Image default
Επιχειρήσεις

EE: Σχέδιο για ανάσχεση των απολύσεων στις χώρες που πλήττονται από τον κορονοϊό ανακοίνωσε η Φον Ντερ Λάιεν

Σχέδιο για ανάσχεση των απολύσεων στις χειρότερα πληττόμενες από την κρίση του κορονοϊού χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης ανακοίνωσε η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα Φον Ντερ Λάιεν, προκειμένου να αποθαρρυνθούν επιχειρήσεις που δυσκολεύονται λόγω της τεράστιας πτώσης του τζίρου τους να απολύουν εργαζόμενούς τους.

Εν μέσω έντονης κριτικής ότι η ΕΕ δεν έχει κάνει αρκετά για την αντιμετώπιση του οικονομικού αντίκτυπου της πανδημίας, η Κομισιόν έδωσε “σήμα” ότι θα χρησιμοποιήσει ευρωπαϊκούς πόρους προκειμένου να ενισχύσει επιχειρήσεις, ώστε οι τελευταίες να αποφύγουν τις απολύσεις.

“Στόχος είναι να βοηθηθούν η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες χώρες που έχουν πληγεί βαρύτατα”, σημείωσε η Φον Ντερ Λάιεν, σε δήλωσή της. Το να δοθεί αρωγή προκειμένου οι άνθρωποι να διατηρήσουν τις θέσεις εργασίας τους “είναι κομβικό για την επανεκκίνηση της οικονομικής μηχανής της Ευρώπης χωρίς καθυστέρηση”, τόνισε.

Η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής δεν αποκάλυψε λεπτομέρειες του σχεδίου, το οποίο έχει το όνομα “Sure”, οι οποίες και θα ανακοινωθούν αργότερα εντός της εβδομάδας, ωστόσο αποκάλυψε ότι ως βάση του προγράμματος ελήφθησαν τα αντίστοιχα εθνικά προγράμματα μετά την χρηματοοικονομική κρίση του 2008.

Το “σχήμα” αναμένεται να μοιάζει αρκετά με το μέτρο που έχει λάβει η Γερμανία και επιτρέπει σε επιχειρήσεις να μειώνουν τις ώρες εργασίας των εργαζομένων ή και να σταματούν πλήρως την παραγωγή, ενώ συνεχίζουν να πληρώνουν το προσωπικό με τη χρήση κρατικών πόρων.

Η Ευρωζώνη βρίσκεται αντιμέτωπη με τη χειρότερη ύφεση της ιστορίας της λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, η οποία έχει κοστίσει τη ζωή σε τουλάχιστον 25.000 ανθρώπους στη Γηραιά Ήπειρο και έχει οδηγήσει σε μαζικές καραντίνες τον πληθυσμό στις περισσότερες χώρες.

Το δίκτυο - υπολογίζει ότι η ύφεση στην Ιταλία το α’ τρίμηνο του 2020 θα αγγίξει το 6%,  ενώ η Morgan Stanley “βλέπει” πτώση του ΑΕΠ ύψους 19% σε ετήσια βάση στο α’ τρίμηνο και 33% στο β’ τρίμηνο.

“Εάν δεν υπάρχουν παραγγελίες και οι εταιρείες ξεμένουν από δουλειά λόγω ενός παροδικού εξωτερικού σοκ όπως ο κορονοϊός, δεν πρέπει να απολύουν τους εργαζόμενούς τους”, είπε ακόμη η Γερμανίδα επικεφαλής της Κομισιόν.

Διατηρώντας τους στη δουλειά, οι άνθρωποι “θα μπορούν να συνεχίσουν να πληρώνουν το ενοίκιό τους και να αγοράζουν τα προϊόντα που χρειάζονται, γεγονός που έχει θετική επίδραση στην οικονομία”, κατέληξε.

Σχετικα αρθρα

Reuters: Τηλεδιάσκεψη του ΟΠΕΚ+ για τη συμφωνία μείωσης της παγκόσμιας παραγωγής πετρελαίου

admin

Εκλεισε η συμφωνία εξυγίανσης για τη ΧΑΡΤΕΛ

admin

Πώς θα μοιάζει η εμπειρία εξυπηρέτησης πελατών το 2030

admin

Διάκριση για Κρι Κρι στα Βραβεία Επιχειρηματικότητας «Κούρος 2019»

admin

Μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Eurelectric ο Γ. Στασσης

admin

Η Bayer Ελλάς στο πρώτο Ελληνογερμανικό Φόρουμ Καινοτομίας

admin

Βατικανό: Ο Πάπας Φραγκίσκος προσεύχεται για τους αρρώστους στην Ακολουθία των Παθών

admin

Αιφνιδιαστικός έλεγχος και στη Γενική Ταχυδρομική για ανατιμήσεις

admin

Σε αναβολή παραλαβής 24 νέων αεροσκαφών από την Airbus προχώρησε η easyJet

admin

Viva: Στρατηγικός επενδυτής το fund Hedosophia

admin

Quest: Στις 15/10 η ΓΣ για επιστροφή κεφαλαίου €0,14

admin

Performance Technologies: Από 23/9 η καταβολή μερίσματος €0,05

admin

Εκβιασμός από το Ισραήλ: Βοήθεια κατά του κορονοϊού στη Γάζα μόνο αν επιστραφούν οι στρατιώτες μας

admin

Medicon Hellas: Συγκρατημένη αισιοδοξία για το 2020

admin

ΕΛΓΕΚΑ: Νέα γενική διευθύντρια η Κυριακή Ηλία

admin

Οptima bank: Συνεχίζει την επέκταση του δικτύου της με έξι νέα καταστήματα

admin

Η Ρουμανία συνδράμει με γιατρούς την Ιταλία στη μάχη κατά του κορονοϊού

admin

Χαντζηνικολάου: Εχει ανακάμψει ο ελληνικός χρηματοπιστωτικός τομέας

admin