Image default
Πολιτική

Κορωνοϊός – Γεννηματά: «Να μην πληρώσουν το μάρμαρο οι εργαζόμενοι»

Κορωνοϊος: «Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν και η ρευστότητα που δίνεται στην αγορά είναι λιγότερη από ό,τι δίνεται σε άλλα κράτη» επισήμανε η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ

Να μην πληρώσουν το μάρμαρο της οικονομικής κρίσης από την πανδημία του κορωνοϊού οι εργαζόμενοι δημόσιου και ιδιωτικού τομέα ζήτησε η Φώφη Γεννηματά σε ραδιοφωνική συνέντευξή της, επισημαίνοντας ότι η ΠΝΠ για την αναστολή συμβάσεων οδηγεί στη φτωχοποίηση των εργαζομένων.«Τα μέτρα της κυβέρνησης δεν επαρκούν και η ρευστότητα που δίνεται στην αγορά είναι λιγότερη από ό,τι δίνεται σε άλλα κράτη. Δεν μιλώ για τη ρευστότητα που δίνουν άλλα κράτη που αγγίζουν το 20% του ΑΕΠ τους και εδώ μιλάμε για το 1%. Καταλαβαίνετε, συγκριτικά, πόσο μεγάλο περιθώριο υπάρχει. Γιατί αν κλείσουν επιχειρήσεις ξέρετε πόσο δύσκολα να ανοίξουν μετά. Ήδη πληροφορηθήκαμε το κλείσιμο πέντε εργοστάσιων της Βιοχάλκο. Ελπίζω ότι δεν θα είναι μόνιμο το κλείσιμο αυτό. Χτυπάμε το καμπανάκι του κινδύνου”, τόνισε, επαναλαμβάνοντας την πρόταση να ενταχθούν στα βαρέα κι ανθυγιεινά οι νοσηλευτές που εργάζονται στο δημόσιο, ενώ κάλεσε τα κόμματα να στηρίξουν την πρόταση νόμου που έχει κατατεθεί από το Κίνημα Αλλαγής.”Χρειαζόμαστε ένα ολοκληρωμένο, συνεκτικό σχέδιο για την ανόρθωση της ελληνικής οικονομίας. Να μην πληρώσουν οι εργαζόμενοι ιδιωτικού και δημόσιου τομέα το μάρμαρο της κρίσης”, πρόσθεσε.
Επίσης, η πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής έκανε ειδική αναφορά στους αυτοαπασχολούμενους επιστήμονες, υποστηρίζοντας ότι “πίσω από αυτό, πίσω από τη δήθεν τηλεκατάρτιση φαίνεται ότι κάποιοι θα έχουν κέρδη. Δεν είναι ώρα για τέτοια πράγματα. Είναι ώρα για συλλογική προσπάθεια. Να ενώσουμε τις δυνάμεις μας να στηρίξουμε το επιστημονικό δυναμικό”.
Παράλληλα, η Φώφη Γεννηματά κάλεσε την Κυβέρνηση να προχωρήσει στην έκδοση των συντάξεων που καθυστερούν και να καταργήσει το άρθρο 9 της ΠΝΠ που “οδηγεί σε φτωχοποίηση των εργαζομένων. Δεν θα επιβάλουν τώρα συγκεκριμένοι εργοδότες ό,τι δεν πέτυχαν τα προηγούμενα χρόνια με τα μνημόνια”, όπως χαρακτηριστικά είπε, ενώ αναφέρθηκε σε πρόβλημα εφαρμογής και καθυστερήσεις των κατευθύνσεων και αποφάσεων των επιστημόνων, για καλύτερη φροντίδα.Ειδήσεις σήμερα:Πέθανε ο Μανώλης ΓλέζοςΚορωνοϊός – Χαρδαλιάς: «Πάσχα τέλος, μην κάνουμε λάθος τώρα»

Σχετικα αρθρα

Τσίπρας: Με νέα ομάδα και πακέτο 5,7 δισ. ευρώ το σχέδιο για την οικονομία μετά την πανδημία

admin

Χαρδαλιάς: Σε 14 ημέρες έχουν γίνει 700.000 rapid και μοριακά τεστ – Στα φαρμακεία έχουν διατεθεί 2.700.000 self test

admin

Παναγιωτόπουλος: Οι εθνικές θέσεις είναι αδιαπραγμάτευτες, κρυστάλλινες και αδιαμφισβήτητες

admin

Τσίπρας: Όχι σε «αντιπαράθεση χαρακωμάτων» για την επανεκκίνηση της οικονομίας

admin

Τι απαντά ο Κώστας Ήσυχος για την υπόθεση του πρεσβευτή της Βενεζουέλας και τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις

admin

Προανακριτική για Παππά: Σύγκρουση ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ για το εξώδικο Καλογρίτσα

admin

Κατ' αντιπαράσταση εξέταση με Τόμπρα και Χούρι ζητάει ο Χρήστος Καλογρίτσας – Το εξώδικο

admin

Τσίπρας: Ο δρόμος της επανεκκίνησης για δυνατή οικονομία και ισχυρή κοινωνία

admin

Την Πέμπτη το ταξίδι Δένδια στην Τουρκία – Γιατί θα γίνει με 24 ώρες καθυστέρηση

admin

Πελώνη: Υποσχέσεις Τσίπρα με ευρώ από το… λεφτόδεντρο της Κουμουνδούρου

admin

Oικονομικό πρόγραμμα ΣΥΡΙΖΑ: 120 δόσεις και κούρεμα ως 60% στα κορωνοχρέη

admin

Ερντογάν: Θέλουμε ακόμα να γίνει η Τουρκία μέλος της Ευρωπαϊκής Ένωσης

admin