Image default
Πολιτική

Βαρβιτσιώτης: H Ελλάδα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τα σύνορα της Ευρώπης

Διπλό μήνυμα ότι η Ελλάδα προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα σύνορα της Ευρώπης, έστειλε από την έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο, ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης. Κατά την επίσκεψή του στην έδρα του Συμβουλίου της Ευρώπης ενόψει της Ελληνικής Προεδρίας που ξεκινά τον προσεχή Μάιο, στο επίκεντρο της οποίας βρίσκεται η νέα γενιά και τα δικαιώματά της, ο κ. Βαρβιτσιώτης είχε διαδοχικές συναντήσεις με τη γενική γραμματέα του οργανισμού Μαρία Πεϊτσίνοβιτς Μπούριτς (Marija Pejcinovic Buric), τη γενική διευθύντρια Δημοκρατίας του οργανισμού Σνέζανα Σάμαρτζιτς-Μάρκοβιτς (Snezana Samardzic-Markovic) και τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, Λίνο–Αλέξανδρο Σισιλιάνο.

Κατά τη διάρκεια των επαφών του ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών παρουσίασε τις βασικές προτεραιότητες που έχει θέσει η Ελληνική Προεδρία και αφορούν, όπως επισημαίνεται στην ίδια ανακοίνωση: α) εκπαίδευση και δημοκρατικός πολιτισμός στην ψηφιακή εποχή, β) τα παιδιά ως ευάλωτα πρόσωπα (σε κίνδυνο φτώχειας, θύματα βίας, εμπορίας, εργασιακής εκμετάλλευσης, ασυνόδευτα, με αναπηρίες), γ) διαφύλαξη της πολιτιστικής κληρονομιάς από την κλιματική αλλαγή και του δικαιώματος της νέας γενιάς να την απολαμβάνει απρόσκοπτα, δ) Ευρωπαϊκός Κοινωνικός Χάρτης – Κοινωνικά δικαιώματα στο πλαίσιο του Συμβουλίου της Ευρώπης.

Υπενθυμίζεται ότι η χώρα μας θα ασκήσει την Προεδρία του Συμβουλίου της Ευρώπης για ένα εξάμηνο, και συγκεκριμένα από 15 Μαΐου έως 18 Νοεμβρίου 2020, η οποία συμπίπτει με τη συμπλήρωση 70 ετών από την υπογραφή της Ευρωπαϊκής Σύμβασης Δικαιωμάτων του Ανθρώπου στη Ρώμη, στις 4 Νοεμβρίου 1950. Βασικός στόχος της Ελληνικής Προεδρίας είναι η ανάδειξη της σημασίας της γνώσης και εξοικείωσης με τις αξίες του Συμβουλίου της Ευρώπης (Δημοκρατία, Κράτος Δικαίου, Ανθρώπινα Δικαιώματα) και η σύνδεση με τις τεχνολογικές εξελίξεις, την κλιματική αλλαγή και τις σύγχρονες προκλήσεις της επόμενης δεκαετίας.

Παράλληλα, ο κ. Βαρβιτσιώτης έκανε γνωστό πως ενημέρωσε τους συνομιλητές του για την κατάσταση στα σύνορα στον Έβρο, επισημαίνοντας πως πρόκειται για τα σύνορα της Ευρώπης, ενώ έκανε λόγο για εκβιασμό Ερντογάν που εργαλειοποιεί τους μετανάστες για να ασκήσει πίεση στην Ευρώπη. Τόνισε, ακόμη, ότι το μεταναστευτικό δεν είναι διμερές, αλλά ένα κατεξοχήν ευρωπαϊκό ζήτημα με γεωπολιτικές διαστάσεις, με την γείτονα να επιδίδεται σε ένα συνεχές παιχνίδι αναπαραγωγής fake news. «Η Ελλάδα», σημείωσε καταληκτικά, «θα συνεχίσει να προασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα, αλλά και τα Σύνορα της Ευρώπης».

Σχετικα αρθρα

Πόθεν έσχες: Υπουργοί του ΣΥΡΙΖΑ με μηδενικό εισόδημα

admin

Νέα επικοινωνία Παναγιωτόπουλου με Παρλί – Η λίστα με τα εξοπλιστικά

admin

Ρίχνει τους τόνους ο Ακάρ: «Να επιλύσουμε ειρηνικά τις διαφορές με την Ελλάδα»

admin

Ο Τσιάρας ζητά «πολιτική ωριμότητα» για τους Ποινικούς Κώδικες

admin

Ένταση και σπρωξίματα στη Βουλή: Γιατί ο Κυρανάκης αποκάλεσε «κότα» τον Πολάκη

admin

H Σουηδία δεν θέλει πρόσφυγες από Μόρια – «Θα σας στείλουμε φορητές τουαλέτες»

admin

Βιβλίο για τον Τσίπρα: Το βράδυ των ευρωεκλογών δεν πίστευαν τα exit polls, νόμιζαν ότι ήταν λάθος

admin

Τηλεργασία: Κατατέθηκε η τροπολογία στη Βουλή

admin

Δένδιας σε Στόλτενμπεργκ: Το ΝΑΤΟ δεν μπορεί να ανέχεται συμπεριφορές που υπονομεύουν τη συνοχή της συμμαχίας

admin

Αβραμόπουλος: Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να είναι καλύτερα προετοιμασμένη για τη μεταναστευτική κρίση

admin

Ξυπνάει ο «βαθύς» ΣΥΡΙΖΑ και βάζει φρένο στις αλλαγές του Αλέξη Τσίπρα

admin

Νίκη Κεραμέως: Νέα εποχή για το Ελληνικό Ανοικτό Πανεπιστήμιο

admin

Δένδιας προς Τουρκία: Η ΕΕ δεν θα επιτρέψει την εργαλειοποίηση του ανθρώπινου πόνου

admin

Απτόητος ο Ερντογάν: Διαπραγματευόμαστε και τρίτο γεωτρύπανο!

admin

Κεραμέως: Μέσα σε 29 ημέρες καταργήσαμε το άσυλο της βίας και της ανομίας

admin

Το κρίσιμο τεστ για διάλογο με Τουρκία και οι ελληνικοί όροι – Άσκήσεις με ΗΑΕ και Αίγυπτο

admin

Λύση στην πληρωμή του προγράμματος νιτρορύπανσης δίνει ο Μάκης Βορίδης

admin

Πέτσας: Πετύχαμε αυτό που θέλαμε με την καταδίκη των τουρκικών ενεργειών στη Σύνοδο Κορυφής

admin