Image default
Επιχειρήσεις

Space Hellas: Αύξηση 24,5% στα καθαρά κέρδη 2019

Αύξηση 24,5% κατέγραψαν τα κέρδη μετά φόρων της Space Hellas το 2019 και ανήλθαν σε 1,5 εκ. το 2019 έναντι € 1,1 εκ. το 2018.
H Space Hellas συνεχίζοντας σταθερά την αναπτυξιακή πορεία που καταγράφει επί σειρά ετών, δημιούργησε τις προϋποθέσεις επίτευξης νέου ιστορικού υψηλού εσόδων, προερχόμενων κυρίως από έργα και συμβάσεις του ιδιωτικού τομέα.
Τα μεικτά κέρδη παρέμειναν σταθερά σε € 15,9 εκ. το 2019 όπως και το 2018.
Το EBITDA ανήλθε σε € 6,3 εκ. το 2019 έναντι € 5,9 εκ. το 2018.
Τα κέρδη προ φόρων διατηρήθηκαν στα ίδια επίπεδα και ανήλθαν σε € 2,2 εκ. το 2019 έναντι € 2,1 εκ. το 2018, ενώ τα κέρδη μετά φόρων παρουσίασαν αύξηση 24,5% και ανήλθαν σε 1,5 εκ. το 2019 έναντι € 1,1 εκ. το 2018.
Επίσης, αξιοσημείωτη είναι και η συνέχιση δημιουργίας θετικών λειτουργικών ταμειακών ροών ύψους € 4,9 εκ., οι οποίες προσαυξημένες κατά € 2,9 εκ., μέσω δανεισμού, διοχετεύτηκαν τόσο σε επενδύσεις του ομίλου ύψους €3,8 εκ., όσο και στην ενίσχυση της ρευστότητας, απαραίτητη για υποστήριξη των επενδυτικών πλάνων.
Για τη μητρική εταιρεία, ο κύκλος εργασιών ανήλθε στα € 69,6 εκ. το 2019 έναντι € 62,8 εκ. το 2018, ενώ τα κέρδη προ τόκων, φόρων και αποσβέσεων (EBITDA) ανήλθαν σε € 5,3 εκ. το 2019 έναντι € 4,5 εκ. το 2018. Τέλος, τα κέρδη προ φόρων της μητρικής για το 2019 ανήλθαν σε € 1,6 εκ. έναντι € 1,5 εκ. το 2018 και τα αντίστοιχα αποτελέσματα μετά φόρων το 2019 ανήλθαν σε € 1,2 εκ. έναντι € 1,0 εκ. το 2018
Ο όμιλος Space Hellas συνέχισε σταθερά την αναπτυξιακήτου πορεία και το 2019, πετυχαίνοντας για τρίτη συνεχόμενη χρονιά νέο ιστορικό πωλήσεων δημιουργώντας ένα ιδιαίτερα σημαντικό ανεκτέλεστο έργων με υπογεγραμμένες συμβάσεις για το 2020.
Οι δραστηριότητες του ομίλου εκτείνονται σε πολλαπλά τεχνολογικά πεδία που βρίσκονται στη αιχμή του ψηφιακού μετασχηματισμού μεγάλων οργανισμών τόσο του ιδιωτικού, όσο και του δημόσιου τομέα.
Ταυτόχρονα, ενισχύεται η προσπάθεια ανάπτυξης σε διεθνές επίπεδο.
Με διαρκείς επενδύσεις σε ανθρώπινο δυναμικό, στην έρευνα και ανάπτυξη νέων τεχνολογιών και σε σύγχρονα εργαλεία και εξοπλισμό, η εταιρία αποτελεί έναν από τους πιο αξιόπιστους και δυναμικά προσαρμόσιμους Systems Integrators στο χώρο του ICT (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών).
Για το 2020 οι πρώτες εκτιμήσεις της χρονιάς για την ανάπτυξη της αγοράς πληροφορικής και την υλοποίηση σημαντικών έργων που είχαν προϋπολογιστεί για τον όμιλο Space Hellas, ήταν αυξημένες σε σχέση με το 2019.
Σύμφωνα όμως με τα νέα δεδομένα και τη ραγδαία εξάπλωση του κορωνοϊού, COVID-19, σε παγκόσμιο επίπεδο, είναι δύσκολο να εκτιμηθεί τη δεδομένη χρονική στιγμή το ποσοστό της επιβράδυνσης των εσόδων για τους επόμενους μήνες.
Παρά τις όποιες καθυστερήσεις εξαιτίας της εξάπλωσης του COVID-19, η υπογραφή σημαντικών συμβάσεων και η έναρξη υλοποίησης έργων τεχνολογικής αναβάθμισης και συμβολαίων υποστήριξης σε φορείς που αποτελούν τη ραχοκοκαλιά της Ελληνικής οικονομίας και του Δημόσιου τομέα, δημιουργούν ένα σημαντικό ποσό ανεκτέλεστου έργων και προοπτικές εσόδων για τα επόμενα έτη, που αποτελούν δικλείδες ασφάλειας για τον όμιλο Space Hellas.

Σχετικα αρθρα

Ποιες επιχειρήσεις ανεβάζουν ρολά τη Δευτέρα 1η Ιουνίου

admin

ΔΕΗ: Ευρεία αποδοχή στο πρόγραμμα της εθελουσίας με κάλυψη της συμμετοχής κατά 80%

admin

Alpha Αστικά Ακίνητα: Διευθυντής Οικονομικών Υπηρεσιών ο Ευγένιος Παπαδάτος

admin

Olympia Development: Πουλά τη συμμετοχή της στην Play στην Iliad

admin

easyGroup: Προσπάθεια υποκλοπής του σήματος easy από ελληνική εταιρεία

admin

Briq Properties: Καλύφθηκε πλήρως η αύξηση μετοχικού κεφαλαίου

admin

Eurobank: Καθαρά κέρδη €176εκατ. το α΄ εξάμηνο 2020-Αύξηση καταθέσεων κατά €300 εκατ.

admin

Πανευρωπαϊκή έρευνα Ιntrum: Η πανδημία «λυγίζει» τις επιχειρήσεις

admin

Χρυσή Διάκριση για INTRALOT και Office Line στον Τομέα του Cloud

admin

Mε επιτυχία ολοκληρώθηκε το ΤechSaloniki #5 powered by Stoiximan

admin

Entersoft: Αύξηση μετοχικού κεφαλαίου έως €163.200 ενέκρινε η ΓΣ

admin

Νέος Γενικός Γραμματέας ιδιωτικών επενδύσεων ο Ορέστης Καβαλάκης

admin

ΕΛΠΕ: Ισχυρή ζήτηση από θεσμικούς για το ομόλογο

admin

Σαράντης: Αγορά ιδίων μετοχών έως το 10% του μετοχικού κεφαλαίου

admin

Στη Βουλή η διακυβερνητική συμφωνία για τον East Med

admin

Δ. Κουτσολιούτσος: Κυνηγάει και τα κεφάλαια των μετοχών Dufry

admin

Motor Oil: Απόκτηση αιολικού πάρκου αδειοδοτημένης δυναμικότητας 3MW

admin

Εκβιασμός από το Ισραήλ: Βοήθεια κατά του κορονοϊού στη Γάζα μόνο αν επιστραφούν οι στρατιώτες μας

admin