να πειστούν μέτοχοι, ομολογιούχοι και λοιποί πιστωτές πως η εισηγμένη μπορεί να αντιμετωπίσει επαρκώς τις επιπτώσεις που προέκυψαν από την περιορισμένη αποδοχή της πλατφόρμας MAIC στην ελληνική αγορά.

Ένα αρκετά πιθανό σενάριο είναι το business plan να ανακοινωθεί με την έκδοση των ετήσιων λογιστικών καταστάσεων της χρήσης 2019 (έως τα τέλη Απριλίου), προκειμένου να έχει λάβει υπόψη του όλα τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία.

Κατά το πρώτο εξάμηνο του 2019, η ΜLS είχε σημειώσει οριακή αύξηση κύκλου εργασιών (από τα 10,54 στα 10,64 εκατ. ευρώ) και μείωση καθαρών κερδών (από το 1,48 εκατ. στα 821 χιλ. ευρώ). Αν και τίποτε σχετικό δεν έχει ανακοινωθεί επισήμως, κύκλοι της χρηματιστηριακής αγοράς εκτιμούν ότι οι λογιστικές καταστάσεις του 2019 θα αναγνωρίσουν τη νέα κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Ειδικότερα, για το σύνολο της χρονιάς αναμένουν κάποια υποχώρηση του κύκλου εργασιών και πιθανότατα το πέρασμα τμήματος των υψηλών άυλων περιουσιακών στοιχείων του παρελθόντος στην κατάσταση αποτελεσμάτων χρήσεως, οδηγώντας τελικά την «κάτω γραμμή» σε αριθμό που θα ξεκινά από μείον.

Στις προκλήσεις που θα κληθεί να αντιμετωπίσει η εταιρεία συγκαταλέγεται και αυτή των επιπτώσεων του κορωνοϊού, τόσο μέσα από το πάγωμα της εγχώριας κατανάλωσης που φαίνεται να έχει οδηγήσει, όσο και μέσα από μελλοντική ενδεχόμενη στενότητα στην παραλαβή εμπορευμάτων.

Παρόλα αυτά, κύκλοι της αγοράς εκτιμούν ότι θα μπορούσε να προκύψει ένα ρεαλιστικό business plan το οποίο όχι μόνο να απεικονίζει την τρέχουσα δύσκολη πραγματικότητα, αλλά και να πείθει πως η εταιρεία θα μπορέσει να ανακάμψει προς όφελος των μετόχων, των εργαζομένων της και των πιστωτών της. «Το στοίχημα είναι να προκύψει ένα καλό business plan, το οποίο θα πείσει και θα μπορέσει να αναχρηματοδοτήσει τις υποχρεώσεις της εισηγμένης», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Ποια όμως αναμένεται να είναι τα βασικά χαρακτηριστικά του νέου business plan;

Σύμφωνα με πληροφορίες, βασικό εργαλείο είναι θα είναι -πέρα από την πολιτική περικοπής δαπανών που ήδη έχει ξεκινήσει εδώ και μήνες- μια ορθολογική προσέγγιση στα μέτωπα της προϊοντικής γκάμας και της εμπορικής πρακτικής. Θα σταματήσουν να διατίθενται προϊόντα αμφίβολης κερδοφορίας και η έμφαση θα δοθεί σε εργασίες υψηλότερης προστιθέμενης αξίας. Η παρουσία στις ξένες αγορές θα γίνει με προσεκτικά βήματα.

«Η νέα MLS θα είναι μικρότερη, περισσότερο ευέλικτη και πιο αποδοτική», αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Σχετικα αρθρα

Εκπαιδευτική ημερίδα της Limra στην Εθνική Ασφαλιστική

admin

Frigoglass: Μείωση μετοχικού κεφαλαίου προς συμψηφισμό ζημιών

admin

Πειραιώς: Μόνη εναπομείνασα επιλογή η απόλυση των 24 εργαζομένων

admin

ΣΙΔΜΑ-Μπήτρος: Οι τράπεζες «σκανάρουν» την έκθεση της Grant Thornton

admin

Λύση για ΛΑΡΚΟ εντός Γενάρη επιδιώκει το ΥΠΕΝ

admin

Στην Ελλάδα η παραγωγή των τσιγάρων Winston

admin

Ως Prodea Investments από 22/10 στο ταμπλό η Εθνική Πανγαία

admin

Δεκατέσσερα νέα δρομολόγια στην Ελλάδα εγκαινιάζει η Ryanair

admin

Jumbo: Πωλήσεις 512,5 εκατ. ευρώ στο εξάμηνο

admin

Πειραιώς: «Παράθυρο» για πρόσθετη έκδοση Tier II 300 εκατ.

admin

Ικτίνος Μάρμαρα: Έτος ανάκαμψης το 2020

admin

Πωλητήριο μόνο από το δημόσιο για τα ΕΛΠΕ

admin

ΟΠΑΠ: Στις 31/12 παραγράφεται το μέρισμα της χρήσης του 2013

admin

Η Inform Λύκος προκρίθηκε στο διαγωνισμό κατασκευής καρτών ευφυούς ταχογράφου 2ης γενιάς

admin

Τελεσίδικα στον Μ. Δομαζάκι η διοίκηση της Creta Farms

admin

Φουρλής: Δεκαοκτώ στελέχη συμμετείχαν στο Stock Option

admin

Βαρβαρέσος: Υπεγράφη MoU για την αναδιάρθρωση των δανείων

admin

Διψήφιο growth και εξαγορά βλέπει το 2020 η Profile

admin