Image default
Επιχειρήσεις

Τηλεδιάσκεψη Μητσοτάκη με στελέχη της Landis+Gyr για την νέα επένδυση στην Κόρινθο

Μια νέα, σημαντική για τη χώρα μας, επένδυση συζήτησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τα στελέχη της εταιρείας «Landis Gyr» που δραστηριοποιείται σε 30 χώρες διεθνώς.

Η επένδυση αφορά μονάδα με 170 νέες θέσεις εργασίας από την εταιρεία, που είναι γνωστή παγκοσμίως ως ο κορυφαίος προμηθευτής λύσεων ολοκληρωμένης διαχείρισης ενέργειας σχετικά με την «έξυπνη» μέτρηση, την «έξυπνη» υποδομή πληροφοριών και τις «έξυπνες» υποδομές.

Στη διάρκεια της συζήτησης ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επισήμανε την προσήλωση της κυβέρνησης στην προσέλκυση επενδύσεων και τόνισε ότι η κρίση λόγω κορονοϊού, όχι μόνο δεν επιβραδύνει αλλά αντιθέτως ενισχύει την απόφαση για τη μετάβαση στη νέα ενεργειακή εποχή και στην «πράσινη ενέργεια». Τόνισε, επίσης, ότι η κρίση οδήγησε σε πολύ σύντομο διάστημα σε ψηφιακές αλλαγές που δεν είχαν γίνει επί δεκαετίες.

Σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, οι ξένοι επενδυτές έδωσαν συγχαρητήρια στην Ελλάδα και στον πρωθυπουργό για τα επιτυχή μέτρα που έλαβε για την αντιμετώπιση της κρίσης, ενώ εξέφρασαν επίσης την ικανοποίησή τους για την γρήγορη επίλυση γραφειοκρατικών προβλημάτων προκειμένου να προχωρήσει η επένδυση. Σημείωσαν επίσης ότι, υπάρχει έντονο ενδιαφέρον Ελλήνων που εργάζονται σε μονάδες της εταιρείας στη Βρετανία και σε άλλες χώρες να επιστρέψουν στην Ελλάδα και να εργαστούν στη μονάδα της εταιρείας, στην Κόρινθο.

Η «Landis Gyr», με πωλήσεις 1,8 δισ. δολ., λειτουργεί ήδη εργοστάσιο στην Κόρινθο με 500 εργαζόμενους και 90% εξαγωγές. Η νέα μονάδα παραγωγής μετρητών φυσικού αερίου που θα απασχολήσει άλλους 170 εργαζόμενους, αξίζει να σημειωθεί ότι επιλέχθηκε τελικά να γίνει στην Ελλάδα, αντί της Ρουμανίας, όπως ήταν η αρχική απόφαση της εταιρείας.

Στην τηλεδιάσκεψη συμμετείχαν, ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, ο γενικός γραμματέας Ιδιωτικών Επενδύσεων, Νίκος Μαντζούφας, ο γενικός γραμματέας Χωροταξίας και Αστικού Περιβάλλοντος, Ευθύμιος Μπακογιάννης, ο προϊστάμενος του Οικονομικού Γραφείου της γενικής γραμματείας πρωθυπουργού,, Αλέξης Πατέλης, και εκ μέρους της «Landis Gyr», ο Group CEO Werner Lieberherr, η εκτελεστική αντιπρόεδρος Susanne Seitz, ο αντιπρόεδρος προμηθειών, Adrian Theiler και ο managing director για την Ελλάδα, Αριστείδης Παππάς.

Σχετικα αρθρα

Στις 31 Οκτωβρίου η Γενική Συνέλευση της Folli Follie

admin

«Δώρο» 600.000 ευρώ στους εργαζόμενους από τη ΜΕΒΓΑΛ

admin

“Καμπάνα” και για τον τελετάρχη του Δήμου Κέρκυρας που παρευρέθηκε στη λειτουργία των Βαΐων

admin

Χρυσάφι στα… μπαούλα της Εθνικής Τράπεζας

admin

Ασφαλιστικός Γονέας: Επιστροφή ασφαλίστρων στους κατόχους του προγράμματος για H1

admin

Forthnet: Μέχρι τέλη Ιανουαρίου η συμφωνία με Alter Ego

admin

REDS: Σύναψη Κοινοπρακτικού Ομολογιακού Δανείου 41,5 εκατ. – Πώς κινείται το Smart Park

admin

ΔΕΔΔΗΕ: Τετραπλή πιστοποίηση για την ασφάλεια Εγκαταστάσεων, Εργασίας και Διαχείρισης Πληροφοριών

admin

Παγκόσμια επιβράδυνση προβλέπει ένας στους 2 CEO στην Ελλάδα

admin

Σελόντα: Η Andromeda Seafood διαβεβαιώνει ότι καλύφθηκαν οι όροι που έθεσε η DGComp

admin

Ευρωζώνη: Σε ιστορικό χαμηλό το ηθικό των επενδυτών τον Απρίλιο

admin

Creta Farms: Σε προχωρημένες διαπραγματεύσεις με επενδυτή οι τράπεζες

admin

Πρώτο test… επιτυχές για τις επενδύσεις της CVC Capital

admin

Αξιωματούχοι Fed: Δυσοίωνες προοπτικές για την αμερικανική οικονομία, η ανάκαμψη θα είναι αργή

admin

Ινδία: Μειώνονται κατά 30% οι μισθοί του πρωθυπουργού, κυβερνητών και βουλευτών λόγω… κορονοϊού

admin

Κορονοϊός: Ένας νέος θάνατος, 102 νέα κρούσματα στον Παναμά

admin

Έρχονται τα ΚΕΠ Plus για επιχειρηματίες-επιχειρήσεις

admin

Η Mytilineos και η πράσινη επανάσταση σε ενέργεια και βιομηχανία

admin