Image default
Οικονομία

Μέτρα διευκόλυνσης για τους συνταξιούχους λαμβάνει η Εθνική Τράπεζα

Σε σειρά μέτρων και ενεργειών για τη διευκόλυνση και την άμεση εξυπηρέτηση των συνταξιούχων πελατών, έχουν προχωρήσει οι τράπεζες ενόψει της καταβολής των συντάξεων του Απριλίου από αύριο Τετάρτη.

Με δεδομένο ότι παραδοσιακά, μεγάλος αριθμός συνταξιούχων προσέρχεται κάθε τέλος μήνα στα καταστήματα τραπεζών για να λάβει την σύνταξη του με αποκορύφωμα πάντα τη μέρα πληρωμής συντάξεων του ΙΚΑ, το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με τις Ελληνικές τράπεζες, έχει ανακοινώσει ότι οι συντάξεις του Απριλίου θα καταβληθούν νωρίτερα και το σύστημα πληρωμής θα αλλάξει για να μην υπάρξει συνωστισμός έξω από τις τράπεζες. Αύριο συγκεκριμένα ξεκινά η καταβολή των συντάξεων και αφορά τους συνταξιούχους ΙΚΑ, ΟΤΕ, τραπεζών που το ΑΜΚΑ τους λήγει σε 1, 3, 5, 7, 9, ενώ την Παρασκευή 24 Απριλίου θα καταβληθούν οι συντάξεις σε όσους το ΑΜΚΑ λήγει σε 0, 2, 4, 6, 8. Για τους συνταξιούχους ΟΑΕΕ – ΟΓΑ –ΕΕΤΑΑ οι συντάξεις θα καταβληθούν τη Δευτέρα 27 Απριλίου και για τους συνταξιούχους ΝΑΤ – Δημοσίου, ΔΕΗ – ΕΤΑΠ ΜΜΕ την Τετάρτη 29 Απριλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες η Εθνική Τράπεζα, έχει προχωρήσει στο σχεδιασμό μέτρων για την περαιτέρω διευκόλυνση των συνταξιούχων πελατών της, εστιάζοντας σε τρεις άξονες και συγκεκριμένα στην οργάνωση τυχόν αναμονής έξω από τα καταστήματα, τη βελτίωση της ταχύτητας εξυπηρέτησης και ροής εισόδου στο κατάστημα και την έγκαιρη ενημέρωση με στόχο την αποφυγή της επίσκεψης σε κατάστημα συνολικά

Για τη διευκόλυνση των πελατών της η ΕΤΕ όπου παρατηρείται μεγαλύτερη συγκέντρωση και προσέλευση συνταξιούχων, άνθρωποι της τράπεζας θα βρίσκονται έξω από τα καταστήματα και θα διαχειρίζονται την αναμονή με τέτοιο τρόπο που θα διατηρούνται οι αποστάσεις ασφαλείας που επιβάλλουν τα μέτρα προστασίας.

Παράλληλα, θα διανέμουν αριθμούς προτεραιότητας έξω από το κατάστημα, ενώ σε οθόνες τοποθετημένες, στην πρόσοψη θα αναγράφεται ο αριθμός προτεραιότητας για τη σειρά εξυπηρέτησης και εισόδου. Έτσι οι πελάτες θα μπορούν να απομακρύνονται και να τηρούν τις απαιτούμενες αποστάσεις χωρίς να ανησυχούν για το χρόνο εξυπηρέτησης τους.

Για την εξυπηρέτηση των συνταξιούχων εντός των καταστημάτων της, η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη ενεργοποιήσει επιπλέον ταμεία για τις συγκεκριμένες ημέρες που προβλέπεται αυξημένη ροή πελατών. Σε όλα τα καταστήματα υπάρχουν επίσης Στελέχη Υποδοχής που διευκολύνουν τη διενέργεια συναλλαγών στα εναλλακτικά κανάλια, εκπαιδεύουν σχετικά τους συνταξιούχους ή προχωρούν στην άμεση έκδοση και χορήγηση χρεωστικής κάρτας αν δεν υπάρχει ήδη.

