Image default
BLOOMBERG

Αυστρία: Υπερτριπλάσια από τα επιβεβαιωμένα τα πραγματικά κρούσματα στην κοινότητα

Υπερτριπλάσια από τα καταγεγραμμένα ήταν στην πραγματικότητα τα κρούσματα του νέου κορονοϊού στην Αυστρία στις αρχές Απριλίου, όπως ανακοινώθηκε επισήμως, σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχου που έγινε με χρηματοδότηση της κυβέρνησης. Παρ’ όλα αυτά, ακόμη κι έτσι, ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων αντιπροσωπεύει λιγότερο από το 1% του πληθυσμού της χώρας.

Η έρευνα, που διενεργήθηκε από την εταιρεία δημοσκοπήσεων Sora σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό και την ιατρική σχολή της Βιέννης, έγινε σε τυχαίο δείγμα 1.544 Αυστριακών οι οποίοι εξετάστηκαν για ενεργές λοιμώξεις με τη λήψη δείγματος από το στόμα και τη μύτη.

Τα αποτελέσματα δείχνουν ότι την περίοδο γύρω στις 4 με 5 Απριλίου είχε προσβληθεί το 0,32% του πληθυσμού ή περίπου 28.500 άνθρωποι, σύμφωνα με στοιχεία που παρουσίασε ο υπουργός Επιστημών Χάινς Φάσμαν. Συγκριτικά, τα επιβεβαιωμένα κρούσματα εκείνη την περίοδο ήταν 8.500. Το περιθώριο σφάλματος, ωστόσο, είναι ευρύ, κυμαινόμενο από 10.200 έως 67.400 κρούσματα ή από 0,12% έως 0,76% του πληθυσμού.

«Ας μην κοροϊδευόμαστε, το παγόβουνο είναι μεγαλύτερο από αυτό που μπορεί να δει κανείς», ανέφερε ο Φάσμαν στους δημοσιογράφους. «Ταυτόχρονα, το χαμηλό επίπεδο λοιμώξεων δείχνει χαμηλό επίπεδο ανοσοποίησης, πράγμα που σημαίνει ότι εάν δεν συνεχίσουμε να περιορίζουμε τον ιό, θα επιστρέψουμε πολύ γρήγορα σε εκθετική αύξηση [των κρουσμάτων]».

Η ανησυχία αυξάνεται εξαιτίας της έκτασης της πανδημίας και του ρόλου που παίζουν στην εξάπλωσή της οι άνθρωποι που δεν παρουσιάζουν συμπτώματα. Πολλές περιφέρειες, από την Κίνα μέχρι την Ευρώπη, προσπαθούν να κατανοήσουν τη φύση της επιδημίας και πώς μεταδίδεται ο νέος κορονοϊός καθώς προσπαθούν να περιορίσουν τις υπάρχουσες εστίες ή να αποτρέψουν ένα δεύτερο κύμα λοιμώξεων.

Ο Φάσμαν δήλωσε ότι η χώρα θα συνεχίσει τον έλεγχο του πληθυσμού και τις επόμενες εβδομάδες, χρησιμοποιώντας και τεστ ανίχνευσης αντισωμάτων σε άτομα που μπορεί να προσβλήθηκαν, να ανάρρωσαν και να ανέπτυξαν κάποια ανοσία, ακόμη και αν ήταν ασυμπτωματικά.

Ανάλογους ελέγχους ξεκίνησε αυτήν την εβδομάδα και το Λουξεμβούργο, επιδιώκοντας και αυτό να αποκτήσει καλύτερη εικόνα για τη διασπορά του ιού στον πληθυσμό. Τοπικοί επιδημιολογικοί έλεγχοι, σύμφωνα με τον Αυστριακό υπουργό, έχουν γίνει επίσης στη Γερμανία, την Ιταλία και την Ισλανδία.

Η Αυστρία ήταν από τους πρώτους στην Ευρώπη που προσπάθησαν να περιορίσουν την επιδημία, περιορίζοντας τη δημόσια ζωή και επιβάλλοντας την κοινωνική αποστασιοποίηση, σε μια περίοδο που τα κρούσματα ήταν ακόμη μερικές εκατοντάδες και ελάχιστοι είχαν πεθάνει. Η χώρα θα αρχίσει να χαλαρώνει τα μέτρα την επόμενη εβδομάδα, όταν θα ξανανοίξουν μικρά καταστήματα και καταστήματα εξοπλισμού και κηπουρικής, αλλά τα σχολεία και τα υπόλοιπα καταστήματα θα παραμείνουν κλειστά μέχρι τον Μάιο.

Η Αυστρία έχει περιορίσει την αύξηση των νέων κρουσμάτων σε λιγότερο από 3% την ημέρα και εδώ και περισσότερο από μία εβδομάδα ο αριθμός των ανθρώπων που αναρρώνουν είναι μεγαλύτερος από εκείνο των νέων κρουσμάτων. Το σύνολο των γνωστών λοιμώξεων έφτασε τις 13.000 το πρωί της Παρασκευής, εκ των οποίων 7.021 ήταν ενεργές. Συνολικά έχουν πεθάνει 319 άνθρωποι.

Σχετικα αρθρα

Έξυσαν πάτο οι μετοχές, λέει η Goldman Sachs

admin

Fundstrat Global Advisors: Tο Bitcoin μπορεί να χρειαστεί μήνες για να ανακάμψει

admin

Συνεχίζεται το ράλι ανόδου του χρυσού. Σε νέα υψηλά οι τιμές

admin

Τα πλοία παρακάμπτουν την Κίνα. Ανατροπή σε όλους τους κλάδους της παγκόσμιας ναυτιλίας

admin

Η Mega-IPO που όλοι περιμένουν είναι επιτέλους έτοιμη να βγει στην αγορά

admin

Προς νέα άνοδο ο χρυσός, με τους ιδιώτες επενδυτές να αναλαμβάνουν δράση

admin

Ηχηρή παρέμβαση Κουρτς υπέρ της Ιταλίας: Η ΕΕ είναι η μοναδική ελπίδα της να διαχειριστεί το χρέος της

admin

Στο ραντάρ των αγορών και πάλι η απειλή εμπορικού πολέμου

admin

Το ανοδικό ράλι της στερλίνας συνεχίζεται. Το επόμενο σενάριο

admin

Πάνω από τα 100 δισ. εκτοξεύθηκε η αξία της ιδιοκτήτριας του TikTok

admin

Άλμα στην τιμή του πετρελαίου έφερε η αναταραχή σε Ιράκ και Λιβύη

admin

Γαλλία, Ιταλία, Βέλγιο και Ισπανία απαγορεύουν το short selling για να προστατεύσουν τα χρηματιστήρια

admin

Wizz Air: Η αεροπορική που κοιτά να επεκταθεί την ώρα που οι άλλες κάνουν πίσω

admin

Private equity επενδύει 1 δισ. δολάρια σε data centers στην Ευρώπη

admin

Φυλακισμένος στα Χάμπτονς: Ένας μεγιστάνας της τέχνης στην εποχή της πανδημίας

admin

Κέρδη στο πετρέλαιο έφεραν οι θετικές προοπτικές της ζήτησης και η IPO της Saudi Aramco

admin

Ο μεγαλύτερος παραγωγός LNG παγκοσμίως στοχεύει σε αύξηση της παραγωγής κατά 64% έως το 2027

admin

Philip Morris: Πώς κέρδισε το στοίχημα με το IQOS στις ΗΠΑ

admin