Image default
Επιχειρήσεις

Oμιλος H&M: Πρεμιέρα για το online κατάστημα COS σε Ελλάδα-Κύπρο

Με το λανσάρισμα του online καταστήματος της φίρμας COS εντός του Απριλίου ξεκινά η νέα επέκταση του πολυεθνικού σουηδικού ομίλου ένδυσης H&M σε Ελλάδα και Κύπρο.

Η φίρμα που διαθέτει φυσικό δίκτυο σε άλλες ξένες αγορές προγραμματίζει να αποκτήσει κατ’αρχάς ηλεκτρονική μόνον παρουσία σε Ελλάδα και Κύπρο. Για το λανσάρισμα της πραγματοποιεί ειδική προώθηση προσφέροντας 20% έκπτωση στην πρώτη παραγγελία για τους εγγεγραμμένους χρήστες της ιστοσελίδας της από Ελλάδα και Κύπρο.

Ομοίως προετοιμάζονται για το λανσάρισμα τους τα ηλεκτρονικά καταστήματα των ομόσταβλων αλυσίδων του ομίλου, Arket και Otherstories, οι οποίες θα εμφανιστούν επίσης στην ελληνική και κυπριακή αγορά μέσα στην Άνοιξη του 2020. Και οι συγκεκριμένες φίρμες προσφέρουν στους εγγεγραμμένους χρήστες έκπτωση 20% και 10% αντίστοιχα, στο πλαίσιο της προωθητικής ενέργειας της πρώτης τους εμφάνισης.

Σε δεύτερο χρόνο αναμένεται να λανσάρισμα των ηλεκτρονικών καταστημάτων των αλυσίδων Weekday και Monki.

Υπενθυμίζεται ότι την πρόθεση επέκτασης του ομίλου H&M μέσω ηλεκτρονικού καναλιού είχε ανακοινώσει η διοίκηση του τον περασμένο Ιανουάριο κατά την αναλυτική παρουσίαση των αποτελεσμάτων χρήσης για το 2019, όπου περιγράφονται επίσης οι στρατηγικές ανάπτυξης στις κατά τόπους αγορές.

Υπενθυμίζεται πως η H&M εγκαταστάθηκε στην Ελλάδα το 2007 και έως σήμερα έχει αναπτύξει ένα δίκτυο 35 σημείων της ομώνυμης αλυσίδας ένδυσης, χωρίς ωστόσο να έχει προχωρήσει σε επενδύσεις υποστήριξης των υπόλοιπων φιρμών του ομίλου.

Σε ότι αφορά την επίδοση της στην ελληνική αγορά το 2019 (1η Δεκεμβρίου 2018-30 Νοεμβρίου 2019), η αλυσίδα παρουσίασε αύξηση πωλήσεων κατά 5% σε ευρώ στα 176 εκατ. ευρώ από 161,5 εκατ. ευρώ στην προηγούμενη χρήση. Σημειώνεται πως η επίδοση της σε επίπεδο καθαρών πωλήσεων εκπεφρασμένων σε σουηδικές κορώνες ήταν 9%.

Θετική ήταν και η επίδοση της αλυσίδας στην αγοράς της Κύπρου -όπου λειτουργεί ένα κατάστημα στη Λευκωσία, αλλά και online κατάστημα της ομώνυμης φίρμας, καθώς οι πωλήσεις αυξήθηκαν κατά 7% (10% σε σουηδικές κορώνες) καθώς ανήλθαν στα 8,2 εκατ. ευρώ από 7,4 εκατ. ευρώ το 2018.

Τέλος στη Βουλγαρία, αγορά η οποία όπως και η Κύπρος ελέγχεται από την ελληνική θυγατρική του ομίλου οι πωλήσεις παρουσίασαν αύξηση της τάξης του 2% (6% σε σουηδικές κορώνες) και ανήλθαν στα 63,2 εκατ. ευρώ. Σημειώνεται ότι η H&Μ στη Βουλγαρία διατηρεί δίκτυο 21 καταστημάτων.

Σχετικα αρθρα

Alpha Bank: Ενημέρωση για τους λογαριασμούς όλων των τραπεζών μέσα από το e-Banking

admin

Folli Follie: Για την 31η Ιανουαρίου 2020 αναβλήθηκε η Γενική Συνέλευση

admin

Δώδεκα βραβεύσεις για τον Όμιλο AVAX

admin

Αντλησε 20 εκατ. ευρώ μέσω της ΑΜΚ η Avax

admin

Κέρδη 45,2 εκατ. ευρώ για τη Lamda Development

admin

Τραμπ: “Είμαι πεπεισμένος πως ο Τζόνσον θα πάει καλά”

admin

Creta Farms: Αλλαγή στη σύνθεση του Διοικητικού Συμβουλίου

admin

Moody’s: Πιστωτικά θετικό το σχέδιο Alpha Bank για τα NPEs

admin

ΤΕΡΝΑ Α.Ε.: Συμμετοχή σε 4 νέα έργα υποδομών και ΑΠΕ Προϋπολογισμού 483 εκατ.

admin

Ισπανία: 674 νέοι θάνατοι το τελευταίο 24ωρο, πτώση για τρίτη συνεχή ημέρα

admin

Ο Ευάγγελος Κοντός αναλαμβάνει Διευθύνων Σύμβουλος στην Intercontinental

admin

ΤΑΙΠΕΔ μέχρι και τον Ιούλιο του 2022

admin

Αναβαθμίζει τις digital υπηρεσίες η Εθνική Τράπεζα

admin

ΟΛΘ: Στα €8,04 εκατ. μειώθηκαν τα καθαρά κέρδη εξαμήνου

admin

Το εγκώμιο της Ελλάδας πλέκουν τα ισπανικά μέσα μαζικής ενημέρωσης

admin

Briq Properties: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Αυτές οι επιχειρήσεις παραμένουν κλειστές έως 17 Μαΐου

admin

Πολωνική ξενοδοχειακή επέκταση στην Ελλάδα

admin