Επιπλέον η Εθνική Τράπεζα έχει ήδη εφαρμόσει μία σειρά πρόσθετων μέτρων για την ενημέρωση των συνταξιούχων με απλό και άμεσο τρόπο χωρίς να απαιτείται η μετάβαση τους σε κατάστημα, έχοντας επικοινωνήσει με τους συνταξιούχους πριν από την καταβολή των συντάξεων μέσω ενημερωτικών SMS, σχετικά με την ημερομηνία και το ποσό πίστωσης της σύνταξής τους από τους συνταξιοδοτικούς φορείς. Το μήνυμα υπενθυμίζει ακόμη ότι μπορούν να χρησιμοποιούν τα ATM για αναλήψεις και πληρωμές, με ασφάλεια και ταχύτητα, οποιαδήποτε ημέρα και ώρα.

Ακόμη, έχει προχωρήσει στην έκδοση και αποστολή χρεωστικής κάρτας σε 20.000 συνταξιούχους, οι οποίοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να την αποκτήσουν, μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχε μαζί τους η τράπεζα. Έχει επίσης ενεργοποιήσει περισσότερες από 50.000 ανενεργές κάρτες πελατών της, μετά από αίτημα τους

Τέλος έχει δημιουργήσει και προβάλλει στην ηλεκτρονική της τράπεζας, στο ΥouΤube και άλλα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ειδικά εκπαιδευτικά videos, τα οποία δείχνουν βήμα προς βήμα πως μπορούν οι πελάτες της να πραγματοποιήσουν τις καθημερινές τους συναλλαγές, όπως πληρωμές οφειλών και λογαριασμών τρίτων, μεταφορές χρημάτων, ενημέρωση υπολοίπου λογαριασμού, χωρίς να απαιτείται να επισκεφθούν τραπεζικό κατάστημα.

Μέχρι σήμερα σύμφωνα με στελέχη της τράπεζας η ανταπόκριση των πελατών είναι ήδη πολύ θετική. Τον Μάρτιο, μόλις το 6% των συνταξιοδοτούμενων επισκέφτηκε κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας κατά τις ημέρες αιχμής ενώ σημαντική αύξηση καταγράφεται στη χρήση χρεωστικών καρτών και internet και mobile banking από όλες τις ομάδες πελατών.

Πηγή: tanea.gr

-

Σχετικα αρθρα

Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών

admin

Οι αγορές «βυθίζουν» την Αργεντινή

admin

ΙΟΒΕ : «Βουτιά» στο δείκτη οικονομικού κλίματος τον Απρίλιο

admin

Με μικρή άνοδο άνοιξε το Χρηματιστήριο

admin

Κορονoϊός: Η ΕΕ μπορεί να βοηθήσει την Ιταλία εάν η επιδημία πλήξει την ανάπτυξή της

admin

Τουρισμός: Στην εγχώρια κίνηση και τις νέες αγορές το «κλειδί»

admin

Τραμπ : «Καλή» η απόφαση της Fed… μετά τη σφοδρή επίθεση

admin

Β. Κορκίδης στο One Channel: Σημαντικό μήνυμα προς το εξωτερικό η άρση των capital controls

admin

Γεωργιάδης: Από 2 Σεπτεμβρίου ηλεκτρονικά οι αιτήσεις για την προστασία της α’ κατοικίας

admin

Κορωνοϊός: Βουτιά στα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια στο άνοιγμα των συναλλαγών

admin

ΤτΕ: Πώς θα μειώσουμε τα πλεονάσματα

admin

Ρύθμιση οφειλών σε 24 έως 48 δόσεων : Άνοιξε η ηλεκτρονική πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων

admin

5η έκθεση θεσμών – Ψήφος εμπιστοσύνης στην ελληνική οικονομία

admin

«Απίθανη μία σημαντική ύφεση της γερμανικής οικονομίας»

admin

ΟΟΣΑ : Πρωταθλήτρια στις αυξήσεις φόρων η Ελλάδα

admin

Κοροναϊός : Τι προβλέπει η ΠΝΠ για προκαταβολή φόρου και επιταγές

admin

Ιδρύεται ειδικό ταμείο για τη στήριξη νεοφυών επιχειρήσεων

admin

ICAP: Αύξηση πωλήσεων για τα σούπερ μάρκετ εν μέσω πανδημίας

admin