Image default
Επιχειρήσεις

Η Deloitte Ελλάδος βάζει στο επίκεντρο τους εργαζόμενούς της στην εποχή του covid 19

Σε αυτή την πρωτόγνωρη περίοδο, η διαφύλαξη της υγείας και ασφάλειας των εργαζομένων αποτελεί, δίχως αμφιβολία, την απόλυτη πρόκληση για τις περισσότερες εταιρείες. Η Deloitte Ελλάδος, αναγνωρίζοντας την ανάγκη αυτή αλλά και έχοντας ως αρχή της την φροντίδα των ανθρώπων της, μεριμνά με πράξεις για τη σωματική και ψυχική τους υγεία και σε αυτήν τη δύσκολη στιγμή.

Ήδη από την αρχή της πανδημίας του COVID-19, η εταιρεία θέσπισε ένα ολοκληρωμένο πλάνο για τους εργαζόμενους, με σκοπό να διασφαλισθεί η υγεία και ασφάλειά τους, να ενισχυθεί η εργασία από το σπίτι, ενώ παράλληλα να τονωθεί η ευεξία τους, ώστε να ανταποκριθούν ομαλά και αποτελεσματικά στη νέα πραγματικότητα. Συγκεκριμένα, η αρμόδια ομάδα για την Υγεία και Ασφάλεια επικεντρώθηκε στην παροχή εξειδικευμένων υψηλών υπηρεσιών ασφάλισης για θέματα υγείας σχετικά με τον COVID-19, ενώ ενισχύθηκε το Smart Working με ακόμα περισσότερα τεχνικά μέσα ώστε να διευκολύνει την καθημερινότητα των εργαζομένων, αλλά και να εξυπηρετήσει στο μέγιστο βαθμό, τις ανάγκες των πελατών της εταιρείας. Τέλος, το Talent Team της εταιρείας αύξησε τις δραστηριότητες για την ενίσχυση της ευεξίας, της ψυχικής υγείας, της ισορροπημένης διατροφής και της διασκέδασης των εργαζομένων κατά την παραμονή τους στο σπίτι, ενώ ενθαρρύνθηκε περαιτέρω και η σύνδεση μεταξύ τους.

Αναφέρουμε ενδεικτικά τις δραστηριότητες που έχουν εφαρμοστεί και αγκαλιαστεί από το σύνολο των εργαζομένων:

· CEO Catch-up sessions: μία από τις σημαντικότερες δράσεις που έχει λάβει η εταιρεία για την ευεξία και τη σύνδεση μεταξύ των ανθρώπων της, είναι τα τακτικά virtual catch-up sessions που διοργανώνονται με πρωτοβουλία του ίδιου του CEO της Deloitte, ώστε να ενημερωθούν οι εργαζόμενοι για την παρούσα κατάσταση, να λύσουν ενδεχόμενες απορίες και να συζητήσουν μεταξύ τους.

· Deloitte Community: στο ίδιο πλαίσιο, δημιουργήθηκαν ομάδες συζήτησης ανοιχτές για όλους τους εργαζόμενους ώστε να μοιράζονται τις σκέψεις τους για θέματα που τους απασχολούν, αλλά και τις ιδέες τους για δραστηριότητες ευεξίας και ψυχαγωγίας.

· Stretching Yoga Sessions: οι ώρες μπροστά από τον υπολογιστή σε συνδυασμό με την υποχρεωτική παραμονή στο σπίτι καθιστούν απαραίτητο το συγκεκριμένο πρόγραμμα για την φυσική και ψυχική ευεξία, το οποίο επαναλαμβάνεται κάθε εβδομάδα από την αρχή της καραντίνας μέχρι και σήμερα.

· Mindfulness session: σε μία δύσκολη περίοδο σαν αυτή, η ανάγκη για ηρεμία και διαχείριση των συναισθημάτων μεγαλώνει. Τι καλύτερο από ένα ολοκληρωμένο μάθημα χαλάρωσης και ψυχικής ισορροπίας;

· Nutrition & Wellness Session: καθώς η διατροφή αποτελεί ένα από το πιο σημαντικά στοιχεία για την φυσική και ψυχική υγεία, διοργανώθηκε ειδικό session με διακεκριμένο διατροφολόγο, με σκοπό την δημιουργία ισορροπημένων διατροφικών συνηθειών. Οι εργαζόμενοι μπορούν να είναι σε ανοιχτή επικοινωνία με τον ειδικό, αν το θελήσουν.

· Psychological Wellness Talks: οργανώθηκαν διαδικτυακά sessions ψυχολογικής υποστήριξης για όλους τους εργαζομένους αλλά και ένα ξεχωριστό session ειδικά για οικογένειες με παιδιά.

Η Ανάλια Κόκκορη, Partner Audit & Assurance & Talent Leader, δήλωσε σχετικά: «Στην Deloitte σημαντική προτεραιότητά για εμάς είναι οι άνθρωποί μας. Ειδικά αυτήν την δύσκολη περίοδο, είμαστε κοντά τους να τους υποστηρίξουμε σε ό,τι χρειαστούν. Μέσα από τις δράσεις μας, διατηρούμε την ενέργειά μας και ενισχύουμε την κουλτούρα της Deloitte οικογένειας που μας χαρακτηρίζει. Όταν λειτουργούμε σαν μονάδα, τότε σίγουρα είμαστε πιο αποδοτικοί και μπορούμε να βγούμε πιο δυνατοί μέσα από κάθε δυσκολία».

 

Σχετικα αρθρα

ΒΑΡΒΕΡΗΣ: Αποφάσεις για αμοιβές ΔΣ και μη διανομή μερίσματος

admin

ΟΤΕ: Σήμερα η κρίσιμη η Γενική Συνέλευση – Στο τραπέζι ο μετασχηματισμός του Ομίλου

admin

Attica Group: Έλαβε διαβάθμιση «B» από την ICAP

admin

Ebay: Τι αγόρασαν οι Έλληνες την Black Friday

admin

Inform Λύκος: Σημαντική αύξηση λειτουργικής κερδοφορίας

admin

Mytilineos: Μεταβίβαση δικαιωμάτων ψήφου από Ιωάννη προς Ευάγγελο Μυτιληναίο

admin

ΕΛΒΕ: Αύξηση 17,6% στο τζίρο του πρώτου εξαμήνου

admin

Καθαρά κέρδη 32,8 εκατ. ευρώ στο εννεάμηνο για ΑΔΜΗΕ Συμμετοχών

admin

Σε καθεστώς αναστολής των συμβάσεων μέρος των εργαζομένων της Exalco

admin

Ενα εκατομμύριο λιγότερους καπνιστές στην Ελλάδα θέλει η Παπαστράτος

admin

Inform Λύκος: Στις 9/11 καταβάλλεται το προσωρινό καθαρό μέρισμα 0,0475/μετοχή

admin

Γιατί η άδεια καζίνο στο Ελληνικό πάει για το… 2021

admin

Pfizer Hellas: Βαλκανικής εμβέλειας το hub στη Θεσσαλονίκη

admin

BriQ Properties: Στο 37,59% το ποσοστό του Θ. Φέσσα μετά την ΑΜΚ

admin

Φέτα Ρούσσας: Από τη Θεσσαλία στις 5 ηπείρους

admin

Folli-Follie: Ζημιές 121 εκατ. ευρώ το 2019 (μη ελεγμένες καταστάσεις)

admin

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση 23,2% στις πτωχεύσεις επιχειρήσεων το 2019

admin

Το σκάνδαλο Wirecard φέρνει αυστηρές ρυθμίσεις για τις Fintech στην Ευρώπη

admin