Image default
Επιχειρήσεις

Δωρεά 3 πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ από το ΤΧΣ

Αναγνωρίζοντας την ανυπολόγιστη προσφορά του ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού της χώρας μας προς το ευρύτερο κοινωνικό σύνολο εν μέσω της πανδημίας του COVID-19, καθώς και την ανάγκη άμεσης κατά το δυνατόν επέκτασης του συστήματος περίθαλψης, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει ενεργά στην εθνική προσπάθεια για την αντιμετώπιση της κρίσης εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού και για την προστασία της υγείας των πολιτών.

Για το σκοπό αυτό προσφέρονται άμεσα τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες περιλαμβάνονται κλίνες, αναπνευστήρες, ισάριθμα monitors και λοιπός εξοπλισμός, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Την αξιοποίηση του εξοπλισμού θα συντονίσει το Υπουργείο Υγείας, ανάλογα με τις ανάγκες των ελληνικών νοσοκομείων σε όλη την επικράτεια.

Βιώνοντας αυτή την πρωτόγνωρη κατάσταση, το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας με πνεύμα αισιοδοξίας κι αλληλεγγύης καταθέτει την πιο πάνω συμβολή στον υπεράνθρωπο αγώνα που καταβάλλεται από όλες και όλους σήμερα, τονίζοντας τη σημασία της υπέρβασης της κρίσης αυτής με το μικρότερο δυνατό κόστος για την κοινωνία μας.

Ανδρέας Βερύκιος, Πρόεδρος του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σημείωσε: «Σε αυτές τις προκλήσεις των καιρών παρακολουθούμε στενά τις εξελίξεις καθώς ο COVID-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται παγκοσμίως. Με έντονο συναίσθημα ευθύνης, στεκόμαστε αρωγοί σε αυτή την προσπάθεια της πολιτείας να κρατήσει τη χώρα μας όρθια και δυνατή, με πίστη ότι η κοινωνία μας θα αντεπεξέλθει το ταχύτερο δυνατό στις δυσκολίες της παρούσας κατάστασης με τη συμβολή όλων μας».

Ο Υπουργός Οικονομικών, κ. Χρήστος Σταϊκούρας δήλωσε σχετικά με τη δωρεά τριών πλήρως εξοπλισμένων θέσεων ΜΕΘ στο ΕΣΥ από το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας:

«Το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών, συμμετέχει στην κρίσιμη μάχη για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορονοϊού, προσφέροντας άμεσα τρεις υπερσύγχρονες, πλήρως εξοπλισμένες θέσεις Μονάδων Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ), στις οποίες περιλαμβάνονται κλίνες, αναπνευστήρες, ισάριθμα monitors και λοιπός εξοπλισμός, για την ενίσχυση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Η δωρεά αυτή αποτελεί μια αξιέπαινη πράξη κοινωνικής ευθύνης και αλληλεγγύης μέσα στις εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες που βιώνουμε, και στη χώρα μας, λόγω της υγειονομικής κρίσης. Για την υπέρβαση της κρίσης αυτής με το μικρότερο δυνατό κοινωνικό κόστος, το Κράτος έχει επιστρατεύσει, ως όφειλε, όλα τα διαθέσιμα μέσα και πόρους. Ωστόσο, κάθε συνεισφορά στον αγώνα της πολιτείας, των γιατρών, των νοσηλευτών και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας για την υπεράσπιση της ανθρώπινης ζωής και την προστασία της δημόσιας υγείας είναι πολύτιμη.

Στο πλαίσιο αυτό, χαιρετίζω την πρωτοβουλία του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας και ενθαρρύνω κάθε φορέα και επιχείρηση να συνδράμει, στο μέτρο των δυνατοτήτων του, στη μεγάλη κοινή μάχη κατά της νόσου και των συνεπειών της. Η ενότητα, η υπευθυνότητα και η αλληλεγγύη είναι τα μεγαλύτερα όπλα μας απέναντι στην πανδημία».

Σχετικα αρθρα

Γερμανία: Yπέρ των ομολόγων κορονοϊού ο Νόρμπερτ Βάλτερ-Μπόργιανς

admin

Στρατηγική συνεργασία Accor με την Aegean Airlines

admin

Grant Thornton: Έξι μεγάλες προκλήσεις στα ελληνικά ξενοδοχεία λόγω COVID-19

admin

ΗΠΑ: Αποφυλακίσεις κρατουμένων λόγω κορονοϊού

admin

Οι γερμανικές αυτοκινητοβιομηχανίες αρχίζουν σταδιακά να ανοίγουν τα εργοστάσια

admin

Επενδύσεις 22 εκατ. ευρώ από την Οπτιμα

admin

ΑΕΓΕΚ: Πώληση ακινήτου στην INTRAKAT έναντι 1,05 εκατ. ευρώ

admin

Volton: Δωρεά 10 κλινών ΜΕΘ στο Εθνικό Σύστημα Υγείας

admin

ΕΛΠΕ: Προσφορά στο “ΑΤΤΙΚΟΝ” προηγμένου Συστήματος Διάγνωσης για τον ιό

admin

Περικοπές και στην Bentley – «Κόβει» 1.000 θέσεις εργασίας

admin

Φινλανδία: “Ακατάλληλες” για νοσοκομειακό περιβάλλον οι μάσκες που αγόρασε το Ελσίνκι από την Κίνα

admin

Τουρκία: Τους 501 έφθασαν οι νεκροί λόγω κορονοϊού

admin

Στάσσης: Τρίτο συνεχόμενο τρίμηνο θετικής λειτουργικής κερδοφορίας για τη ΔΕΗ

admin

Lamda Development: Προχωρά σε μερική αλλαγή χρήσης των αντληθέντων κεφαλαίων

admin

Ρέθυμνο: Κατ’ οίκον παράδοση φαρμάκων υψηλού κόστους παρέχει στο εξής ο δήμος

admin

ΟΠΑΠ: Υποβάθμισε το outlook η S&P λόγω της μητρικής Sazka Group

admin

Φθηνά δάνεια: Ξεκίνησε το νέο Ταμείο Εγγυοδοσίας Επιχειρήσεων της Αναπτυξιακής Τράπεζας

admin

Τραμπ εναντίον της γενικής επιθεωρήτριας του υπουργείου Υγείας: Είπε ψέματα για τις ελλείψεις των νοσοκομείων

admin