Image default
Επιχειρήσεις

Η ΑΒ Βασιλόπουλος στηρίζει δήμους και φορείς υγείας-πρόνοιας

Μετά τη δωρεά εξοπλισμού και λογισμικού συστήματος για ΜΕΘ, ύψους 494.000 ευρώ, προς το υπουργείο Υγείας, η ΑΒ Βασιλόπουλος αναλαμβάνει να φροντίσει εκείνους που μας χρειάζονται περισσότερο και να διευρύνει τη στήριξή της σε δήμους μέσα από το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, αλλά και σε φορείς ολόκληρης της χώρας που καλούνται να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες ειδικά αυτή την περίοδο.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση της εταιρίας, το συνολικό κόστος της νέας δωρεάς προς Δήμους, ΜΚΟ και Κοινωφελείς Οργανισμούς ανέρχεται σε 500.000 ευρώ.

Ξεκινώντας με το Πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» και τον μεγαλύτερο δήμο της χώρας, τον Δήμο Αθηναίων, η ΑΒ θα καλύψει τα έξοδα μεταφοράς 16.000 πακέτων με τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης, καθώς και τα έξοδα 11.500 διαδρομών για την ανταπόκριση σε αιτήματα πολιτών, για τους επόμενους 3 μήνες. Πρόκειται για μια ενέργεια, η οποία στηρίζει το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus» του Δήμου Αθηναίων και απευθύνεται στους ηλικιωμένους, σε άτομα με υποκείμενα νοσήματα, σε άπορες οικογένειες και στους μοναχικούς συνανθρώπους μας, σε εκείνους, δηλαδή, που αντιμετωπίζουν τον μεγαλύτερο κίνδυνο από την πανδημία.

Το πρόγραμμα προσφέρει συμβουλευτική και ψυχολογική υποστήριξη, νοσηλευτική φροντίδα, οικογενειακή βοήθεια, ενώ ενισχύεται με την παροχή κατ’ οίκον βασικών αγαθών, όπως φάρμακα, τρόφιμα και είδη ατομικής υγιεινής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, με αφορμή την εν λόγω δράση, ο πρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, Δήμαρχος Τρικκαίων, Δημήτρης Παπαστεργίου δήλωσε: «Η πρωτοβουλία της ΑΒ Βασιλόπουλος αποδεικνύει ότι η συμβολή των επιχειρήσεων, αυτή τη δύσκολη -για όλους μας- περίοδο, είναι κάτι παραπάνω από σημαντική. Είναι κρίσιμη για την έκβαση της μάχης που δίνουμε καθημερινά στους δήμους μας. Η προστασία των πιο ευάλωτων συμπολιτών μας από την απειλή της πανδημίας αποτελεί μια τεράστια πρόκληση, την οποία έχουμε χρέος να αντιμετωπίσουμε γρήγορα και αποτελεσματικά, δημιουργώντας μια μεγάλη συμμαχία αλληλεγγύης. Εκ μέρους όλων των μελών της ΚΕΔΕ, θέλω για ακόμη μια φορά να ευχαριστήσω την ΑΒ Βασιλόπουλος».

Σχετικα αρθρα

Χρηματιστήριο: Πιθανή η επαναπροσέγγιση των 800 μονάδων

admin

Η ΕΕΣΥΠ με το ΜΙΤ Enterprise Forum Greece ανοίγουν τον κύκλο διαδικτυακού διαλόγου και συναντήσεων

admin

Στις ΗΠΑ τα προϊόντα Apivita

admin

Μυτιληναίος: Εγκρίθηκε το Σχέδιο Συγχώνευσης των Δέλτα Ενεργειακή και ΜΟΒΑΛ

admin

ΣΕΤΕ: Στη σωστή κατεύθυνση τα μέτρα για τον τουρισμό, υπάρχουν όμως πεδία βελτιώσεων

admin

Πωλητήριο από την Apollo στο ιστορικό κτίριο του ΔΟΛ στη Χρ. Λαδά

admin

Το νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΤΒΑ ΒΙ.ΠΕ.

admin

Μητέρα: Πρόγραμμα πρακτικής άσκησης για μαιευτήρες – γυναικολόγους

admin

Sunlight: Προχώρησε σε ομολογιακό δάνειο ύψους 50 εκατ. ευρώ

admin

Χρηματιστήριο Αθηνών: Εβδομάδα τεχνολογίας ξεκινάει τη Δευτέρα 3 Αυγούστου

admin

ΔΕΗ: Αντίστροφη μέτρηση για το business plan

admin

Trastor: Έκδοση κοινού ομολογιακού δανείου για ποσό έως €84,3 εκατ.

admin

Δήμας: Μέσω του ElevateGreece, θα χαρακτηρίζονται επίσημα οι εγγεγραμμένες επιχειρήσεις ως νεοφυείς

admin

Διαγωνισμός ψηφιακής καινοτομίας από την Alpha Bank

admin

Δώρα από Τ. Πειραιώς για τους επιμελείς φοιτητές

admin

Nέα εμπλοκή στη συμφωνία ΣΙΔΜΑ-Μπήτρου

admin

Μέτρα στήριξης ζητούν οι αμπελουργοί: «Παγωμένη η αγορά λόγω κορωνοϊού»

admin

ΕΣΕΕ: Ζητά την ένταξη του χονδρεμπορίου στην προστασία των επιταγών

admin