Image default
Επιχειρήσεις

Oμιλος H&M: Πρεμιέρα για το online κατάστημα COS σε Ελλάδα-Κύπρο

Με το λανσάρισμα του online καταστήματος της φίρμας COS εντός του Απριλίου ξεκινά η νέα επέκταση του πολυεθνικού σουηδικού ομίλου ένδυσης H&M σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η φίρμα που διαθέτει φυσικό δίκτυο σε άλλες ξένες αγορές προγραμματίζει να αποκτήσει κατ’αρχάς ηλεκτρονική μόνον παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το λανσάρισμα της πραγματοποιεί ειδική προώθηση προσφέροντας 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία για τους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας της από Ελλάδα και Κύπρο.

Ομοίως προετοιμάζονται για το λανσάρισμα τους τα ηλεκτρονικά καταστήματα των ομόσταβλων αλυσίδων του ομίλου, Arket και Otherstories, οι οποίες θα εμφανιστούν επίσης στην ελληνική και κυπριακή αγορά μέσα στην Άνοιξη του 2020. Και οι συγκεκριμένες φίρμες προσφέρουν στους εγγεγραμμένους χρήστες έκπτωση 20% και 10% αντίστοιχα, στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας της πρώτης τους εμφάνισης.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να λανσάρισμα των ηλεκτρονικών καταστημάτων των αλυσίδων Weekday και Monki.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση επέκτασης του ομίλου H&M μέσω ηλεκτρονικού καναλιού είχε ανακοινώσει η διοίκηση του τον περασμένο Ιανουάριο κατά την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσης για το 2019, όπου περιγράφονται επίσης οι στρατηγικές ανάπτυξης στις κατά τόπους αγορές.

Υπενθυμίζεται πως η H&M εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2007 και έως σήμερα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 35 σημείων της ομώνυμης αλυσίδας ένδυσης, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε επενδύσεις υποστήριξης των υπόλοιπων φιρμών του ομίλου.

Σε ότι αφορά την επίδοση της στην ελληνική αγορά το 2019 (1η Δεκεμβρίου 2018-30 Νοεμβρίου 2019), η αλυσίδα παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 5% σε ευρώ στα 176 εκατ. ευρώ από 161,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται πως η επίδοση της σε επίπεδο καθαρών πωλήσεων εκπεφρασμένων σε σουηδικές κορώνες ήταν 9%.

Θετική ήταν και η επίδοση της αλυσίδας στην αγοράς της Κύπρου -όπου λειτουργεί ένα κατάστημα στη Λευκωσία, αλλά και online κατάστημα της ομώνυμης φίρμας, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% (10% σε σουηδικές κορώνες) καθώς ανήλθαν στα 8,2 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ το 2018.

Τέλος στη Βουλγαρία, αγορά η οποία όπως και η Κύπρος ελέγχεται από την ελληνική θυγατρική του ομίλου οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2% (6% σε σουηδικές κορώνες) και ανήλθαν στα 63,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η H&Μ στη Βουλγαρία διατηρεί δίκτυο 21 καταστημάτων.

Σχετικα αρθρα

Τέταρτη συνεχόμενη χρονιά συνεργασίας ΟΠΑΠ και «ΚΑΕ Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ»

admin

ΕΛΠΕ: Προτάσεις εργαζομένων για επενδύσεις 1 δισ. στη Θεσσαλονίκη

admin

Νέα υπηρεσία προστασίας των συνδρομητών στο My Vodafone App

admin

Γύρο από… όσπρια λανσάρει η Megas Yeeros

admin

Pasal: Η ΑΜΚ, ο νέος μέτοχος και τα σχέδια επέκτασης

admin

Σύμβαση 1,9 εκατ. με το Υπ. Οικονομικών υπέγραψαν Q&R και Profile

admin

Motor Oil: Επιστρέφει σε μετόχους επιπλέον €0,0175

admin

Cosmote: Δωρεάν WiFi σε 1 εκατομμύριο σημεία σε όλη την Ελλάδα

admin

Prodea: Αγορά δύο εμπορικών ακινήτων στην Αθήνα έναντι €10 εκατ.

admin

Πρωτοποριακό TEDx για τις πωλήσεις από την Interamerican

admin

Στάσσης: Δραματικά χειρότερη η εικόνα της ΔΕΗ

admin

Στήριξη στο σύλλογο «Αγάπη για Ζωή» από τη Groupama

admin

Μυτιληναίος: Συμφωνία με Fairdeal για κατασκευή μονάδας ναυτιλιακών αποβλήτων

admin

Forthnet: Την 1η/10 ξεκινά η 12η περίοδος άσκησης δικαιώματος μετατροπής του ΜΟΔ

admin

Με 25% στη φαρμακευτική PharOS το Diorama Fund

admin

Διώξεις για το inside trading κατά του Γιώργου Νίκα

admin

Τρικυμία στο λιμάνι με το master plan του ΟΛΠ

admin

Ελγέκα: Παραιτήθηκε ο Άνθιμος Μισαηλίδης από μέλος του ΔΣ

admin