Image default
Διεθνή

Αυστραλία : Έως και 6% η οικονομική ύφεση μέσα στο 2020

Η οικονομία της Αυστραλίας είναι έτοιμη για τη βαθύτερη ύφεση της εδώ και 90 χρόνια, καθώς οι περιορισμοί που αποσκοπούν στην άμβλυνση της εξάπλωσης του κοροναϊού ωθούν τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά στο χείλος, σύμφωνα με την - Economics.

Το ακαθάριστο εγχώριο προϊόν θα μειωθεί κατά περίπου 10% τα τρία πρώτα τρίμηνα του 2020, πριν από τη σταδιακή ανάκαμψη τους τελευταίους τρεις μήνες, γράφει σε έρευνα τη Δευτέρα ο James McIntyre, οικονομολόγος της - Economics. Δεν περιμένει από την Αυστραλία να επιστρέψει στο επίπεδο της δραστηριότητάς της πριν από το κοροναϊό για τρία χρόνια.

Οικονομική ενίσχυση

«Η ζοφερή οικονομική πραγματικότητα είναι ότι δεν μπορούν όλες οι επιχειρήσεις και οι θέσεις εργασίας να σωθούν παρά τις καλύτερες προσπάθειες των υπεύθυνων για τη χάραξη δημοσιονομικών πολιτικών», έγραψε ο McIntyre.

«Τα δημοσιονομικά μέτρα είναι ακόμα απαραίτητα και αξίζει τον κόπο – είναι λιγότερο δαπανηρό να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις και τα νοικοκυριά μέχρι την τελική ανάκαμψη παρά να ξαναχτίσουν την οικονομία μετά».

Ο Πρωθυπουργός Σκοτ ​​Μόρισον δεσμεύθηκε τη Δευτέρα να δαπανήσει 130 δισεκατομμύρια δολάρια (80 δισεκατομμύρια δολάρια) για έξι μήνες για να προσπαθήσει να προστατεύσει τις θέσεις εργασίας σε μια τρίτη δόση δημοσιονομικών κινήτρων.

 

Διαχείριση πακέτου

Η Κεντρική Τράπεζα της Αυστραλίας έχει μειώσει το επιτόκιο ρευστότητας σχεδόν στο μηδέν και αγοράζει κρατικά ομόλογα με χαμηλότερες αποδόσεις και μειώνει τα επιτόκια σε ολόκληρη την οικονομία.

Ο McIntyre υποστηρίζει ότι τα μέτρα τόνωσης, ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλα, δε θα αποτρέψουν την αναταραχή στην οικονομία, αλλά είναι καθοριστικής σημασίας για να βοηθήσουν τις επιχειρήσεις στην κρίση και να ξαναχτιστούν αργότερα. Δεκάδες χιλιάδες Αυστραλοί εργάτες έχουν ήδη πάει στο σπίτι τους ως λιανοπωλητές

Η κυβέρνηση έχει περάσει μέχρι στιγμής δημοσιονομική στήριξη αξίας άνω των 80 δισεκατομμυρίων δολαρίων και η ανακοίνωση του Morrison σήμερα φέρνει συνολικά δημοσιονομικά και νομισματικά κίνητρα με 320 δισεκατομμύρια δολάρια ΗΠΑ ή 16,4% του ΑΕΠ.

«Η διαταραχή της αγοράς εργασίας θα είναι σημαντική και είναι πιθανό να παραμείνει για παρατεταμένο χρονικό διάστημα», αν και η οικονομική ανάπτυξη μπορεί να «αναπηδήσει», έγραψε ο McIntyre.

Για ολόκληρο το έτος 2020, η McIntyre αναμένει ότι η οικονομία θα υποχωρήσει κατά 6%. Θεωρεί ότι η αγορά εργασίας παραμένει χαλαρή, γεγονός που θα μειώσει την αύξηση των μισθών και τον πληθωρισμό.

«Η νομισματική πολιτική αναμένεται να παραμείνει σε αναμονή, με συνεχιζόμενη ποσοτική χαλάρωση για τη συγκράτηση των αποδόσεων εν μέσω αυξανόμενης έκδοσης ως φορολογικών πακέτων και αυτόματων σταθεροποιητών», έγραψε.

 

 

Πηγή: thejakartapost.com

Σχετικα αρθρα

Κορωνοϊός – Βρετανία: Άλλοι 180 νεκροί – Στους 1.408 οι θάνατοι

admin

Κορωνοϊός: «Υγειονομική ασυναρτησία» η απόφαση Τραμπ να κλείσει τα σύνορα λέει ο Γάλλος υπουργός Οικονομικών

admin

Τι συμβαίνει στην Ισπανία: Βαθιά πολιτική κρίση και στο τέλος… αδιέξοδο

admin

Κίνα: Κέρδισε την πρώτη μάχη με τον κοροναϊό – Το στοίχημα της επόμενης μέρας

admin

ΗΠΑ : Αναστολή μετανάστευσης για 60 ημέρες ανακοίνωσε ο Τραμπ

admin

Τουρκία : Το plan Β της αμυντικής βιομηχανίας

admin

Κοροναϊός : Ο χάρτης με τα μέτρα των χωρών για την αντιμετώπιση της πανδημίας

admin

Κοροναϊός : Εξαπλώνεται ραγδαία στο Ιράν – 157 νέοι θάνατοι και αυστηρά μέτρα

admin

Ουρουγουάη : Τόνοι κοκαΐνης βρέθηκαν σε κιβώτια με αλεύρι

admin

To RT America ζητά να προσλάβει Αμερικανούς δημοσιογράφους λίγους μήνες πριν τις εκλογές

admin

Μήνυμα στήριξης της Ευρώπης από τη Μέρκελ: Η ευθύνη δεν σταματά στα εθνικά σύνορα

admin

Γαλλία : Η κυβέρνηση συνιστά στους πολίτες να μην ταξιδέψουν το καλοκαίρι στο εξωτερικό

admin

Ρωσία : Ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων – 10.699 το τελευταίο 24ωρο

admin

Κοροναϊός : Το Πεκίνο απειλεί με «αντίμετρα» στην περίπτωση αμερικανικών κυρώσεων

admin

Κορωνοϊός: Πάνω από 60.000 οι νεκροί παγκοσμίως

admin

Η Ευρώπη ξεπέρασε την Ασία στον αριθμό των νεκρών

admin

Κοροναϊός: Η Ολλανδία κλείνει σχολεία, μπαρ, οίκους ανοχής και coffee shop

admin

Ινδία: Η τρομακτική στιγμή της μετωπικής σύγκρουσης δύο τρένων

admin