Image default
Πολιτική

Κλειστά σχολεία λόγω κορονοϊού: Κανονικά πληρώνονται οι εκπαιδευτικοί

Την εξ αποστάσεως εκπαίδευση σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το υπουργείο Παιδείας στην παρούσα κατάσταση, μετά το κλείσιμο των σχολείων για 14 ημέρες για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού, κι ενώ τα κρούσματα στην Ελλάδα έφτασαν χθες τα 89.

Εξηγώντας τα «βήματα» που αναμένεται να γίνουν ανάλογα με την εξέλιξη των πραγμάτων, σημείωσε πως για τα σχολεία, «αν πάμε σε μία αναστολή μέχρι 2-3 εβδομάδες συνολικά, τότε μπορεί να καλυφθεί το χαμένο έδαφος σχετικά εύκολα, σχετικά ανώδυνα, κυρίως μέσα από αναπροσαρμογή του διδακτικού ωραρίου και μείωση της διάρκειας των διδακτικών ωρών σε 35 λεπτά». Αν, ωστόσο, χρειαστεί αναστολή λειτουργίας μεγαλύτερη των 2-3 εβδομάδων, «τότε υπάρχει ενδεχόμενο για επέκταση του διδακτικού έτους, ενδεχομένως για μείωση της ύλης και για μετακύλιση των πανελλαδικών εξετάσεων».

Σε συνέντευξή της στον ραδιοφωνικό σταθμό Πρακτορείο, η κα Κεραμέως αναφέρθηκε και στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση, που σκοπεύει να χρησιμοποιήσει το υπουργείο στην παρούσα κατάσταση, καθώς θεωρεί, όπως τόνισε, ότι είναι πολύ σημαντικό να διατηρηθεί η στενή επαφή των φοιτητών και των μαθητών με την εκπαιδευτική διαδικασία. «Σε όλη αυτή τη διάρκεια, πέρα από την αναπλήρωση των διδακτικών ωρών, ξεκινάμε άμεσα την εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για το πανεπιστήμιο και για το σχολείο», σημείωσε, εξηγώντας πως τα πανεπιστήμια, σε μεγάλο βαθμό, είναι ήδη εξοικειωμένα με μεθόδους εξ αποστάσεως εκπαίδευσης. «Έχουμε ήδη έρθει σε επαφή με τα πανεπιστήμια, τους έχουμε πει ότι είμαστε στη διάθεσή τους να συνδράμουμε με υποδομές, έχουμε ήδη προβεί σε ενέργειες για την εξασφάλιση των απαραίτητων σέρβερς προκειμένου να μπορέσουν τα πανεπιστήμια να “σηκώσουν” όλη αυτή την εκπαιδευτική διαδικασία μέσα από διαδικτυακές πλατφόρμες» εξήγησε η υπουργός Παιδείας.

Σε ό,τι αφορά τα σχολεία, επισήμανε ότι πρώτη προτεραιότητα θα δοθεί στους μαθητές της Γ’ Λυκείου και στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, μέσα από υπάρχοντα δίκτυα που έχει το υπουργείο Παιδείας. «Θα τα αξιοποιήσουμε (τα δίκτυα αυτά). Ήδη είμαστε σε φάση δοκιμών προκειμένου να προτεραιοποιήσουμε τη διδασκαλία των πανελλαδικώς εξεταζομένων μαθημάτων. Από εκεί και πέρα έχουμε ήδη έρθει σε επαφές με ιδιωτικές εταιρείες, οι οποίες αφιλοκερδώς έχουν -και τους ευχαριστούμε θερμά γι’ αυτό- προτείνει να μας παραχωρήσουν υποδομές προκειμένου να ανταποκριθούμε στην εξ αποστάσεως εκπαίδευση και για τις άλλες τάξεις του σχολείου».

