Image default
Οικονομία

ΥΠΟΙΚ: Τροπολογία για μείωση του φοιτητικού ενοικίου – διεύρυνση χορήγησης της αποζημίωσης ειδικού σκοπού

Νέες κοινωνικές παρεμβάσεις για την αντιμετώπιση των συνεπειών της κρίσης του κορωνοϊού φέρνει η κυβέρνηση τις επόμενες ώρες, με τροπολογία που θα κατατεθεί στη Βουλή.

Μιλώντας νωρίτερα, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, είπε ότι η τροπολογία θα αφορά στη μείωση 40% του ενοικίου των φοιτητών της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης, οι οποίοι σπουδάζουν σε πόλεις και περιοχές μακριά από τον τόπο μόνιμης κατοικίας τους και είναι εξαρτώμενα τέκνα εργαζομένων σε επιχειρήσεις που έχουν πληγεί και των οποίων οι συμβάσεις εργασίας έχουν τεθεί σε αναστολή. «Είναι ένα ουσιαστικό μέτρο στήριξης σε οικογένειες με παιδιά που σπουδάζουν μακριά από τον τόπο κατοικίας τους» ανέφερε ο υφυπουργός, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση εξετάζει τη θέσπιση, στο άμεσο μέλλον, ευνοϊκών φορολογικών ρυθμίσεων και για τους ιδιοκτήτες ακινήτων στους οποίους καταβάλλεται μόνο το 60% του μισθώματος.

Ο κ. Βεσυρόπουλος ενημέρωσε ότι στην τροπολογία που θα κατατεθεί θα υπάρχει ρύθμιση με την οποία θα διευρύνεται το πλαίσιο για τη χορήγηση της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ, προκειμένου να καλύπτει πλέον και τις επιχειρήσεις που απασχολούν μέχρι και 20 εργαζόμενους, αντί μέχρι πέντε εργαζόμενους που ίσχυε μέχρι τώρα. Το μέτρο θα αφορά ατομικές επιχειρήσεις, συμπεριλαμβανομένων των ελευθέρων επαγγελματιών και των αυτοαπασχολούμενων, καθώς και τις επιχειρήσεις με τη μορφή ΟΕ, ΕΕ, ΕΠΕ και ΙΚΕ (κεφαλαιουχικές).

«Από την πρώτη στιγμή η κυβέρνηση έθεσε ως βασικό στόχο να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις και να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας. Φυσικά πρώτη και αδιαπραγμάτευτη προτεραιότητα είναι η ανθρώπινη ζωή και η δημόσια υγεία. Τα αποτελέσματα δικαίωσαν αυτή μας την προσπάθεια. Η Ελλάδα αναγνωρίζεται διεθνώς ως πρότυπο πετυχημένης διαχείρισης στην αντιμετώπιση της πανδημίας. Οι ανθρώπινες ζωές που χάθηκαν ήταν συγκριτικά λιγότερες με τις εκατόμβες θυμάτων άλλων χωρών που υιοθέτησαν διαφορετικά μοντέλα διαχείρισης. Μας προκαλούν όμως οδύνη» δήλωσε ο υφυπουργός Οικονομικών.

Ο κ. Βεσυρόπουλος απευθύνθηκε στα μέλη των κοινοβουλευτικών επιτροπών Οικονομικών και Κοινωνικών Υποθέσεων κατά τη συζήτηση της 5ης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου με τα κατεπείγοντα μέτρα για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορωνοϊού.

«Η ΠΝΠ που έρχεται προς συζήτηση και κύρωση σήμερα στη Βουλή συνιστά μια ακόμη παρέμβαση της κυβέρνησης για να αντιμετωπιστούν οι αρνητικές συνέπειες που έχει η πανδημία στην οικονομία μας.

Η επιδημία που επηρεάζει την παγκόσμια οικονομία ανέκοψε τη δυναμική της ελληνικής οικονομίας. Μια δυναμική όμως που εξακολουθεί να έχει κεκτημένη ταχύτητα, όπως αποδεικνύεται από τα 2 δισ. ευρώ που αντλήσαμε με την έκδοση του 7ετούς ομολόγου, με επιτόκιο 2%. Βρισκόμαστε στην πορεία επανέναρξης της οικονομικής δραστηριότητας και της σταδιακής επανόδου στην κανονικότητα» υπογράμμισε ο υφυπουργός και συμπλήρωσε: « Όλο το προηγούμενο διάστημα λάβαμε και θα συνεχίσουμε να λαμβάνουμε μέτρα για να κρατηθούν ζωντανές οι επιχειρήσεις, να διατηρηθούν οι θέσεις εργασίας, να στηριχθούν επιχειρήσεις και εργαζόμενοι».

--

Σχετικα αρθρα

Πετρέλαιο : Τι κρύβεται πίσω από το ράλι – Ο ρόλος του ΟΠΕΚ

admin

Η Amazon «εισβάλλει» στη βιομηχανία της ομορφιάς

admin

Παγώνει 30 μέρες η πληρωμή επιταγών

admin

Με ισχυρή άνοδο έκλεισε η Wall Street

admin

Όλο το πλαίσιο για το «ΣΔΙΤ» στις συντάξεις

admin

Αναστολές: Οι προθεσμίες για δηλώσεις και ορθές επαναλήψεις σε συγκεκριμένες περιπτώσεις

admin

Handelsblatt – Τουρισμός: «H Ελλάδα προχωρά μόνη μπροστά»

admin

Λύση στη διαδικασία μετάκλησης εργατών γης από τρίτες χώρες

admin

Στα δικαστήρια σέρνει την Google η Daily Mail : «Τιμωρεί τους εκδότες που δεν υποτάσσονται στις πρακτικές της»

admin

Φορολογία: Οι αλλαγές σε ηλεκτρονικές αποδείξεις, τεκμήρια, ανείσπρακτα ενοίκια

admin

Χρ. Σταϊκούρας: Επιπλέον 200 εκατ. στους ιδιοκτήτες για τα επαγγελματικά μισθώματα    

admin

e- ΕΦΚΑ – οφειλές: Ηλεκτρονικά η άρση της κατάσχεσης εις χείρας τρίτων

admin