Image default
Επιχειρήσεις

Αυστρία: Μείωση του ρυθμού αύξησης των κρουσμάτων κορονοϊού

Για ακόμη μία φορά οι επίκαιροι αριθμοί των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία αφήνουν να διακριθεί μία “θετική” τάση στην εξέλιξη της εξάπλωσής του, καθώς, από χθες μέχρι σήμερα, παρατηρήθηκε και πάλι μία μείωση στο ποσοστό της ημερήσιας αύξησής τους, συγκεκριμένα μόνο κατά 2,1%, που είναι το χαμηλότερο από την έναρξη της επιδημίας, όταν το ποσοστό ανερχόταν σε πάνω από 40%.

Επιπλέον, ο κρίσιμος αριθμός των νοσηλευόμενων σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) παραμένει για τρί το εικοσιτετράωρο αμετάβλητος στους 244, έχοντας, μάλιστα, μειωθεί κατά ένα περιστατικό χθες το βράδυ, καθώς ένας ασθενής μεταφέρθηκε από τη ΜΕΘ σε θάλαμο.

Τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων ανερχόταν σήμερα σε 11.767 (αύξηση κατά μόλις 2,1% σε σχέση με χθες), ενώ ενθαρρυντικό θεωρείται το γεγονός ότι ο χρόνος διπλασιασμού των κρουσμάτων βρίσκεται πλέον σχεδόν στις 14 ημέρες, ενώ στα μέσα Μαρτίου ήταν στις 3,6 ημέρες.

Συνολικά, 1.056 άνθρωποι με συμπτώματα του νέου κορονοϊού νοσηλεύονται σήμερα σε νοσοκομείο, εκ των οποίων 244 σε ΜΕΘ. Έχουν καταγραφεί 204 θάνατοι, ενώ 2.998 άνθρωποι έχουν αποθεραπευτεί.

Σύμφωνα με το υπουργείο Υγείας, ο αριθμός των επίκαιρων κρουσμάτων κορονοϊού στην Αυστρία ανέρχεται στην πραγματικότητα σε 8.832, αριθμός ο οποίος προκύπτει με την αφαίρεση όσων έχουν αποθεραπευθεί και των θανάτων, από το σύνολο των έως σήμερα καταγεγραμμένων κρουσμάτων.

Όπως ανακοίνωσε σήμερα το υπουργείο, το τελευταίο 24ωρο διενεργήθησαν 4.000 διαγνωστικά τεστ, με τον συνολικό αριθμό τους να έχει φτάσει τις 108.416, και ο στόχος να είναι 10.000 έως 15.000 ημερησίως, όπως είχε δηλώσει προ δεκαημέρου ο Αυστριακός καγκελάριος, Σεμπάστιαν Κουρτς.

Από τα μέχρι τώρα συνολικά 11.767 επιβεβαιωμένα κρούσματα στην Αυστρία, τα περισσότερα έχουν καταγραφεί στο ομόσπονδο κρατίδιο του Τιρόλου με 2.690 και ακολουθούν τα υπόλοιπα οκτώ ομόσπονδα κρατίδια: Άνω Αυστρία 1.916, Κάτω Αυστρία 1.863, Βιέννη 1.689, Στυρία 1.285, Σάλτσμπουργκ 1.068, Φόραλμπεργκ 722, Καρινθία 310 και Μπούργκενλαντ 224.

--

Σχετικα αρθρα

Νέο ασφαλιστικό προϊόν από την CNP ΖΩΗΣ

admin

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε στο Ενημερωτικό της Lamda Development

admin

ΕΛΠΕ: Στις 3/3 η επιστροφή του επιπλέον παρακρατηθέντος φόρου προμερίσματος

admin

H ΕΥ υποστηρίζει ενεργά τις startups – Δωρεάν το EYFinanceNavigator

admin

Δομικές αλλαγές στην καθημερινότητα πολιτών – επιχειρήσεων από τις πλατφόρμες του Πιερρακάκη – Ο κορονοιός μας αφήνει “κληρονομιά” την ψηφιακή οικονομία

admin

Σύμβαση στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα για την Intracom Telecom

admin

Αύξηση εσόδων 10% βλέπει για φέτος η Quest Holdings

admin

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Διατήρηση πιστοληπτικής διαβάθμισης σε Α από την ICAP

admin

H Lamda Hellix επεκτείνει τη συνεργασία της με τη Eurolife ERB

admin

ΛΑΝΑΚΑΜ: Αύξηση τζίρου στο πρώτο εξάμηνο του 2020

admin

Το ΤΧΣ προσυπογράφει τις «Αρχές Υπεύθυνης Τραπεζικής» των Ηνωμένων Εθνών

admin

Fairfax: Ποσοστό 33,02% στην εισηγμένη στην Εναλλακτική Αγορά Cairo Mezz

admin

Παρατείνει τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων λόγω κορονοϊού η Ιρλανδία έως 5 Μαΐου

admin

Νέες καταγγελίες Κ. Δομαζάκη για τη διοίκηση της Creta Farms και το ΓΕΜΗ

admin

Η Ιουλία Χαϊδά της ΙΚΤΙΝΟΣ «Διεθνώς Αναπτυσσόμενος Επιχειρηματίας» 2019 στα βραβεία της ΕΥ

admin

Γερμανία: Ο Όλαφ Σολτς υπερασπίζεται τη μεταβατική λύση για το εμπόριο

admin

Τι προβλέπει – και τι όχι – η συμφωνία για τα εργοστάσια της ΕΒΖ στις Σέρρες και στο Πλατύ Ημαθίας

admin

Οριστικοποιήθηκε το ντιλ Praxia – Viva

admin