Αναφορικά με τα σχολεία, διευκρίνισε ότι υπάρχει πρόβλεψη να πηγαίνει ο διευθυντής και ο υποδιευθυντής, οι εκπαιδευτικοί δεν θα πηγαίνουν, «όμως θα έρθουμε σε επαφή μαζί τους, μέσω των περιφερειακών διευθυντών και των διευθυντών εκπαίδευσης, για ζητήματα εξ αποστάσεως εκπαίδευσης» και θα συνεχίσουν να πληρώνονται κανονικά.

Για το ενδεχόμενο απολυμάνσεων στα σχολεία στο διάστημα που αυτά θα παραμείνουν κλειστά, η υπουργός Παιδείας διευκρίνισε ότι «εδώ και αρκετές ημέρες, ο ΕΟΔΥ μας έχει στείλει αναλυτικές οδηγίες για τον βέλτιστο τρόπο καθαρισμού των σχολικών κτιρίων και των τάξεων και οι οδηγίες αυτές έχουν διανεμηθεί σε όλα τα σχολεία προκειμένου να διασφαλίσουμε τη σωστή απολύμανση των χώρων».

Μιλώντας νωρίτερα στον ΣΚΑΪ, η κα Κεραμέως ξεκαθάρισε πως δεν θα χαθεί ούτε η ακαδημαϊκή ή σχολική χρονιά ούτε οι πανελλήνιες, διαβεβαιώνοντας πως το υπουργείο έχει επεξεργαστεί σενάρια για όλα και θα αξιολογεί κάθε στιγμή τα δεδομένα. Σχετικά με την αναστολή λειτουργίας των σχολείων δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να παραταθεί πέραν των δύο εβδομάδων, αν χρειαστεί.

Σχετικα αρθρα

Κορωνοϊός: Ο Τσίπρας παρουσιάζει το πρόγραμμα «Μένουμε Όρθιοι»

admin

Προσφυγικό: Ποιος είναι ο Μουτζούρης που «αναστάτωσε» τη ΝΔ

admin

Κορονοϊός: Έκτακτη πτήση για τον επαναπατρισμό 100 Ελλήνων από το Μαρακές

admin

Συνεδριάζει την Τρίτη το Εθνικό Συμβούλιο Εξωτερικής Πολιτικής

admin

ΚΚΕ για Μόρια: «Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης Ν.Δ. αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ»

admin

Καραμανλής: Δεν υπάρχει λόγος για αυξήσεις στις τιμές των διοδίων

admin

Μεταναστευτικό: «76.358 πρόσφυγες έφυγαν από Αδριανούπολη για Ευρώπη» λέει ο Τούρκος υπουργός Εσωτερικών

admin

Novartis: Τις επόμενες εβδομάδες κρίνεται το αίτημα Πλιώτα για τον ορισμό εφέτη – ανακριτή

admin

Η ανεξιχνίαστη μέχρι και σήμερα δολοφονία του μακροβιότερου βασιλιά της χώρας

admin

Θεοδωρικάκος: Η Ελλάδα δεν μπορεί να δεχτεί απεριόριστο αριθμό μεταναστών

admin

«Ώρα Πρωθυπουργού» από τις 20 Σεπτέμβρη

admin

Ο δικηγόρος που ξεβράστηκε σε παραλία με μια τρύπα στο στήθος αλλά επέμεναν ότι πνίγηκε

admin

Παυλόπουλος: Να ψάξουμε τι είναι αυτό που μας αναλογεί ως Ελλάδα

admin

Κορωνοϊος: Ευχαριστίες Σακελλαροπούλου στους Προέδρους της Μάλτας και της Ιρλανδίας

admin

Μπακογιάννη: Η Ελλάδα να προσφύγει στο διεθνές δικαστήριο της Χάγης για την υφαλοκρηπίδα

admin

Δημοσκόπηση MRB: «Νταμπλ σκορ» σε πρόθεση ψήφου και καταλληλότητα για ΝΔ και Μητσοτάκη

admin

Κεραμέως: Το 2020 οι μόνιμοι διορισμοί στην εκπαίδευση

admin

Κόλαφος για την Τουρκία η ετήσια έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για τα ανθρώπινα δικαιώματα

admin