Image default
Οικονομία

Το QCM αποκαλύπτει σκάνδαλο «τύπου Folli Follie» από άλλη ελληνική εταιρεία

Μια ακόμα ελληνική εταιρεία έβαλε στο στόχαστρό του το fund QCM του Γκάμπριελ Γκρέγκο, το οποίο είχε προχωρήσει σε αποκαλύψεις για τη Folli Follie.

Σύμφωνα με τον Γκάμπριελ Γκρέγκο η επόμενη εταιρεία που αναμένεται να καταρρεύσει σαν χάρτινος πύργος θα είναι η Akazoo, μια εταιρεία που ασχολείται με το streaming μουσικής και η οποία διατηρεί τη φορολογική της έδρα στο Λουξεμβούργο.

Όπως σημειώνει στην έρευνά του το QCM, η δομή της Akazoo «σχεδιάστηκε από τη διοίκηση για να πλουτίσουν, σε βάρος των μετόχων», υπογραμμίζοντας ότι πλέον η μετοχή της στο Χρηματιστήριο των ΗΠΑ καταγράφει σημαντικές απώλειες.

«Η Akazoo υποστηρίζει πως είναι μια επιτυχημένη πολυεθνική στον τομέα της μετάδοσης μουσικής, με μέγεθος σε επίπεδο εσόδων, κερδών και χρηστών, που ανταγωνίζεται κολοσσούς του κλάδου όπως η Pandora και η Tidal» σημειώνει το QCM, προσθέτοντας ότι τα στοιχεία που συνέλεξε «δείχνουν πως η Akazoo είναι απλώς μια μικρή, ζημιογόνος εταιρεία με βάση την Ελλάδα με ελάχιστους χρήστες και έσοδα».

Επισημαίνεται, επίσης, πως «οι λογιστικές καταστάσεις της Akazoo μπορεί να κρύβουν σοβαρές παραλείψεις ή κάτι χειρότερο», ενώ το fund του Γκάμπριελ Γκρέγκο υπογραμμίζει πως η Akazoo απασχολεί «μόλις 26 εργαζόμενους, σημαντικό ποσοστό των οποίων εργάστηκαν πρόσφατα σε άλλες αποδεδειγμένες απάτες ή πιθανές απάτες».

Η διοίκηση της Akazoo υποστηρίζει πως έχει 44 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες, από τα οποία τα 5,5 εκατομμύρια πληρώνουν συνδρομή και πως τα έσοδά της φτάνουν τα 140 εκατ. δολάρια ενώ τα τελευταία χρόνια αυξάνονται κατά μέσο όρο 24,3% ετησίως. Υποστηρίζει, επίσης, με βάση τα δημοσιευμένα οικονομικά της στοιχεία, πως δραστηριοποιείται σε 25 χώρες του κόσμου.

Φουσκωμένα οικονομικά στοιχεία

Όπως τονίζει το QCM τα οικονομικά στοιχεία της Akazoo είναι «φουσκωμένα» και υπάρχουν μεγάλες αποκλίσεις μεταξύ κερδών και ταμειακών ροών, μεγάλες επενδύσεις σε πνευματική ιδιοκτησία (IP) και ένα τεράστιο επίπεδο εισπρακτέων λογαριασμών, κάτι που θυμίζει την περίπτωση της Folli Follie.

Παράλληλα, το QCM υποστηρίζει πως η Akazoo έχει κλείσει τα περισσότερα γραφεία της εκτός Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των κεντρικών της γραφείων στο Λονδίνο, καθώς και αυτά του Λουξεμβούργου όπου «δεν βρέθηκε κανένα ίχνος της Akazoo». Στην Ελλάδα, τα γραφεία της εταιρείας βρίσκονται εντός της InternetQ στο Νέο Ψυχικό, ενώ δεν αναγράφεται πουθενά η επιγραφή της Akazoo στο ακίνητο.

Η έκθεση καταλήγει πως «έχουμε επίσης σοβαρές υποψίες για πιθανές παραβάσεις των πνευματικών δικαιωμάτων, πιθανό ξέπλυμα μαύρου χρήματος και άλλες περιπτώσεις παραβιάσεων της νομοθεσίας για τη λειτουργία των επιχειρήσεων».

-

Σχετικα αρθρα

Δείτε πόσα ένσημα έχετε μόνο με τον ΑΜΚΑ σας

admin

Προχωρούν οι προετοιμασίες για την εμπορική λειτουργία του αγωγού ΤΑΡ

admin

Πτώση στη Wall Street εν αναμονή των δηλώσεων Πάουελ

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Αύξηση σε επισκέπτες μουσείων και αρχαιολογικών χώρων -Οι δημοφιλέστεροι προορισμοί

admin

Επαναλειτουργούν έως τις 25 Μαΐου 197.000 επιχειρήσεις που ήταν σε αναστολή λειτουργίας

admin

ΥΠΟΙΚ : Δεν αλλάζει -προς το παρόν- η πρόβλεψη για ύφεση 8% το 2020

admin

Το αίτημα της Λιθουανίας στην Amazon για το σφυροδρέπανο στα προϊόντα της

admin

Κοροναϊός : Ποιες αλλαγές φέρνει η πανδημία στην αγορά ακινήτων

admin

Κοροναϊός : Κρατικές ενισχύσεις – μαμούθ από τον Μπόρις Τζόνσον

admin

Τουρισμός : Διακοπές στην Ελλάδα ψηφίζουν οι ξένοι

admin

Οικονομικό Επιμελητήριο Ελλάδας: 6 προτάσεις για το ασφαλιστικό

admin

Αδήλωτα τετραγωνικά : «Αγκάθι» το Ε9 – Τι να προσέξετε

admin

Ανακάμπτουν οι τιμές του πετρελαίου από τα χαμηλά 18 ετών

admin

Φορολογικό νομοσχέδιο: Οι αλλαγές σε φάρμακα, αυτοκίνητα πολυτέκνων και μεταγραφές

admin

Όλα τα μέτρα για την ενίσχυση της ρευστότητας στις επιχειρήσεις

admin

Κοροναϊός – Economist : Τρομακτικό το πλήγμα στον ελληνικό τουρισμό

admin

Γιατί η Ευρώπη φοβάται την κατάρρευση της τουρκικής λίρας – Μπούμερανγκ τυχόν κυρώσεις

admin

ΣΕΒ: Ποιες είναι οι ψηφιακές δεξιότητες και πώς συνδέονται με τα επαγγέλματα

admin