Image default
Αγορές

Κυριάρχησαν οι αγοραστές στη Wall Street

Θετικό ήταν το κλίμα στη σημερινή συνεδρίαση της Wall Street λόγω των προσδοκιών των επενδυτών ότι θα μειωθεί σταδιακά ο αριθμός των κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα. Επιπλέον, οι επενδυτές στις ΗΠΑ αναμένουν τον θετικό αντίκτυπο, που θα έχει η ενίσχυση της αμερικανικής οικονομίας από το πακέτο της κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ (Fed).

Σημαντική ώθηση στη σημερινή άνοδο της Wall Street έδωσε το γεγονός ότι ο Γερουσιαστής Μπέρνι Σάντερς ανακοίνωσε πως αποσύρεται από την κούρσα για το χρίσμα του Δημοκρατικού Κόμματος, το οποίο παίρνει ο Τζο Μπάιντεν. Η εσωκομματική διαδικασία ολοκληρώνεται με αυτόν τον τρόπο και ο Μπάιντεν ετοιμάζεται τώρα για τη μάχη του με τον Ντόναλντ Τραμπ.

Από την άλλη πλευρά, στα χαμηλότερα επίπεδα από τον Οκτώβριο του 2017 υποχώρησε ο δείκτης του -, ο οποίος μετράει το καταναλωτικό κλίμα στις ΗΠΑ. Σύμφωνα με τον δείκτη του αμερικανικού μέσου ενημέρωσης, η καταναλωτική αισιοδοξία υποχώρησε κατά 6,4 μονάδες, όπου την 4η Απριλίου τερμάτισε στις 49,9 μονάδες. Πρόκειται για την μεγαλύτερη εβδομαδιαία πτώση στην ιστορία -χειρότερη από τη μεγάλη οικονομική κρίση- ενώ μιμείται (αν και σημαντικά ταχύτερα) την κατάρρευση της εμπιστοσύνης μετά την κατάρρευση της τεχνολογικής φούσκας τη δεκαετία του 90.

Η πολιτεία της Νέας Υόρκης ξεπέρασε σε κρούσματα την Ισπανία και την Ιταλία, σύμφωνα με τον απολογισμό του πρακτορείου ειδήσεων -. Η αμερικανική πολιτεία έχει καταγράψει 149.316 κρούσματα, την ώρα που στην Ισπανία ο αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 146.690. Παράλληλα, νέο αρνητικό ρεκόρ θανάτων από τον νέο κορονοϊό καταγράφηκε στην αμερικανική πόλη με 779 νεκρούς σε διάστημα 24 ωρών, ωστόσο ο κυβερνήτης της πολιτείας, Άντριου Κουόμο, δήλωσε η εξέλιξη της πανδημίας σταθεροποιείται και τα  μέτρα της απομόνωσης, της διακοπής των μη αναγκαίων δραστηριοτήτων και της κοινωνικής αποστασιοποίησης «λειτουργούν».

Με όλα αυτά τα δεδομένα, λοιπόν, στις συναλλαγές της Wall Street, ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones ενισχύθηκε κατά 3,44% και έκλεισε στις 23.433,57 μονάδες. Ο δείκτης S&P 500 κινήθηκε ανοδικά κατά 3,28% στις 2.746,63 μονάδες και ο τεχνολογικός Nasdaq κέρδισε κατά 2,58% στις 8.090,90 μονάδες.

Όσον αφορά τις υπόλοιπες διεθνείς αγορές, τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια κατέγραψαν μικτά πρόσημα και δεν κατάφεραν να συνεχίσουν για τρίτη συνεχόμενη ημέρα την ανοδική τους πορεία. Επιπλέον, μικτή ήταν η εικόνα και στα ασιατικά χρηματιστήρια, με την προσοχή των επενδυτών να παραμένει στραμμένη στην εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού.

«Άλμα» για το αμερικανικό αργό

Σε ανοδική τροχιά βρίσκονται οι τιμές των δύο τύπων πετρελαίου, με το αμερικανικό αργό να ξεχωρίζει με τα κέρδη άνω του 10% που σημειώνει. Τα βλέμματα των επενδυτών είναι στραμμένα στην συνεδρίαση του ΟΠΕΚ την Πέμπτη, όπου επικρατεί η αισιοδοξία ότι θα επιτευχθεί συμφωνία, σχετικά με την περικοπή της παραγωγής πετρελαίου σε παγκόσμιο επίπεδο.

Σε αυτό το πλαίσιο, στους δύο τύπους πετρελαίου, το αμερικανικό αργό καταγράφει άνοδο 10,83% στα 26,19 δολάρια το βαρέλι και το μπρεντ ενισχύεται κατά 5,21% στα 33,53 δολάρια το βαρέλι.

Ήπια πτώση για τον χρυσό

Σε πτωτικό έδαφος βρίσκεται ο χρυσός στη συνεδρίαση της Τετάρτης, με το πολύτιμο μέταλλο να βρίσκεται πολύ κοντά στο να σπάσει το «φράγμα» των 1.700 δολαρίων ανά ουγγιά. Ο χρυσός διατηρεί τη δυναμική του, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, και οι επενδυτές το εμπιστεύονται, καθώς αποτελεί ασφαλές καταφύγιο σε περιόδους κρίσης.

Ειδικότερα, ο χρυσός υποχωρεί οριακά κατά 0,03% και η τιμή του διαμορφώνεται στα 1.683,20 δολάρια ανά ουγγιά. Στα άλλα δύο βασικά μέταλλα, ο άργυρος καταγράφει απώλειες 1,50% στα 15,248 δολάρια ο μετρικός τόνος και ο χαλκός χάνει κατά 0,02% στα 2,272 δολάρια ο μετρικός τόνος.

Σχετικα αρθρα

Ευρωπαϊκά χρηματιστήρια: Έντονη μεταβλητότητα στο ξεκίνημα της συνεδρίασης

admin

Σε θετικό έδαφος οι ασιατικές αγορές

admin

Ηρεμία στις αγορές ομολόγων πριν τις αποφάσεις της ΕΚΤ

admin

Νευρικό ξεκίνημα στη Wall Street

admin

Οι ελπίδες για εμβόλιο δίνουν ώθηση στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια

admin

Στο 1,37% χτυπάει νέο ιστορικό χαμηλό το ελληνικό 10ετές

admin

Τριπλό ρεκόρ στη Wall Street

admin

Ανοδος στη Wall Street με ώθηση από τη Microsoft

admin

Κυριαρχία αγοραστών στη Wall-Κέρδη 6% το πετρέλαιο

admin

Ισχυροί κραδασμοί στις ασιατικές αγορές

admin

Ιστορικό ρεκόρ για το 10ετές Treasury, βουτιά για τα ελληνικά ομόλογα

admin

Πτωτικά τα ασιατικά χρηματιστήρια

admin

Νευρικότητα στις ευρωπαϊκές αγορές λόγω της παγκόσμιας έξαρσης των κρουσμάτων

admin

Μικτή εικόνα στις ασιατικές αγορές

admin

Ήπια άνοδος για την Ασία- Ανάκαμψη για το αργό

admin

Κέρδη για τους S&P και Nasdaq

admin

Οριακή πτώση στις ευρωαγορές

admin

Υποχωρούν οι ευρωαγορές με το βλέμμα σε ΗΠΑ-Κίνα

admin