Image default
Επιχειρήσεις

Ιταλία: Μειώνεται σημαντικά ο αριθμός των νέων κρουσμάτων αλλά αυξάνονται οι νεκροί

Ο συνολικός αριθμός των περιστατικών κορονοϊού στην Ιταλία είναι 132.547 Οι νεκροί έφτασαν τους 16.523. Παράλληλα, 22.837 άνθρωποι έχουν ιαθεί.

Χθες το σύνολο κρουσμάτων του κορονοϊού ήταν 128.948 και είχαν χάσει την ζωή τους 15.887 άνθρωποι ενώ 21.815 είχαν θεραπευθεί.

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο, δηλαδή, έχασαν την ζωή τους 636 ασθενείς και καταγράφηκαν 3.599 νέα κρούσματα. 1.022 ασθενείς έγιναν αρνητικοί στον ιό.

3.898 ασθενείς βρίσκονται σε μονάδες εντατικής θεραπείας και, συνολικά, 28.976 έχουν εισαχθεί σε νοσοκομείο. Για 60.313 έχει αποφασιστεί ο κατ΄οίκον περιορισμός.

Στην Λομβαρδία τα συνολικά περιστατικά είναι 51.535 και οι νεκροί 9.202 . Στην Εμίλια Ρομάνια τα κρούσματα είναι 17.556 με τους νεκρούς να έχουν φτάσει τους 2.108. Στην περιφέρεια Βένετο, οι θετικοί στον ιό είναι 11.588, με 662 νεκρούς.

Ο ρυθμός μετάδοσης του ιού συνεχίζει να περιορίζεται αισθητά (717 λιγότερα κρούσματα σε σχέση με χθες), αλλά έχασαν την ζωή τους 111 περισσότεροι άνθρωποι από ότι το προηγούμενο εικοσιτετράωρο.

Τόσο οι εισαγωγές στη μονάδα εντατικής θεραπείας, όσο και στα νοσοκομεία γενικότερα, παρουσιάζουν μείωση. Τα στοιχεία αυτά δείχνουν, πάντως, ότι οι Ιταλοί πρέπει να συνεχίσουν να τηρούν με μεγάλη προσοχή τα περιοριστικά μέτρα της κυβέρνησης, διότι ο κίνδυνος περαιτέρω εξάπλωσης της επιδημίας δεν έχει ξεπεραστεί.

Τα ιταλικά ταχυδρομεία επιστρατεύουν τους καραμπινιέρους για τη διανομή των συντάξεων

Τα ιταλικά ταχυδρομεία επιστρατεύουν τους καραμπινιέρους προκειμένου να διανείμουν τις συντάξεις στους ηλικιωμένους, σε μια νέα προσπάθεια περιορισμού της διασποράς του νέου κορονοϊού, έγινε σήμερα γνωστό από τον όμιλο Poste Italiane.

Ο όμιλος υπέγραψε συμφωνία με τους Carabinieri της Ιταλίας, που ανήκουν στην αστυνομία αλλά έχουν και στρατιωτικά καθήκοντα, βάσει της οποίας οι συνταξιούχοι που είναι ηλικίας τουλάχιστον 75 ετών θα μπορούν να επιτρέπουν στους αστυνομικούς να παίρνουν τη σύνταξή τους και να τους παραδίδουν τα χρήματα.

Η συμφωνία αφορά 23.000 ανθρώπους στην Ιταλία και θα εφαρμόζεται έως τη λήξη της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, επισημαίνουν σε κοινή ανακοίνωση τα Poste Italiane και οι Carabinieri.

--

Σχετικα αρθρα

Ετοιμες να παράγουν οκτώ εκατ. μάσκες το μήνα ελληνικές επιχειρήσεις ένδυσης – κλωστοϋφαντουργίας

admin

Ξεκλειδώνοντας τις ψηφιακές δυνατότητες

admin

ΑΕΓΕΚ: Γιατί δεν είναι έτοιμη η ετήσια οικονομική έκθεση

admin

Οι αποφάσεις της Γενικής Συνέλευσης της Attica Group

admin

Γενική Εμπορίου: Μείωση κερδών στο 6μηνο

admin

Η Adecco στην 7η θέση της λίστας των επιχειρήσεων με το καλύτερο εργασιακό περιβάλλον για το 2020

admin

Χ.Α.: Μικτή η εικόνα των επιμέρους δεικτοβαρών τίτλων

admin

Τα ποιοτικά χαρακτηριστικά των ισολογισμών α’ εξαμήνου 2020 για τα blue chips-Τι έδειξαν τα μεγέθη για Mytilineos-Motor Oil-ΕΛΠΕ-Viohalco

admin

Ναυπηγεία Ελευσίνας: Γιατί καθυστερεί το deal με την ΟΝΕΧ

admin

Σημαντική πτώση τιμών και ζήτησης ηλεκτρικής ενέργειας τον Απρίλιο

admin

Μηχανές στο… φουλ για τη Cenergy

admin

Dieselgate: Διεκδικούν αποζημιώσεις οι Έλληνες ιδιοκτήτες

admin

ΣΕΛΠΕ: Eπιδείνωση του καταναλωτικού κλίματος το τελευταίο εξάμηνο

admin

MLS: Επανενεργοποιεί πρόγραμμα αγοράς ιδίων μετοχών

admin

Επένδυση €100 εκατ. ξεκινά η ΕΛΒΑΛΧΑΛΚΟΡ

admin

ΣΙΔΜΑ: Άγνωστο πότε θα ολοκληρωθεί η διαπραγμάτευση με Μπήτρο και τράπεζες

admin

O κορονοϊός εξάντλησε τις ταχυμεταφορές

admin

Profile: Ενέκρινε τη διανομή μερίσματος 0,025€/μετοχή η τακτική Γ.Σ. – To νέο ΔΣ

admin